第118页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
B
Do you buy many things in life, like books and bags? And what do you do with them when they are old?
Kilgast, an artist, doesn't throw old things away. She uses them to make new and beautiful artworks (艺术品). She wants to tell people to keep the Earth clean with her artworks. She likes to read geography books and often gets good ideas from them.
Kilgast's artworks look really beautiful, but you can't see people in them. In her artworks, she wants to make good places for animals to live. In these places, no people do bad things to them. Her artworks are about animals, like bears and elephants. Kilgast wants to ask people to do something for these animals.
“Some people are doing bad things to the Earth,” Kilgast says. “Our Earth can be beautiful if people do not do these bad things. So I hope they can start to do something to protect the Earth.”
(
A. By telling stories.
B. By giving answers.
C. By asking questions.
D. By showing pictures.
(
A. The old things.
B. The geography books.
C. The lovely animals.
D. The beautiful artworks.
(
A. Bags.
B. Animals.
C. People.
D. Books.
(
A. Kilgast's new book about animals
B. Kilgast's new way to learn about plants
C. Kilgast's new design about houses
D. Kilgast's new idea to protect the Earth
Do you buy many things in life, like books and bags? And what do you do with them when they are old?
Kilgast, an artist, doesn't throw old things away. She uses them to make new and beautiful artworks (艺术品). She wants to tell people to keep the Earth clean with her artworks. She likes to read geography books and often gets good ideas from them.
Kilgast's artworks look really beautiful, but you can't see people in them. In her artworks, she wants to make good places for animals to live. In these places, no people do bad things to them. Her artworks are about animals, like bears and elephants. Kilgast wants to ask people to do something for these animals.
“Some people are doing bad things to the Earth,” Kilgast says. “Our Earth can be beautiful if people do not do these bad things. So I hope they can start to do something to protect the Earth.”
(
C
) 5. How does the writer start the passage?A. By telling stories.
B. By giving answers.
C. By asking questions.
D. By showing pictures.
(
A
) 6. What does the underlined word “them” in paragraph 2 refer to (指代)?A. The old things.
B. The geography books.
C. The lovely animals.
D. The beautiful artworks.
(
B
) 7. What are Kilgast's artworks about?A. Bags.
B. Animals.
C. People.
D. Books.
(
D
) 8. Which of the following can be the best title for the passage?A. Kilgast's new book about animals
B. Kilgast's new way to learn about plants
C. Kilgast's new design about houses
D. Kilgast's new idea to protect the Earth
答案:
C
B
B
D
B
B
D
C
What colour do you like wearing? Do you know “dopamine dressing” (多巴胺穿搭)? It was one of the fashions in 2024. However, is there any science behind this?
“Dopamine dressing” was from the book Dress Your Best Life. American fashion psychologist (心理学家) Dawnn Karen wrote this book in 2020. In the book, “dopamine dressing” is about wearing colourful clothes to get more dopamine.
Dopamine is something in our brain. It makes us feel good. Our brain gives it out when we eat delicious food, play with our pets, listen to our favourite songs, win a game, or after we exercise.
In a science magazine, some studies showed a relationship (关系) between the colours of the clothes we wear and how we act and feel. One study found that wearing red can make it easier to take action. It also showed bright colours can make people feel active. One more study showed that wearing green can make people feel relaxed because it is the colour of nature. Yellow, the colour of summer, can bring people happiness. But there are some problems with these studies because people from different cultures have different ideas about dressing and colours.
In a word, “dopamine dressing” shows that we can wear colourful clothes to get more dopamine and feel good. Dressing is more than just fashion. It's also a way of showing ourselves.
(
A. By giving examples.
B. By telling funny jokes.
C. By asking questions.
D. By using old sayings.
(
A. A fashion in 2020.
B. A kind of plant.
C. A book about dressing.
D. A way of dressing.
(
A. eat bad food
B. lose a basketball game
C. read our favourite books
D. hear the bad news
(

What colour do you like wearing? Do you know “dopamine dressing” (多巴胺穿搭)? It was one of the fashions in 2024. However, is there any science behind this?
“Dopamine dressing” was from the book Dress Your Best Life. American fashion psychologist (心理学家) Dawnn Karen wrote this book in 2020. In the book, “dopamine dressing” is about wearing colourful clothes to get more dopamine.
Dopamine is something in our brain. It makes us feel good. Our brain gives it out when we eat delicious food, play with our pets, listen to our favourite songs, win a game, or after we exercise.
In a science magazine, some studies showed a relationship (关系) between the colours of the clothes we wear and how we act and feel. One study found that wearing red can make it easier to take action. It also showed bright colours can make people feel active. One more study showed that wearing green can make people feel relaxed because it is the colour of nature. Yellow, the colour of summer, can bring people happiness. But there are some problems with these studies because people from different cultures have different ideas about dressing and colours.
In a word, “dopamine dressing” shows that we can wear colourful clothes to get more dopamine and feel good. Dressing is more than just fashion. It's also a way of showing ourselves.
(
C
) 9. How does the writer start the passage?A. By giving examples.
B. By telling funny jokes.
C. By asking questions.
D. By using old sayings.
(
D
) 10. What is “dopamine dressing” according to the passage?A. A fashion in 2020.
B. A kind of plant.
C. A book about dressing.
D. A way of dressing.
(
C
) 11. Our brain may give out dopamine when we ______.A. eat bad food
B. lose a basketball game
C. read our favourite books
D. hear the bad news
(
A
) 12. Which of the following best shows the structure of the passage?
答案:
1. C [解析]细节理解题。根据第一段中的“What colour do you like wearing?”和“Do you know 'dopamine dressing'?”以及“However, is there any science behind it?”可知,作者通过问问题开始这篇文章。故选C。
2. D [解析]细节理解题。根据第一段中的“It was one of the fashions in 2024.”和最后一段中的“‘dopamine dressing' shows that we can wear colourful clothes to get more dopamine and feel good.”可知,“多巴胺穿搭”是一种穿衣方式。故选D。
3. C [解析]推理判断题。根据第三段内容“Dopamine is something in our brain. It makes people feel good. Our brain gives it out when we eat delicious food, play with our pets, listen to our favourite songs, after we exercise or when we win a game.”可知,当我们做令自己开心的事情时,大脑会释放多巴胺。由此可推测,当我们读我们最喜欢的书时,我们的大脑可能会释放多巴胺。故选C。
2. D [解析]细节理解题。根据第一段中的“It was one of the fashions in 2024.”和最后一段中的“‘dopamine dressing' shows that we can wear colourful clothes to get more dopamine and feel good.”可知,“多巴胺穿搭”是一种穿衣方式。故选D。
3. C [解析]推理判断题。根据第三段内容“Dopamine is something in our brain. It makes people feel good. Our brain gives it out when we eat delicious food, play with our pets, listen to our favourite songs, after we exercise or when we win a game.”可知,当我们做令自己开心的事情时,大脑会释放多巴胺。由此可推测,当我们读我们最喜欢的书时,我们的大脑可能会释放多巴胺。故选C。
4.A [解析]篇章结构题。通读全文可知,第一段总领全文,提出“多巴胺穿搭”这一概念;第二段介绍了“多巴胺穿搭”的来源;第三段介绍了多巴胺是什么;第四段介绍了穿衣颜色与自己的感觉之间的关系;第五段总结全文。全篇为“总一分一总”结构,即①/②③④/⑤。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看