第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
一、根据句意写出合适的出行方式。
1. My home is near my school. I go to school _______.
2. In Alaska,USA,it snows a lot. Some kids go to school _______.
3. In Papa Westray,Scotland,the children go to school _______.
4. My father often goes to other countries _______. It's fast.
5. A bus stop is over there. Let's go to the park _______.
1. My home is near my school. I go to school _______.
2. In Alaska,USA,it snows a lot. Some kids go to school _______.
3. In Papa Westray,Scotland,the children go to school _______.
4. My father often goes to other countries _______. It's fast.
5. A bus stop is over there. Let's go to the park _______.
答案:
1. on foot
2. by sled
3. by ferry
4. by plane
5. by bus
解析:1. 家离学校近,通常步行(on foot)上学;2. 阿拉斯加雪多,用雪橇(by sled)上学;3. 苏格兰的帕帕韦斯特雷岛是岛屿,用轮渡(by ferry);4. 去其他国家且快,乘飞机(by plane);5. 有公交站,乘公交(by bus)去公园。
2. by sled
3. by ferry
4. by plane
5. by bus
解析:1. 家离学校近,通常步行(on foot)上学;2. 阿拉斯加雪多,用雪橇(by sled)上学;3. 苏格兰的帕帕韦斯特雷岛是岛屿,用轮渡(by ferry);4. 去其他国家且快,乘飞机(by plane);5. 有公交站,乘公交(by bus)去公园。
二、用括号内所给单词的适当形式填空。
1. The child _______(go) to school by subway every day.
2. Don't _______(write) in the book.
3. Wu Binbin will _______(do) the housework tomorrow.
4. We are going to different _______(school) in September.
1. The child _______(go) to school by subway every day.
2. Don't _______(write) in the book.
3. Wu Binbin will _______(do) the housework tomorrow.
4. We are going to different _______(school) in September.
答案:
1. goes
解析:every day表明是一般现在时,主语the child是第三人称单数,go用第三人称单数形式goes。
2. write
解析:don't后接动词原形,所以填write。
3. do
解析:will后接动词原形,所以填do。
4. schools
解析:different后接可数名词复数,school的复数是schools。
解析:every day表明是一般现在时,主语the child是第三人称单数,go用第三人称单数形式goes。
2. write
解析:don't后接动词原形,所以填write。
3. do
解析:will后接动词原形,所以填do。
4. schools
解析:different后接可数名词复数,school的复数是schools。
三、单项选择。
( )1. _______ ways can you think of to go to school?
A. How many
B. How much
C. How
( )2. Some children go to school _______ in Munich,Germany.
A. by sled
B. on foot
C. by ferry
( )3. The dress is different _______ that one.
A. for
B. from
C. to
( )4. How does _______ father go to work?
A. she
B. hers
C. her
( )5. Don't let the dogs run _______ fast.
A. too
B. to
C. two
( )1. _______ ways can you think of to go to school?
A. How many
B. How much
C. How
( )2. Some children go to school _______ in Munich,Germany.
A. by sled
B. on foot
C. by ferry
( )3. The dress is different _______ that one.
A. for
B. from
C. to
( )4. How does _______ father go to work?
A. she
B. hers
C. her
( )5. Don't let the dogs run _______ fast.
A. too
B. to
C. two
答案:
1. A
解析:ways是可数名词复数,问数量用how many(多少),how much修饰不可数名词,how问方式,所以选A。
2. B
解析:慕尼黑是德国城市,通常步行(on foot)上学,by sled(雪橇)用于多雪地区,by ferry(轮渡)用于岛屿,所以选B。
3. B
解析:be different from是固定搭配,意为“与……不同”,所以选B。
4. C
解析:father是名词,前用形容词性物主代词,her(她的)是形容词性物主代词,she(她)是主格,hers(她的)是名词性物主代词,所以选C。
5. A
解析:too(太)修饰形容词或副词,to(到)是介词,two(二)是数词,fast是副词,用too修饰,所以选A。
解析:ways是可数名词复数,问数量用how many(多少),how much修饰不可数名词,how问方式,所以选A。
2. B
解析:慕尼黑是德国城市,通常步行(on foot)上学,by sled(雪橇)用于多雪地区,by ferry(轮渡)用于岛屿,所以选B。
3. B
解析:be different from是固定搭配,意为“与……不同”,所以选B。
4. C
解析:father是名词,前用形容词性物主代词,her(她的)是形容词性物主代词,she(她)是主格,hers(她的)是名词性物主代词,所以选C。
5. A
解析:too(太)修饰形容词或副词,to(到)是介词,two(二)是数词,fast是副词,用too修饰,所以选A。
四、阅读短文,选择正确的答案。
There are many ways to go to school. In Alaska,USA,it is very cold in winter. And it snows a lot. Some children go to school by sled. It's fast. Some children in Papa Westray,Scotland,go to school by ferry. Some kids in Hainan,go to school by school bus. Of course,many children in China go to school on foot.
( )1. Some children in _______ go to school by sled.
A. Alaska
B. Hainan
C. Papa Westray
( )2. It is very _______ in Alaska in winter.
A. hot
B. warm
C. cold
( )3. Some children in Papa Westray,Scotland,go to school by _______.
A. sled
B. ferry
C. plane
( )4. Some kids go to school by _______ in Hainan.
A. school bus
B. sled
C. ship
( )5. In China,_______ children go to school on foot.
A. no
B. few
C. many
There are many ways to go to school. In Alaska,USA,it is very cold in winter. And it snows a lot. Some children go to school by sled. It's fast. Some children in Papa Westray,Scotland,go to school by ferry. Some kids in Hainan,go to school by school bus. Of course,many children in China go to school on foot.
( )1. Some children in _______ go to school by sled.
A. Alaska
B. Hainan
C. Papa Westray
( )2. It is very _______ in Alaska in winter.
A. hot
B. warm
C. cold
( )3. Some children in Papa Westray,Scotland,go to school by _______.
A. sled
B. ferry
C. plane
( )4. Some kids go to school by _______ in Hainan.
A. school bus
B. sled
C. ship
( )5. In China,_______ children go to school on foot.
A. no
B. few
C. many
答案:
1. A
解析:短文提到“In Alaska,USA... Some children go to school by sled.”,所以选A。
2. C
解析:短文说“In Alaska,USA,it is very cold in winter.”,所以选C。
3. B
解析:短文提到“Some children in Papa Westray,Scotland,go to school by ferry.”,所以选B。
4. A
解析:短文说“Some kids in Hainan,go to school by school bus.”,所以选A。
5. C
解析:短文说“many children in China go to school on foot.”,所以选C。
解析:短文提到“In Alaska,USA... Some children go to school by sled.”,所以选A。
2. C
解析:短文说“In Alaska,USA,it is very cold in winter.”,所以选C。
3. B
解析:短文提到“Some children in Papa Westray,Scotland,go to school by ferry.”,所以选B。
4. A
解析:短文说“Some kids in Hainan,go to school by school bus.”,所以选A。
5. C
解析:短文说“many children in China go to school on foot.”,所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看