2025年全科王同步课时练习七年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全科王同步课时练习七年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全科王同步课时练习七年级英语上册外研版》

Ⅵ. 阅读理解
Once upon a time, two brothers lived in a village. They were both farmers and grew corn(玉米). They was poor(贫穷的) but they were happy.
One year, it was dry and the corn didn't grow well. The two brothers got a little corn and put the corn in their barns (谷仓).
That night, the elder brother couldn't sleep. He was worried about his brother. Would he have enough corn to feed his family? At last, the elder brother got out of bed. He went to his barn and took a bag of corn to his brother's barn.
Every night, he did the same thing. He took some of his corn to his brother's barn. But a few days later, he found something strange. He had as much corn as before.
One night, he wanted to know the reason. At last, he knew the fact that every night the younger brother had done the same thing.
It was true brotherly love!
31. What were the two brothers?
A. Farmers. B. Teachers.
C. Doctors. D. Postmen. (
A
)
32. What happened to the two brothers one year?
A. Their corn didn't grow well.
B. They got much corn.
C. They didn't grow any corn at all.
D. They bought more corn. (
A
)
33. What did the elder brother do that night?
A. He slept well.
B. He was angry with his brother.
C. He took a bag of corn to his brother's barn secretly.
D. He took a bag of corn from his brother's barn. (
C
)
34. What do you know about the two brothers according to the passage?
A. They had a small family.
B. They loved and helped each other.
C. They didn't care about their families at all.
D. They were silly men. (
B
)
35. What would be the best structure of the passage?
(
B
)
答案: 31. A[提示:细节理解题。由句子 They were both farmers and grew corn.可知,两兄弟都是农民,故选 A。] 32. A[提示:细节理解题。由句子 One year, it was dry and the corn didn't grow well.可知,两兄弟种的玉米长得不好,故选 A。] 33. C[提示:细节理解题。由句子 He went to his barn and took a bag of corn to his brother's barn.可知,哥哥给弟弟送了一袋玉米,故选 C。] 34. B[提示:推理判断题。由全文内容可知,两兄弟都担心对方没有足够的粮食吃,所以他们都偷偷地给对方送粮食。由此可推断,他们彼此相爱,互相帮助,故选 B。] 35. B[提示:篇章结构题。分析短文结构可知,第一段点明主题——两兄弟;第二段到第五段详细描述了两兄弟是如何帮助对方的;第六段总结全文——这就是真正的兄弟情谊,故选 B。]
答案见 P17
Ⅶ. 单项填空
36. (2024·齐齐哈尔中考)—It's time to graduate. We should say “Thanks” to our teachers.
—I think so. We have made great progress
with
the teachers' help.
A.with
B.through
C.under
答案: 36. A[提示:考查固定搭配。句意为“该毕业了。我们应该对老师说‘谢谢。’”“我想是的。在老师的帮助下,我们取得了很大的进步。”。with 有;through 通过;under 在……下面。with one's help“在某人的帮助下”,故选 A。]
Ⅷ. 根据所给提示完成句子
37. (2024·广安中考) Adam has just
refused
(拒绝) to play football with them because he's busy with his final exam.
38. (2024·自贡中考)My teacher is often
busy
with work, and he even has no time to relax on weekends.
39. (2024·云南中考) As a family member, we should share housework
at home
(在家).
40. (2024·龙东中考)It is reported that 30
minutes'
(minute) walk every day is healthy enough.
答案: 37. refused 38. busy 39. at home 40. minutes'

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭