2025年名校课堂八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂八年级英语上册人教版》

活动1
Survey your family members. What are their favourite plants or animals? Please fill in the form.

活动2
Use the information above and write a text to present in class.

___
___
___
___
___
___
答案: 1. 首先,假设家庭成员有爸爸(Father)、妈妈(Mother)和自己(Myself):
爸爸(Father):
喜欢的动物(假设是狗 - dog):
Food:bones(骨头),用$bones$表示。
Behaviours:can guard the house(能看家),用$can\ guard\ the\ house$表示。
Interesting Facts:dogs are very loyal(狗很忠诚),用$dogs\ are\ very\ loyal$表示。
妈妈(Mother):
喜欢的植物(假设是玫瑰 - rose):
Food(这里植物一般说生长所需,可写fertilizer(肥料)):$fertilizer$。
Behaviours:blooms in spring(春天开花),用$blooms\ in\ spring$表示。
Interesting Facts:roses have thorns(玫瑰有刺),用$roses\ have\ thorns$表示。
自己(Myself):
喜欢的动物(假设是熊猫 - panda):
Food:bamboo(竹子),用$bamboo$表示。
Behaviours:climbs trees(爬树),用$climbs\ trees$表示。
Interesting Facts:pandas are rare(熊猫很稀有),用$pandas\ are\ rare$表示。
2. 然后,根据以上信息写文本:
My father's favourite animal is the dog. The dog's favourite food is bones. It can guard the house. And dogs are very loyal. My mother's favourite plant is the rose. The rose needs fertilizer. It blooms in spring. Roses have thorns. My favourite animal is the panda. The panda's favourite food is bamboo. It can climb trees. Pandas are rare. We should protect them.
所以,表格填写(从左到右,从上到下):
| Family Members'Favourites | Food | Behaviours | Interesting Facts |
| ---- | ---- | ---- | ---- |
| Father (dog) | $bones$ | $can\ guard\ the\ house$ | $dogs\ are\ very\ loyal$ |
| Mother (rose) | $fertilizer$ | $blooms\ in\ spring$ | $roses\ have\ thorns$ |
| Myself (panda) | $bamboo$ | $climbs\ trees$ | $pandas\ are\ rare$ |
文本:My father's favourite animal is the dog. The dog's favourite food is bones. It can guard the house. And dogs are very loyal. My mother's favourite plant is the rose. The rose needs fertilizer. It blooms in spring. Roses have thorns. My favourite animal is the panda. The panda's favourite food is bamboo. It can climb trees. Pandas are rare. We should protect them.
第一节 阅读下列材料,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
The world is always full of surprising things. Do you know the following strange plants or animals?
Can a tree laugh?
When it comes to laughing, this tree is really funny. This is because the fruit of this tree has a hole(洞) in it. If the wind blows, this amazing tree “laughs”. When people first hear it laughing, they are usually quite surprised and begin to laugh along with the tree. It grows in the middle of Africa.
Can a fossil(化石) be alive?
A plant grows in the southwest of Africa. Like most plants, it has roots. But it has only two leaves and a stem (茎). Its two leaves continue to grow for its whole life. Does it look old? This plant can live as long as 1,500 years, so people call it a living fossil.
Can fish fly?
Can fish fly? Most people would say no. A fish looks like a bird with its large wings. It can jump out of the water and flap(拍打) its wings up to 70 times a second. You can see flying fish all over the world. It flies out of the water to stay away from dangerous animals.
Can’t birds fly?
Of course, birds can fly except Kiwis. Kiwis are birds, but they can’t fly. Kiwis can be as big as chickens. Like all birds, they lay eggs—big eggs. People call them Kiwis because they make the sound “keee-weee”. Kiwis live in New Zealand and are a national animal of the country.
(
B
)1. Where does the “laughing” tree grow?
A. In the north of Africa.
B. In the middle of Africa.
C. In the southwest of Africa.
(
C
)2. How long can the plant called a living fossil in the southwest of Africa live?
A. 15 years. B. 150 years. C. 1,500 years.
(
B
)3. The flying fish will fly out of the water when ______.
A. it wants to take in fresh air
B. it meets dangerous animals
C. the water is too dirty
(
A
)4. What cannot we know from the text?
A. The reason why Kiwis cannot fly.
B. What the living fossil looks like.
C. How fast a flying fish can flap its wings.
(
C
)5. 新考向 篇章结构 What is the structure of the text? (①=Paragraph 1...)

答案: 1-5 BCBAC

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭