六、学以致用。(阅读对话,判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示)
Liu Tao: What did you do in the National Day holiday?
Mike: I went to Shanghai and visited my friends.
Liu Tao: What did you do with your friends?
Mike: We walked down Nanjing Road and then up Huaihai Road. I was very tired but happy.
Liu Tao: Did you visit the Bund?
Mike: Yes, we did. The Bund is very beautiful! How was your holiday?
Liu Tao: I played interesting games with my cousin at home on Tuesday. On Wednesday, I listened to music and chatted with my friends on the Internet.
Mike: What else did you do?
Liu Tao: I went fishing with my father. We caught many big fish.
Mike: That's great fun.
( )1. Today is National Day.
Liu Tao: What did you do in the National Day holiday?
Mike: I went to Shanghai and visited my friends.
Liu Tao: What did you do with your friends?
Mike: We walked down Nanjing Road and then up Huaihai Road. I was very tired but happy.
Liu Tao: Did you visit the Bund?
Mike: Yes, we did. The Bund is very beautiful! How was your holiday?
Liu Tao: I played interesting games with my cousin at home on Tuesday. On Wednesday, I listened to music and chatted with my friends on the Internet.
Mike: What else did you do?
Liu Tao: I went fishing with my father. We caught many big fish.
Mike: That's great fun.
( )1. Today is National Day.
答案:
F
解析:对话是在谈论国庆节假期做了什么,说明国庆节已经过去,今天不是国庆节。
解析:对话是在谈论国庆节假期做了什么,说明国庆节已经过去,今天不是国庆节。
( )2. Mike visited the Bund with his friends.
答案:
T
解析:根据“Liu Tao: Did you visit the Bund? Mike: Yes, we did.”可知Mike和朋友参观了外滩。
解析:根据“Liu Tao: Did you visit the Bund? Mike: Yes, we did.”可知Mike和朋友参观了外滩。
( )3. Liu Tao chatted with his friends on the Internet.
答案:
T
解析:根据“Liu Tao: ... chatted with my friends on the Internet.”可知刘涛和朋友在网上聊天了。
解析:根据“Liu Tao: ... chatted with my friends on the Internet.”可知刘涛和朋友在网上聊天了。
( )4. Mike's friends live in Shanghai.
答案:
T
解析:根据“Mike: I went to Shanghai and visited my friends.”可知Mike的朋友住在上海。
解析:根据“Mike: I went to Shanghai and visited my friends.”可知Mike的朋友住在上海。
( )5. Liu Tao didn't go out in his holiday.
答案:
F
解析:根据“Liu Tao: I went fishing with my father.”可知刘涛假期出去钓鱼了,不是没出去。
解析:根据“Liu Tao: I went fishing with my father.”可知刘涛假期出去钓鱼了,不是没出去。
( )6. Mike likes his National Day holiday.
答案:
T
解析:根据“Mike: I was very tired but happy.”可知Mike喜欢他的国庆节假期。
解析:根据“Mike: I was very tired but happy.”可知Mike喜欢他的国庆节假期。
七、学以致用。(阅读短文,选择正确的答案)
Long long ago, there was a poor man. He had an orange tree. On the tree,there were many fine oranges. One of them was very big. It was as big as a ball. Nobody saw so big an orange. The poor man was very happy. He gave it to the king. The king was so glad that he gave the man a lot of money for it.
When a rich man heard of it,he said to himself,“It is only an orange. Why did the king give so much money for it? I will take my gold cup to the king. _______”
The next day when the king got the gold cup, he said to the rich man, “What a beautiful cup! I will show you something wonderful. This big orange is for you.”
( )1. The poor man had _______.
A. a big orange tree
B. a very big orange
C. many big oranges
Long long ago, there was a poor man. He had an orange tree. On the tree,there were many fine oranges. One of them was very big. It was as big as a ball. Nobody saw so big an orange. The poor man was very happy. He gave it to the king. The king was so glad that he gave the man a lot of money for it.
When a rich man heard of it,he said to himself,“It is only an orange. Why did the king give so much money for it? I will take my gold cup to the king. _______”
The next day when the king got the gold cup, he said to the rich man, “What a beautiful cup! I will show you something wonderful. This big orange is for you.”
( )1. The poor man had _______.
A. a big orange tree
B. a very big orange
C. many big oranges
答案:
B
解析:根据“One of them was very big. ... The poor man ... gave it to the king.”可知穷人有一个非常大的橘子。
解析:根据“One of them was very big. ... The poor man ... gave it to the king.”可知穷人有一个非常大的橘子。
( )2. The poor man got a lot of money _______.
A. from the king
B. for the fine oranges
C. from the rich man
A. from the king
B. for the fine oranges
C. from the rich man
答案:
A
解析:根据“The king was so glad that he gave the man a lot of money for it.”可知穷人从国王那里得到了很多钱。
解析:根据“The king was so glad that he gave the man a lot of money for it.”可知穷人从国王那里得到了很多钱。
( )3. The rich man wanted _______ from the king.
A. much more money
B. the very big orange
C. a gold cup
A. much more money
B. the very big orange
C. a gold cup
答案:
A
解析:富人看到穷人用大橘子换了很多钱,他想用金杯换更多的钱。
解析:富人看到穷人用大橘子换了很多钱,他想用金杯换更多的钱。
( )4. The king thought _______ was wonderful.
A. the gold cup
B. the big orange
C. the poor man
A. the gold cup
B. the big orange
C. the poor man
答案:
B
解析:根据国王把大橘子给了富人,并说“I will show you something wonderful. This big orange is for you.”可知国王认为大橘子是很棒的。
解析:根据国王把大橘子给了富人,并说“I will show you something wonderful. This big orange is for you.”可知国王认为大橘子是很棒的。
( )5. The rich man was _______ at last.
A. happy
B. excited
C. sad
A. happy
B. excited
C. sad
答案:
C
解析:富人想用金杯换更多钱,结果只得到了一个橘子,所以他会难过。
解析:富人想用金杯换更多钱,结果只得到了一个橘子,所以他会难过。
( )6. 下面哪句话可以填在文中横线上?
A. This gold cup is so beautiful!
B. The money is all for you.
C. He would give me more money.
A. This gold cup is so beautiful!
B. The money is all for you.
C. He would give me more money.
答案:
C
解析:富人认为国王会因为金杯给他更多钱,所以选C。
解析:富人认为国王会因为金杯给他更多钱,所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看