八、学以致用。(阅读短文,选择正确的答案)
In some foreign countries, some people do not like the number 13. They don't think 13 is a lucky(幸运的)number. For example, they don't like to live on the thirteenth floor.
My friend Tom has got the same idea. One day, he asked some friends to dinner. He began to count the people while(当……时)they were having the nice food. Suddenly, he cried out, "Oh, there are thirteen people here!" All the friends looked sad except Mr White. He said slowly with a smile on his face, "Don't worry, dear friends! We have fourteen people here. My wife will have a baby next month." All the people there became happy again. "Congratulations(祝贺)!" they said to Mr and Mrs White. They had a good time that evening.
( )1. Tom asked ______ to dinner that day.
A. some of my friends
B. some of his friends
C. some of Mr White's friends
In some foreign countries, some people do not like the number 13. They don't think 13 is a lucky(幸运的)number. For example, they don't like to live on the thirteenth floor.
My friend Tom has got the same idea. One day, he asked some friends to dinner. He began to count the people while(当……时)they were having the nice food. Suddenly, he cried out, "Oh, there are thirteen people here!" All the friends looked sad except Mr White. He said slowly with a smile on his face, "Don't worry, dear friends! We have fourteen people here. My wife will have a baby next month." All the people there became happy again. "Congratulations(祝贺)!" they said to Mr and Mrs White. They had a good time that evening.
( )1. Tom asked ______ to dinner that day.
A. some of my friends
B. some of his friends
C. some of Mr White's friends
答案:
B
解析:文中提到“My friend Tom... he asked some friends to dinner.”,所以是他的一些朋友,答案为B。
解析:文中提到“My friend Tom... he asked some friends to dinner.”,所以是他的一些朋友,答案为B。
( )2. Tom began to count the people ______.
A. before dinner
B. at dinner
C. after dinner
A. before dinner
B. at dinner
C. after dinner
答案:
B
解析:文中提到“while they were having the nice food”,即吃饭时,答案为B。
解析:文中提到“while they were having the nice food”,即吃饭时,答案为B。
( )3. My friend Tom ______ the number 13.
A. likes
B. doesn't like
C. wants
A. likes
B. doesn't like
C. wants
答案:
B
解析:文中开头说“some people do not like the number 13. My friend Tom has got the same idea.”,所以汤姆不喜欢13,答案为B。
解析:文中开头说“some people do not like the number 13. My friend Tom has got the same idea.”,所以汤姆不喜欢13,答案为B。
( )4. Some of the friends looked sad because ______.
A. the table was too small
B. one of their friends didn't come
C. they didn't think 13 was a lucky number
A. the table was too small
B. one of their friends didn't come
C. they didn't think 13 was a lucky number
答案:
C
解析:文中说人们认为13不吉利,所以13个人时朋友难过,答案为C。
解析:文中说人们认为13不吉利,所以13个人时朋友难过,答案为C。
( )5. The underlined word "except" in the passage means "______" in Chinese.
A. 除……以外
B. 包括
C. 为了……
A. 除……以外
B. 包括
C. 为了……
答案:
A
解析:“except Mr White”意思是“除了怀特先生”,答案为A。
解析:“except Mr White”意思是“除了怀特先生”,答案为A。
( )6. All the people became happy because ______.
A. they had a nice dinner
B. they had a good time
C. Mr and Mrs White would have a baby
A. they had a nice dinner
B. they had a good time
C. Mr and Mrs White would have a baby
答案:
C
解析:怀特先生说妻子下个月生孩子,所以变成14个人,人们开心,答案为C。
解析:怀特先生说妻子下个月生孩子,所以变成14个人,人们开心,答案为C。
九、妙笔生花。(书面表达)
你的暑假、国庆假期或双休日是怎么度过的?选择一个假日,有条理地写一段话,不少于6句话。
你的暑假、国庆假期或双休日是怎么度过的?选择一个假日,有条理地写一段话,不少于6句话。
答案:
My Summer Holiday
Last summer holiday, I had a great time. I went to the beach with my family. The weather was sunny and hot. I swam in the sea and played beach volleyball with my brother. My parents lay on the beach and read books. In the evening, we ate delicious seafood in a restaurant near the sea. I took many photos there. I hope I can go there again next summer holiday.
解析:选择暑假,介绍去海滩,游泳、打排球、吃海鲜等活动,符合要求。
Last summer holiday, I had a great time. I went to the beach with my family. The weather was sunny and hot. I swam in the sea and played beach volleyball with my brother. My parents lay on the beach and read books. In the evening, we ate delicious seafood in a restaurant near the sea. I took many photos there. I hope I can go there again next summer holiday.
解析:选择暑假,介绍去海滩,游泳、打排球、吃海鲜等活动,符合要求。
查看更多完整答案,请扫码查看