第84页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一、用所给词的适当形式填空。
1. He gave away all his money to
2. Judy wants to be a
3. They used to be
4. Stonehenge is one of the greatest
5. I have always dreamed of traveling to
1. He gave away all his money to
medical
(medicine) research.2. Judy wants to be a
historian
(history) when she grows up.3. They used to be
enemies
(enemy) but now they are friends.4. Stonehenge is one of the greatest
mysteries
(mystery) in the world.5. I have always dreamed of traveling to
Britain
(British) one day.
答案:
1. medical 2. historian 3. enemies 4. mysteries 5. Britain
二、用方框中所给单词的适当形式填空。
circle period position honor victory
1. The work must be finished within a two-week
2. (2024·成都改编)Chinese archaeologist(考古学家) Fan Jinshi was
3. The teacher asked the students
4. (2024·自贡改编)We are going to have a party to celebrate the
5. The map may help you find the
circle period position honor victory
1. The work must be finished within a two-week
period
.2. (2024·成都改编)Chinese archaeologist(考古学家) Fan Jinshi was
honored
for her sixty years' work to protect the Dunhuang Mogao Caves.3. The teacher asked the students
to circle
the correct answer.4. (2024·自贡改编)We are going to have a party to celebrate the
victory
of the basketball game.5. The map may help you find the
position
of the train station quickly.
答案:
1. period 2. honored 3. to circle 4. victory 5. position
三、根据汉语意思完成句子。
1. 这些书应该以一定的方式摆放。
These books should be laid out
2. 我的家庭作业中有一些错误。你能指出它们吗?
There are some mistakes in my homework. Can you
3. 吉姆正在做饭。同时他在听音乐。
Jim is cooking.
4. 不但学生在欣赏这部电影,他们的老师也在欣赏。
1. 这些书应该以一定的方式摆放。
These books should be laid out
in
a
certain
way
.2. 我的家庭作业中有一些错误。你能指出它们吗?
There are some mistakes in my homework. Can you
point
them
out
?3. 吉姆正在做饭。同时他在听音乐。
Jim is cooking.
At
the
same
time
he is listening to music.4. 不但学生在欣赏这部电影,他们的老师也在欣赏。
Not
only
the students but
also
their teacher is enjoying the movie.
答案:
1. in a certain way 2. point them out 3. At the same time 4. Not only; but also
四、阅读理解。
人与自然——宇宙奥秘
The greatest wonders of the ancient world are usually hard to miss. For example, you can't walk past Egypt's pyramids without noticing them. They're right in front of you, but the Nazca Lines in southern Peru is an exception.
These ancient drawings don't arise until you stand on huge stones. They're geoglyphs. They're seen in the desert sands. There are hundreds of them. Some are so large that the best way to see them is from the window of a plane. That's how thousands of visitors see them each year.
A researcher first found some geoglyphs in Nazca (the Nazca Lines) in 1927. But nearly 150 geoglyphs weren't discovered until many years later. It took technology such as drones (无人驾驶飞机) to find them.
Researchers still have many questions about the geoglyphs. And the answers are unclear. Here's what we do know: The area's Nazca people created the geoglyphs. This was between 500 BCE and 500 CE. How did they make them? They did so by moving away some of the dark rocks that covered the ground. This showed the lighter-colored desert sand below.
Many of the Nazca Lines show the natural world, like animals and plants. And then there are some that aren't from nature. One example was found in 2019. It's of a strange creature(生物) with many eyes and mouths. Researchers say this shows that the Nazca people might have had a taste for the magic.
So why were the geoglyphs created in the first place? Researchers think they might be part of rituals(宗教仪式) for rain and crops. Certain geoglyphs may have shown where the rituals were being held. Others could have led travelers to those places.
Then again, these are all guesses. Only one thing is clear: The Nazca people found a way to draw lasting lines in the always-changing sands.
1. What does the underlined word "geoglyphs" mean in the text?
A. Wall paintings. B. Oil paintings.
C. Ground drawings. D. Cartoon drawings.
2. (创新考法·写作目的题)The writer uses Paragraph 5 mostly to ____.
A. introduce the rituals of the Nazca people
B. say that finding the lines was not very easy
C. show what some of the Nazca Lines look like
D. explain the reason for making the strange lines
3. Which of the following happened last?
A. The Nazca people created drawings in the desert sands in Peru.
B. Nearly 150 geoglyphs were discovered in Peru.
C. A researcher found groups of lines drawn on the desert floor in Nazca.
D. A geoglyph of a strange creature with many eyes and mouths was found.
4. What is the main idea of the passage?
A. The Nazca Lines were found by a researcher in 1927.
B. The Nazca Lines are pictures made in the sands of Peru.
C. The Nazca Lines were made between 500 BCE and 500 CE.
D. The Nazca Lines show a creature with many mouths and eyes.
1. (
2. (
3. (
4. (
人与自然——宇宙奥秘
The greatest wonders of the ancient world are usually hard to miss. For example, you can't walk past Egypt's pyramids without noticing them. They're right in front of you, but the Nazca Lines in southern Peru is an exception.
These ancient drawings don't arise until you stand on huge stones. They're geoglyphs. They're seen in the desert sands. There are hundreds of them. Some are so large that the best way to see them is from the window of a plane. That's how thousands of visitors see them each year.
A researcher first found some geoglyphs in Nazca (the Nazca Lines) in 1927. But nearly 150 geoglyphs weren't discovered until many years later. It took technology such as drones (无人驾驶飞机) to find them.
Researchers still have many questions about the geoglyphs. And the answers are unclear. Here's what we do know: The area's Nazca people created the geoglyphs. This was between 500 BCE and 500 CE. How did they make them? They did so by moving away some of the dark rocks that covered the ground. This showed the lighter-colored desert sand below.
Many of the Nazca Lines show the natural world, like animals and plants. And then there are some that aren't from nature. One example was found in 2019. It's of a strange creature(生物) with many eyes and mouths. Researchers say this shows that the Nazca people might have had a taste for the magic.
So why were the geoglyphs created in the first place? Researchers think they might be part of rituals(宗教仪式) for rain and crops. Certain geoglyphs may have shown where the rituals were being held. Others could have led travelers to those places.
Then again, these are all guesses. Only one thing is clear: The Nazca people found a way to draw lasting lines in the always-changing sands.
1. What does the underlined word "geoglyphs" mean in the text?
A. Wall paintings. B. Oil paintings.
C. Ground drawings. D. Cartoon drawings.
2. (创新考法·写作目的题)The writer uses Paragraph 5 mostly to ____.
A. introduce the rituals of the Nazca people
B. say that finding the lines was not very easy
C. show what some of the Nazca Lines look like
D. explain the reason for making the strange lines
3. Which of the following happened last?
A. The Nazca people created drawings in the desert sands in Peru.
B. Nearly 150 geoglyphs were discovered in Peru.
C. A researcher found groups of lines drawn on the desert floor in Nazca.
D. A geoglyph of a strange creature with many eyes and mouths was found.
4. What is the main idea of the passage?
A. The Nazca Lines were found by a researcher in 1927.
B. The Nazca Lines are pictures made in the sands of Peru.
C. The Nazca Lines were made between 500 BCE and 500 CE.
D. The Nazca Lines show a creature with many mouths and eyes.
1. (
C
)2. (
C
)3. (
D
)4. (
B
)
答案:
1~4. CCDB
查看更多完整答案,请扫码查看