2025年全科王同步课时练习七年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全科王同步课时练习七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全科王同步课时练习七年级英语上册外研版》

Ⅰ. 完形填空
I'm now in junior high. I want to ___1___ something about my school life with you.
In the morning, I often ___2___ at 6:00. Then I read English for half an hour. After ___3___, I go to school at 7:00 from Monday to Friday.
Our school ___4___ at 8:10 am. We have many subjects at school. My favourite ___5___ is English. The lessons in the morning ___6___ at 11:50 am. When it's lunchtime, we often have lunch in the ___7___.
In the afternoon, we usually have three lessons. After that, we go to our favourite ___8___. I'm in the sports club.
I usually get home at 6:00 am. I always do ___9___ after dinner. Sometimes I also need to do a school ___10___. It usually takes me one month to finish a project.
My junior high life is busy but colourful. I like it very much.
1. A. forget
B. share
C. remember
D. complete
2. A. get up
B. go to bed
C. think about
D. look like
3. A. tea
B. dinner
C. lunch
D. breakfast
4. A. happens
B. starts
C. protects
D. packs
5. A. day
B. colour
C. number
D. subject
6. A. point
B. circle
C. finish
D. hold
7. A. classroom
B. library
C. playground
D. dining hall
8. A. clubs
B. parks
C. parties
D. museums
9. A. snacks
B. plans
C. homework
D. mistakes
10. A. project
B. conversation
C. journey
D. thought
答案: 1.B [提示:考查动词辨析。forget 忘记;share 分享;remember 记住;complete 使完整。由下文可知,作者分享了自己初中阶段的日常生活,故选 B。] 2.A [提示:考查动词短语辨析。get up 起床;go to bed 上床睡觉;think about 考虑;look like 看起来像。由 in the morning 可推知,get up 符合题意,故选 A。] 3.D [提示:考查名词辨析。tea 茶;dinner 晚餐;lunch 午餐;breakfast 早餐。由上文可知,此处指起床之后的第一餐,breakfast 符合题意,故选 D。] 4.B [提示:考查动词辨析。happens 发生;starts 开始;protects 保护;packs 打包。此处指“学校开始上课”,starts 符合题意,故选 B。] 5.D [提示:考查名词辨析。day 一天;colour 颜色;number 数字;subject 科目。由上文“我们有很多科目”可推知,subject 符合题意,故选 D。] 6.C [提示:考查动词辨析。point 指;circle 圈出;finish 完成。由 The lessons in the morning 及 at 11:50 am 可推知,此处指上午课结束,所以 finish 符合题意,故选 C。] 7.D [提示:考查名词(词组)辨析。classroom 教室;library 图书馆;playground 操场;dining hall 食堂。由 have lunch 可推知,dining hall 符合题意,故选 D。] 8.A [提示:考查名词辨析。clubs 俱乐部;parks 公园;parties 聚会;museums 博物馆。由 I'm in the sports club. 可推知,clubs 符合题意,故选 A。] 9.C [提示:考查名词辨析。snacks 点心;plans 计划;homework 家庭作业;mistakes 错误。由下文可知,此处指做家庭作业,故选 C。] 10.A [提示:考查名词辨析。project 课题;conversation 交谈;journey 旅行;thought 思想。由下文 It usually takes me one month to finish a project. 可推知,此处指 project,故选 A。]
Ⅱ. 阅读理解
A
(核心素养)(2024·贵州中考改编)Hello, everyone. I'm Mr Zhang, a PE teacher of Grade 7. Junior high is your new start. Hongqi School Sports Day for new students is coming. How will we spend it? Here's our plan for our sports day.

11. (新考向)Students can choose to join in ______ on the Sports Day.
A.
B.
B

C.
D.

12. What do we know about the workshops?
A.
A

B.
C.
D.
13. How long will the Sports Day last?
A.
A

B.
C.
D.
14. How can you get more information about the workshops?
A.
B.
C.
C

D.
15. We can most probably read the text from ______.
A.
B.
C.
C

D.
答案: 11.B [提示:细节理解题。根据图中 Ping-pong 可知学生可以选择加入乒乓球,故选 B。] 12.A [提示:细节理解题。根据 Sports workshops are run by skillful coaches. 可知,由熟练的教练管理,故选 A。] 13.A [提示:细节理解题。根据 Time: Friday, October 18, 9:00 a. m. —4:30 p. m. (时间:10月18日,周五,上午9:00—下午4:30)可知运动日持续7.5小时,故选 A。] 14.C [提示:细节理解题。由 Call Mr Li at 293-7742 可推知,可以打电话 293-7742 找 Mr Li,故选 C。] 15.C [提示:推理判断题。根据 Hongqi School Sports Day! A day of fun and exercise! (红旗学校运动会!一天的乐趣和锻炼!)可知可以在学校的布告栏上看到,故选 C。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭