第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
外刊阅读—学会地道英语
男孩们发现罕见未成年霸王龙化石.

Some boys go out for a hike in North Dakota. They find the fossil (化石) of a young Tyrannosaurus rex (T. rex 霸王龙).
Jessin Fisher and his brother Liam are traveling with their dad, Sam, and their 9-year-old cousin Kaiden Madsen. They find a big bone coming out of the dirt.
Sam takes a photo of the bone and sends it to Tyler Lyson. Tyler Lyson is a scientist who studies fossils. Lyson thinks it is a common dinosaur fossil. He asks the boys to dig it out with his team. As soon as they get to work, however, they make a surprising finding: big teeth that only a T. rex has.
They dig out the dinosaur’s teeth, legs and other bones. ▲ There, Lyson finds they are from a 13-year-old T. rex about 67 million years ago. There are only about four young T. rex fossils like it in the world.
When reporters ask Jessin what he would like to say to other kids, Jessin says, “Just put down your phones and go out for a hike.”
Word Bank
1. bone /bəʊn/ n. 骨头 2. dirt /dɜːt/ n. 泥土 3. dig /dɪg/ v. 挖掘 4. dinosaur /ˈdaɪnəsɔː(r)/ n. 恐龙
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. In the south of China, winter is
2. Peter always brushes his
3. Susan felt really
(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
photo love through
1. If others need help, I would like to lend a hand.
2. The teenagers take a picture of smiling faces to welcome World Smile Day.
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. All the students
2. I
(四)仿写句子
1. There are only about four young T. rex fossils like it in the world. (There be 句式)
仿写:路两边有很多花儿。
2. As soon as they get to work, however, they make a surprising finding: big teeth that only a T. rex has. (as soon as 引导时间状语从句 )
仿写:他一回来,我就告诉他这个好消息。
二、阅读短文,选择正确答案
(
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
A. the teeth are very big B. the legs are very long
C. the fossil is very heavy D. the bones are very strong
(
A. All the kids feel excited. B. They call the police.
C. They don’t know what to do. D. A big car takes them to the museum.
(
A. To take a hike. B. To like fossils.
C. To use phones less. D. To work hard at their lessons.
(
A. Tyler Lyson is a famous scientist. B. Kids on a hike find a young T. rex fossil.
C. It’s good for kids to stop using phones. D. There are many fossils in North Dakota.
男孩们发现罕见未成年霸王龙化石.
Some boys go out for a hike in North Dakota. They find the fossil (化石) of a young Tyrannosaurus rex (T. rex 霸王龙).
Jessin Fisher and his brother Liam are traveling with their dad, Sam, and their 9-year-old cousin Kaiden Madsen. They find a big bone coming out of the dirt.
Sam takes a photo of the bone and sends it to Tyler Lyson. Tyler Lyson is a scientist who studies fossils. Lyson thinks it is a common dinosaur fossil. He asks the boys to dig it out with his team. As soon as they get to work, however, they make a surprising finding: big teeth that only a T. rex has.
They dig out the dinosaur’s teeth, legs and other bones. ▲ There, Lyson finds they are from a 13-year-old T. rex about 67 million years ago. There are only about four young T. rex fossils like it in the world.
When reporters ask Jessin what he would like to say to other kids, Jessin says, “Just put down your phones and go out for a hike.”
Word Bank
1. bone /bəʊn/ n. 骨头 2. dirt /dɜːt/ n. 泥土 3. dig /dɪg/ v. 挖掘 4. dinosaur /ˈdaɪnəsɔː(r)/ n. 恐龙
一、好词句深练
(一)根据语境用所给单词的适当形式填空
1. In the south of China, winter is
usually
(usual) short and cool.2. Peter always brushes his
teeth
(tooth) at 7 a.m. every day.3. Susan felt really
surprised
at the surprising
news.(surprise)(二)用方框中词的正确形式替换下列句子中的黑体部分(有一个词多余)
photo love through
1. If others need help, I would like to lend a hand.
love
2. The teenagers take a picture of smiling faces to welcome World Smile Day.
photo
(三)根据所给汉语,完成下列句子
1. All the students
come out of
(从……中出来) the classroom one by one after class.2. I
put down
(放下) the book and went out for a walk.(四)仿写句子
1. There are only about four young T. rex fossils like it in the world. (There be 句式)
仿写:路两边有很多花儿。
There are lots of flowers on both sides of the road.
2. As soon as they get to work, however, they make a surprising finding: big teeth that only a T. rex has. (as soon as 引导时间状语从句 )
仿写:他一回来,我就告诉他这个好消息。
I will tell him about the good news as soon as he comes back.
二、阅读短文,选择正确答案
(
B
) 1. How many boys go out for a hike in North Dakota?A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
(
A
) 2. Tyler Lyson finds that it is the fossil of a T. rex because ____.A. the teeth are very big B. the legs are very long
C. the fossil is very heavy D. the bones are very strong
(
D
) 3. Which of the following can be put in the ▲?A. All the kids feel excited. B. They call the police.
C. They don’t know what to do. D. A big car takes them to the museum.
(
A
) 4. What advice does Jessin give to other kids?A. To take a hike. B. To like fossils.
C. To use phones less. D. To work hard at their lessons.
(
B
) 5. What is the main idea of the passage?A. Tyler Lyson is a famous scientist. B. Kids on a hike find a young T. rex fossil.
C. It’s good for kids to stop using phones. D. There are many fossils in North Dakota.
答案:
一、(一)1. usually 2. teeth 3. surprised; surprising
(二)1. love 2. photo
(三)1. come out of 2. put down
(四)1. There are lots of flowers on both sides of the road.
2. I will tell him about the good news as soon as he comes back.
二、1. B【点拨】细节理解题。由第二段第一句可知,一共三个男孩——Jessin Fisher, Liam 和 Kaiden Madsen——在北达科他州徒步旅行。
2. A【点拨】细节理解题。由第三段中的“they make a surprising finding: big teeth that only a T. rex has”可知,Tyler Lyson 通过看到大牙齿判断这是霸王龙的化石。
3. D【点拨】推理判断题。根据“They dig out... bones.”以及“There, Lyson finds...ago.”可知,他们挖出了恐龙的牙齿、腿和其他骨头后,应是将它们带到博物馆,然后再进行研究。
4. A【点拨】推理判断题。由最后一段 Jessin 的话“Just put down your phones and go out for a hike.”可知,他给其他孩子的建议是放下手机去徒步旅行。
5. B【点拨】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了两名男孩和他的父亲以及他的表弟在北达科他州徒步旅行时发现了一个年轻的霸王龙化石。
(二)1. love 2. photo
(三)1. come out of 2. put down
(四)1. There are lots of flowers on both sides of the road.
2. I will tell him about the good news as soon as he comes back.
二、1. B【点拨】细节理解题。由第二段第一句可知,一共三个男孩——Jessin Fisher, Liam 和 Kaiden Madsen——在北达科他州徒步旅行。
2. A【点拨】细节理解题。由第三段中的“they make a surprising finding: big teeth that only a T. rex has”可知,Tyler Lyson 通过看到大牙齿判断这是霸王龙的化石。
3. D【点拨】推理判断题。根据“They dig out... bones.”以及“There, Lyson finds...ago.”可知,他们挖出了恐龙的牙齿、腿和其他骨头后,应是将它们带到博物馆,然后再进行研究。
4. A【点拨】推理判断题。由最后一段 Jessin 的话“Just put down your phones and go out for a hike.”可知,他给其他孩子的建议是放下手机去徒步旅行。
5. B【点拨】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了两名男孩和他的父亲以及他的表弟在北达科他州徒步旅行时发现了一个年轻的霸王龙化石。
查看更多完整答案,请扫码查看