第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
Ⅱ. 语法填空。
It is 1.
It is 1.
said
(say) that an earthquake happened suddenly 2, 000 years ago in China. Without doubt, a lot of people died in this accident. At that time, a man 2. named
(name) Zhang Heng decided to invent an instrument to help people in an earthquake. He tried many 3. times
(time). At last, the seismograph (地震仪) was invented 4. by
him. It was used for 5. knowing
(know) about where earthquakes happened. There were eight 6. dragons
(dragon) with a ball in the mouth of each dragon on the seismograph. 7. If
an earthquake happened in the west, the ball in the western dragon would fall. The story 8. about
Zhang Heng and his seismograph was 9. translated
(translate) into many languages. I think it is a great 10. invention
(invent) in the world.
答案:
1. said 2. named 3. times 4. by 5. knowing 6. dragons 7. If 8. about 9. translated 10. invention
Ⅲ. 阅读理解。
A
When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings (缺点). Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn't a good student. Sometimes she said I talked too much, and so on. I tried to put up with (忍受) her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and then he asked, "Are the things she said true or not? Mary, didn't you ever wonder what you're really like? Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said."
I did as he told me and to my surprise, I discovered that about half the things were true.
I brought the list back to my dad. He refused to take it. "That's just for you," he said. "You know better than anyone else the truth about yourself. When something said about you is true, you'll find it will be helpful to you. Don't shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you think is right."
Many years have passed. The situation often appears in my mind. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. For some advice you will treasure all your life!
(
(
(
(
(
A
When I was about 12, I had an enemy, a girl who liked to point out my shortcomings (缺点). Sometimes she said I was thin. Sometimes she said I was lazy. Sometimes she said I wasn't a good student. Sometimes she said I talked too much, and so on. I tried to put up with (忍受) her as long as I could. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly, and then he asked, "Are the things she said true or not? Mary, didn't you ever wonder what you're really like? Go and make a list of everything she said and mark the points that are true. Pay no attention to the other things she said."
I did as he told me and to my surprise, I discovered that about half the things were true.
I brought the list back to my dad. He refused to take it. "That's just for you," he said. "You know better than anyone else the truth about yourself. When something said about you is true, you'll find it will be helpful to you. Don't shut your ears. Listen to them all, but hear the truth and do what you think is right."
Many years have passed. The situation often appears in my mind. In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice. For some advice you will treasure all your life!
(
C
)1. What did the writer's father do after he heard her complaints? A. He agreed with her enemy. B. He let her continue to put up with her enemy. C. He told her to write down all her enemy had said about her. D. He told her not to pay attention to what her enemy had said.(
A
)2. The writer felt ______ when she did the things as her father had told her. A. surprised B. angry C. disappointed D. sad(
C
)3. Which of the following can we know from the passage? A. The enemy thought the writer was pretty. B. The enemy thought the writer studied hard. C. The writer is thankful to her father. D. The writer and her "enemy" became best friends at last.(
B
)4. The underlined word "treasure" means ____ in Chinese. A. 怜惜 B. 珍惜 C. 放弃 D. 采纳(
D
)5. Which of the following can be the best title of the passage? A. My Parents B. A Serious Criticism (批评) C. What People Say About You Is Always Right D. The Best Advice I Ever Had
答案:
1. C 2. A 3. C 4. B 5. D
查看更多完整答案,请扫码查看