2025年名师面对面学科素养评价九年级英语全一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师面对面学科素养评价九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师面对面学科素养评价九年级英语全一册外研版》

A 夯实基础
一、根据汉语意思写单词。
1. Peter
broke
(打碎) the window of the classroom, which made his teacher angry.
2. It’s surprising that my sister has the
courage
(胆量) to touch a tiger.
3. Our English teacher has some good teaching
methods
(方法) and we all like her class.
4. Tony was excited because he was the first in the running
race
(比赛) yesterday.
5. Thailand is an
Asian
(亚洲的) country.
答案: 1.broke 2.courage 3.methods 4.race 5.Asian
二、根据句意,在空白处填入一个适当的词。
6. It is
a
pity that you can’t join Simon’s birthday party.
7. Ms Zhang tried her best to let every girl in poor areas in Yunnan return
to
school.
8. All teachers will take pride
in
the progress made by their students.
9. My parents don’t compare me
with
other students. They just ask me to study harder.
10. Jenny has a good ability
in
finding very small things.
答案: 6.a 7.to 8.in 9.with 10.in
三、用括号中所给单词的适当形式填空。
11. The events will also encourage more young people
to take
(take) part in winter sports.
12. The excellent player
was invited
(invite) to many competitions across the country last year.
13. If you continue
working
(work) on the maths problem, you will solve it soon.
14. The government should take action to stop school bus accidents from
happening
(happen) again.
15. Red lanterns (灯笼)
were hung
(hang) along the streets yesterday to celebrate the Spring Festival.
答案: 11.to take 12.was invited 13.working
14.happening 15.were hung
B 提升能力
四、阅读理解。
It was the final part of the 2016 World Triathlon (三项全能) Series in Mexico. With just 700 metres to go, Alistair Brownlee was in third place and his younger brother, Jonny, was in the lead. Alistair pushed himself towards the finish line in the burning heat (高温), but as he came round the corner, he saw that his brother was about to fall onto the track. Alistair had to choose — brotherly love or a chance to win the race?
For Alistair, the choice was clear. His brother was in trouble. He had to help. Alistair ran towards Jonny, caught him and started pulling him towards the finish line. Alistair then pushed his brother over the line. The move put Jonny in second place and Alistair himself in third. It was an unexpected end to the race, but Alistair did not want to discuss it with the media (媒体). He just wanted to see his younger brother, who had been rushed to the medical area.
Watched by millions of people, the ending to the race is also viewed differently: Should the brothers have been disqualified (取消资格) or highly praised (赞扬) for their actions? But for Alistair, his decision was easy to explain, “Mum wouldnt have been happy if Id left Jonny behind.” At that moment, he was just a brother.
(
A
)16. From Paragraph 1, we can get the
of the story.
A. background
B. development
C. climax(高潮)
D. ending
(
B
)17. We can infer from the underlined sentence in the last paragraph that Alistair’s mother
.
A. loves Jonny better
B. will be proud of Alistair’s choice
C. will hate Alistair for losing the game
D. thinks the competition is more important than family love
(
C
)18. What’s the best title for the passage?
A. People’s Opinions
B. Mother’s Praise
C. Just a Brother
D. A Bad Decision
19. What do you think of Alistair Brownlee? Why?
_
答案: 16-18.ABC
19.I think Alistair Brownlee is a highly respectable athlete. Because he, along with his brother Jonny,has had a great influence on the sport of triathlon through their impressive performances and brotherhood.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭