第39页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
Ⅵ. 阅读理解

31. Why can't Linda concentrate?
A. Because her elder sister always sings.
B. Because her elder sister always plays loud music.
C. Because her elder sister always reads words.
D. Because her elder sister always plays games.
32. What's the meaning of the underlined word “annoyed”?
A. Happy.
B. Excited.
C. Angry.
D. Friendly.
33. According to Sun, how do Linda and her elder sister use the desk?
A. By making a timetable.
B. By buying a new desk.
C. By using the desk at the same time.
D. By using their parents' desk.
34. Where does Sun advise(建议) Linda to study a few days a week?
A. In the classroom.
B. In the park.
C. In the library.
D. In her parents' room.
35. How may Linda talk to her elder sister?
A. By writing an email to her elder sister.
B. By talking to her elder sister face to face.
C. By telling their parents about it.
D. By writing a letter to her elder sister.
31. Why can't Linda concentrate?
A. Because her elder sister always sings.
B. Because her elder sister always plays loud music.
C. Because her elder sister always reads words.
D. Because her elder sister always plays games.
32. What's the meaning of the underlined word “annoyed”?
A. Happy.
B. Excited.
C. Angry.
D. Friendly.
33. According to Sun, how do Linda and her elder sister use the desk?
A. By making a timetable.
B. By buying a new desk.
C. By using the desk at the same time.
D. By using their parents' desk.
34. Where does Sun advise(建议) Linda to study a few days a week?
A. In the classroom.
B. In the park.
C. In the library.
D. In her parents' room.
35. How may Linda talk to her elder sister?
A. By writing an email to her elder sister.
B. By talking to her elder sister face to face.
C. By telling their parents about it.
D. By writing a letter to her elder sister.
答案:
31. B[提示:细节理解题。由句子 She always plays loud music. So I can't concentrate. 可知,因为琳达的姐姐总是播放大声的音乐,所以琳达不能集中精力,故选 B。] 32. C[提示:词义猜测题。由句子 If I try to have a conversation with my sister,she gets annoyed. 及短文内容可知,琳达想通过与姐姐谈话解决问题却不能实现,所以用 annoyed,意为“生气的”,故选 C。] 33. A[提示:细节理解题。由句子 Why not make a timetable so that you use the desk at different times? 可知,Sun 建议制订时间表以便琳达和姐姐在不同的时间使用书桌,故选 A。] 34. C[提示:细节理解题。由句子 Or maybe you could study at the library a few days a week. 可知,Sun 建议琳达每周在图书馆学习几天,故选 C。] 35. D[提示:推理判断题。由句子...try writing a letter to her and tell her how you feel. 可推知,琳达可以通过给姐姐写信告诉对方她的感受,故选 D。]
36. (2024·凉山州中考)—Did you have fun watching the volleyball game?
—No. A tall man stood
A.next to
B.across from
C.in front of
—No. A tall man stood
in front of
me. I couldn't see the players at all.A.next to
B.across from
C.in front of
答案:
C[提示:考查介词短语辨析。句意为“你看排球比赛开心吗?”“不。一个高个子男人站在我面前。我根本看不见球员。”。next to 在……旁边;across from 在……对面;in front of 在……前面。根据 A tall man stood ... me. I couldn't see the players at all. 可知,看不见球员,所以是这个男人站在了前面,故选 C。]
37. (2024·凉山州中考) It was late. She opened the door
A.angrily
B.heavily
C.quietly
quietly
because she didn't want to wake up her parents.A.angrily
B.heavily
C.quietly
答案:
C[提示:考查副词辨析。句意:已经很晚了。她轻轻地把门打开,因为她不想吵醒她的父母。angrily 生气地;heavily 严重地;quietly 轻轻地。根据 because she didn't want to wake up her parents 可知,她轻轻地开门,故选 C。]
Ⅷ. 根据所给提示完成句子
38. (2024·宜宾中考)The pictures always
39. (2024·乐山中考)Alex
40. (2024·云南中考) Knowing
38. (2024·宜宾中考)The pictures always
remind
/rɪ'maɪnd/me of my home far away.39. (2024·乐山中考)Alex
won
the first prize in the city's invention competition for middle school students last month.40. (2024·云南中考) Knowing
each other
(互相) is the first step to make friends.
答案:
38. remind 39. won 40. each other
查看更多完整答案,请扫码查看