第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
C
Dear class,
Today, I'm going to talk about my hobby. Some people play sport and others build models, but my hobby is collecting stamps. I love stamps because they are very beautiful. They can also teach me a lot about different countries.
I have this hobby thanks to my grandpa. He is a stamp collector, and he has thousands of stamps. Some of them are valuable, so he always keeps them with great care. When Grandpa wants to enjoy his stamps, he will even wear white gloves! I sometimes help him take old stamps from envelopes(信封) and postcards. He likes to tell me interesting stories about the different stamps. It is almost like a History lesson.

Let me show you a very wonderful stamp of the Great Wall. It is my favourite because it was my first one. My grandpa bought it for me. "They built it thousands of years ago, and they built it to keep the enemies away," he told me. My grandpa also shared many other interesting stories about the Great Wall with me. Thanks to this stamp, I became interested in Chinese history, and I started to collect stamps. Now I have over a hundred of them, and I am learning more and more about countries around the world.
Thank you for listening!
(
A. Because it was his History homework.
B. Because his grandpa asked him to do it.
C. Because he could learn a lot from stamps.
D. Because he was interested in Chinese buildings.
(
A. Important.
B. Popular.
C. Cheap.
D. Helpful.
(
A. Ways to collect stamps
B. Stamps have stories to tell
C. Good points of collecting stamps
D. My grandpa's hobby
Dear class,
Today, I'm going to talk about my hobby. Some people play sport and others build models, but my hobby is collecting stamps. I love stamps because they are very beautiful. They can also teach me a lot about different countries.
I have this hobby thanks to my grandpa. He is a stamp collector, and he has thousands of stamps. Some of them are valuable, so he always keeps them with great care. When Grandpa wants to enjoy his stamps, he will even wear white gloves! I sometimes help him take old stamps from envelopes(信封) and postcards. He likes to tell me interesting stories about the different stamps. It is almost like a History lesson.
Let me show you a very wonderful stamp of the Great Wall. It is my favourite because it was my first one. My grandpa bought it for me. "They built it thousands of years ago, and they built it to keep the enemies away," he told me. My grandpa also shared many other interesting stories about the Great Wall with me. Thanks to this stamp, I became interested in Chinese history, and I started to collect stamps. Now I have over a hundred of them, and I am learning more and more about countries around the world.
Thank you for listening!
(
C
) 9. Why did the writer start to love collecting stamps?A. Because it was his History homework.
B. Because his grandpa asked him to do it.
C. Because he could learn a lot from stamps.
D. Because he was interested in Chinese buildings.
(
A
) 10. What does the underlined word "valuable" in paragraph 2 mean?A. Important.
B. Popular.
C. Cheap.
D. Helpful.
(
B
) 11. What can be the best title for this passage?A. Ways to collect stamps
B. Stamps have stories to tell
C. Good points of collecting stamps
D. My grandpa's hobby
答案:
9.C 10.A 11.B
解析:
9. 根据文中第三段“Thanks to this stamp, I became interested in Chinese history, and I started to collect stamps.”及第一段“They can also teach me a lot about different countries.”可知,作者开始喜欢集邮是因为能从邮票中学到很多。
10. 第二段提到“so he always keeps them with great care. When Grandpa wants to enjoy his stamps, he will even wear white gloves!”,可推测“valuable”意为“珍贵的,重要的”,与“Important”意思相近。
11. 文章主要讲述作者的集邮爱好,以及邮票背后的故事,尤其是爷爷通过邮票讲的故事,“Stamps have stories to tell”能概括主旨。
解析:
9. 根据文中第三段“Thanks to this stamp, I became interested in Chinese history, and I started to collect stamps.”及第一段“They can also teach me a lot about different countries.”可知,作者开始喜欢集邮是因为能从邮票中学到很多。
10. 第二段提到“so he always keeps them with great care. When Grandpa wants to enjoy his stamps, he will even wear white gloves!”,可推测“valuable”意为“珍贵的,重要的”,与“Important”意思相近。
11. 文章主要讲述作者的集邮爱好,以及邮票背后的故事,尤其是爷爷通过邮票讲的故事,“Stamps have stories to tell”能概括主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看