第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
八、根据课本第55页的故事内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Zip and Zoom are talking about usual jobs.
( )2. Zip likes eating nuts and Zoom likes honey.
( )3. Zip wants to be a lion tamer.
( )4. Zip likes to study. He likes playing computer games.
( )5. Zip wants to be a nut cracker.
( )1. Zip and Zoom are talking about usual jobs.
( )2. Zip likes eating nuts and Zoom likes honey.
( )3. Zip wants to be a lion tamer.
( )4. Zip likes to study. He likes playing computer games.
( )5. Zip wants to be a nut cracker.
答案:
1. T
解析:根据课本故事内容,Zip和Zoom确实在谈论常见的工作,该句正确。
2. T
解析:故事中提到Zip喜欢吃坚果,Zoom喜欢蜂蜜,该句正确。
3. F
解析:故事中Zip不想成为驯狮员,该句错误。
4. F
解析:Zip不喜欢学习,喜欢玩电脑游戏,该句错误。
5. T
解析:Zip最后想成为坚果钳,该句正确。
解析:根据课本故事内容,Zip和Zoom确实在谈论常见的工作,该句正确。
2. T
解析:故事中提到Zip喜欢吃坚果,Zoom喜欢蜂蜜,该句正确。
3. F
解析:故事中Zip不想成为驯狮员,该句错误。
4. F
解析:Zip不喜欢学习,喜欢玩电脑游戏,该句错误。
5. T
解析:Zip最后想成为坚果钳,该句正确。
九、阅读短文,完成下列任务。
Dear Kate,
My name is Frank. I am from Australia. I am 12 years old. I want to be your friend. I'd like to introduce my family to you. My grandpa is a farmer. He likes planting vegetables and flowers. My father is a police officer. But he isn't strict. He is kind. My mother is a doctor. She works in a hospital. She goes to work by car. I am a pupil. I go to school on foot. What about your family? Please write to me soon.
Yours,
Frank
任务一:阅读短文,根据短文内容连线。
1. Frank's grandpa A.
2. Frank's father B.
3. Frank's mother C.
任务二:根据短文内容回答下列问题。
1. What does Frank's grandpa like planting?
2. How does Frank go to school?
3. Is Frank's father strict?
Dear Kate,
My name is Frank. I am from Australia. I am 12 years old. I want to be your friend. I'd like to introduce my family to you. My grandpa is a farmer. He likes planting vegetables and flowers. My father is a police officer. But he isn't strict. He is kind. My mother is a doctor. She works in a hospital. She goes to work by car. I am a pupil. I go to school on foot. What about your family? Please write to me soon.
Yours,
Frank
任务一:阅读短文,根据短文内容连线。
1. Frank's grandpa A.
2. Frank's father B.
3. Frank's mother C.
任务二:根据短文内容回答下列问题。
1. What does Frank's grandpa like planting?
2. How does Frank go to school?
3. Is Frank's father strict?
答案:
任务一:1. Frank's grandpa—C;2. Frank's father—A;3. Frank's mother—B
解析:根据短文,爷爷是农民(对应图片C),爸爸是警察(对应图片A),妈妈是医生(对应图片B)。
任务二:1. He likes planting vegetables and flowers.
解析:由“My grandpa... He likes planting vegetables and flowers.”可知答案。
2. He goes to school on foot.
解析:根据“I go to school on foot.”可知答案。
3. No, he isn't.
解析:由“My father... But he isn't strict.”可知答案是否定的。
解析:根据短文,爷爷是农民(对应图片C),爸爸是警察(对应图片A),妈妈是医生(对应图片B)。
任务二:1. He likes planting vegetables and flowers.
解析:由“My grandpa... He likes planting vegetables and flowers.”可知答案。
2. He goes to school on foot.
解析:根据“I go to school on foot.”可知答案。
3. No, he isn't.
解析:由“My father... But he isn't strict.”可知答案是否定的。
查看更多完整答案,请扫码查看