2025年绿色指标自我提升六年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色指标自我提升六年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色指标自我提升六年级英语上册译林版》

( )4. I'm hungry. Can I have some tea?
A B C
_______
答案: C; some food
解析:饿了应该要食物,“tea”改为“some food”。
( )5. Helen saw an interesting show with his cousin.
A B C
_______
答案: C; her
解析:Helen是女孩,“his”改为“her”。
五、牛刀小试。(按要求完成句子)
1. It is windy and cloudy.(对画线部分提问)
答案: What's the weather like?
解析:对天气提问用“What's the weather like?”。
2. We went to the Bund for the holiday.(对画线部分提问)
答案: Where did you go for the holiday?
解析:对地点提问用“Where”,过去时用助动词“did”,动词用原形“go”。
3. Clever people can see them.(用反义词替换画线词)
答案: Foolish people can't see them.
解析:“clever”的反义词是“foolish”,“can”的否定是“can't”。
4. The king isn't wearing any clothes.(改为肯定句)
答案: The king is wearing some clothes.
解析:否定句改为肯定句,“isn't”改为“is”,“any”改为“some”。
5. Mr Brown wrote letters to his friends.(改为一般现在时)
答案: Mr Brown writes letters to his friends.
解析:一般现在时,主语是第三人称单数,“wrote”改为“writes”。
6. Mike makes friends at school.(改为一般过去时)
答案: Mike made friends at school.
解析:“makes”的过去式是“made”。
六、查漏补缺。(根据上下文或首字母提示填空,完成短文)
My name is David. I c_______ from America, but I l_______ in China now. L_______ Saturday, I v_______ Hangzhou with my f_______ Liu Tao. Hangzhou is a beautiful _______ in China. We went there by t_______. There are many nice p_______ in Hangzhou. We went to the West Lake and _______ many photos there. We _______ a good time in Hangzhou.
答案: come; live; Last; visited; friend; city; train; places; took; had
解析:“come from”表示来自;“live in”表示住在;“Last Saturday”表示上周六;“visited”表示参观;“friend”表示朋友;“city”表示城市;“by train”表示乘火车;“places”表示地方;“took photos”表示拍照;“had a good time”表示玩得开心。
七、学以致用。(阅读短文,选择正确的答案)
A
It is a winter evening. Mr Wang is driving his car to his son's school. He is now near a park. But he can't find the school. Then an old man is walking slowly over there. He drives up to the old man and asks him, “Excuse me,do you know how to get to the school?” “Yes,of course. It's not far from here. Please let me sit in your car. I can go with you and tell you where the school is.” The old man is sitting by Mr Wang in the car now. They drive on for some minutes. Then they come to a small house,and the old man says,“Stop here,please.” Mr Wang stops his car and says,“But this isn't a school.” “No,” says the old man. “This is my house. Thank you very much for driving me home. The school is behind the park. So go back to the park and turn right.”
( )1. Where does Mr Wang want to go?
A. The park.
B. His son's school.
C. The old man's house.
答案: B
解析:根据“Mr Wang is driving his car to his son's school.”可知王先生想去他儿子的学校。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭