2025年名校课堂八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂八年级英语上册人教版》

一、根据句意及汉语提示填写单词。
1. The school's
prize
(奖励) for the top student in each subject is a set of reference books(参考书).
2.
Besides
(除……之外) a book, she gave me a pen as a gift.
3. Do you have a
spare
(备用的) pen? I left mine at home.
4. This is a
serious
(严肃的) problem. We need to solve it right now.
5. (2023·无锡改编)Do you mind turning down the music? I am
attending
(出席) an online meeting now.
答案: 1.prize 2.Besides 3.spare 4.serious 5.attending
二、用括号内所给单词的适当形式填空。
6. Travelling around the world is a great
pleasure
(please).
7. Her
appearance
(appear) at the party surprised everyone.
8. His outgoing
personality
(person) makes it easy for him to start conversations with strangers.
9. One of his
strengths
(strong) is his ability to communicate well with others.
10. We should plant much
more
(many) trees to make our city greener.
答案: 6.pleasure 7.appearance 8.personality 9.strengths 10.more
三、根据句意填空,使句子通顺、意思完整。每空限填一词。
11. These two kinds of cars look similar, but they are different
in
many ways.
12.
As
twins, they are very close and dress the same clothes.
13. Alex and Sara are always on the same idea, and they make
a
great team at work.
14. They have different hobbies,
but
they enjoy watching movies together at weekends.
15. Thanks a lot
for
helping me with my maths, Miss Green.
答案: 11.in 12.As 13.a 14.but 15.for
四、根据汉语意思完成句子,每空一词。
16. 埃玛,恭喜你拥有漂亮的新家!
Emma,
congratulations
on
your beautiful new home!
17. (2023·丹东改编)睡眠和食物一样重要。
Sleep is
as
important
______ food.
18. 我妈妈业余时间喜欢照料美丽的花卉。
My mother enjoys taking care of beautiful flowers
in
her
______ ______.
19. 我和我姐姐有很多共同之处。我们都喜欢读书和听音乐。
My sister and I
have
a lot
in
______. We both like reading and listening to music.
20. 你的学习方法和我的有什么不同?
How
is your way of studying
different
from
mine?
答案: 16.congratulations on 17.as important as 18.in her spare time
19.have;in common 20.How;different from
五、阅读理解。
阅读下列材料,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
Patrick and Grant are best friends. They are like “two peas in a pod”. One day, the two best friends stopped talking to each other. Why? Grant wanted to copy Patrick's homework. That way, he could spend more time playing basketball. But to his surprise, Patrick didn't agree.
“No way! I can't help you like that,” said Patrick.
“▲” Grant said angrily.
Patrick felt awful. He said, “I won't lend you my homework. Friends don't help each other like that. That's not good for you!”
That afternoon, they said goodbye to each other and went their own ways. In the following days, they both felt bad.
A few days later, there was a school basketball game. Patrick went to the gym to watch it. Grant was there too. At the end of the game, the two friends looked at each other.
Grant immediately(即) came over and held out his hand. He wanted to say something, but he felt embarrassed(尴尬的). Patrick smiled and said, “Good friends don't have to say sorry. They just know it. I want to be your friend, not your enemy.”
That day the two boys made a deal. They would do their own homework first and play basketball later.
(
B
)21. What did Grant like to play after class?
A. Football.
B. Basketball.
C. Tennis.
(
C
)22. Why did the two boys stop talking to each other?
A. Because Grant wanted to fight with Patrick.
B. Because Patrick didn't want to play with Grant.
C. Because Patrick didn't lend his homework to Grant.
(
B
)23. 新考向 信息还原 Which sentence can we put in “▲” in Paragraph 3?
A. I think so.
B. What a friend!
C. Really?
(
A
)24. 新考向 情感变化 How did Grant probably feel during the whole story?
A. Surprised → angry → bad → embarrassed→happy.
B. Angry→surprised→happy→bad→embarrassed.
C. Surprised→bad→angry→happy→embarrassed.
(
C
)25. 新考向 推理判断 What can we infer from the text?
A. Grant said sorry to Patrick at last.
B. Patrick and Grant don't talk to each other any more.
C. Patrick and Grant became friends again at the end of the story.
答案: 21-25 BCBAC

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭