2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版》

五、首字母填空
Tom was sick(极度的)with disappointment. The piano performance was almost a success. However, he f 1 in his solo(独奏). He couldn’t understand how it could have happened.
He had practised for weeks that seemed like m 2. He had given up sport until after the performance because he wanted to make his parents p 3 of him. He spent all his time with the piano.
His teacher said he was q 4 to learn. It was true that he accepted music as another l 5, another way to talk to people.
His grandparents, aunt, and uncle all came to hear him play, and he was anxious(焦虑的)to s 6 them that he was the best in the whole class.
But, when he stood up to go to the piano, his knees felt w 7. He looked into the audience and saw his f 8 smiling back at him.
At that time, he felt n 9. His fingers began to tremble(颤抖), shaking as though he had caught a bad cold.
He sat down at the piano. He took a deep breath. He played the first part of his music, then r 10 with fear that he had forgotten the rest. He stared(注视)over, thinking that would help. It didn’t. His bright musical life seemed to end.
1.
failed

2.
months

3.
proud

4.
quick

5.
language

6.
show

7.
weak

8.
family

9.
nervous

10.
realized
答案: 1. failed 2. months 3. proud 4. quick 5. language 6. show 7. weak 8. family 9. nervous 10. realized
六、阅读理解
Me: Hello, Television Viewers! I am Aziza Bellamy, and thanks for watching. I want to especially thank you, Ms Bertha, for agreeing to this interview on live television. It’s a pleasure to meet you, the first-known trans - galactic visitor to the Earth. Now, I understand that you are from a planet called Zadernol?
Bertha: Just call me Miss Bertha or Bertha, please, but not “Ms”.
Me: Okay, sorry about that. So, you’ve been on the Earth for about a week now. What have been your biggest disappointments or challenges so far?
Bertha: It’s not the worst planet I’ve ever been to. Mercury was much worse. The aliens—oops, I mean humans, have been unkind, overall. The family I’m staying with, for example, were nice at first. But now they roll their eyes whenever I open my mouth to say anything. They’re not interested in any of my stories. And I think they may be trying to avoid(尽量避开)me. Worst of all, they make me wash my own dishes and bathe myself. They’re so rude.
Me: Oh, um… wow. That’s just…
Bertha: I am used to having high standards when I choose where to stay, by the way. I have stayed with royalty and presidents on other planets. And they all adored(崇拜)me and begged me not to leave. But I gave this human family a chance to host me. I mean, really, they should be grateful that I selected them, of all the people on the Earth, to wash my clothes and cook my meals and entertain(款待)me.
Me: Well, what you’re saying is surprising, Bertha. Do you think it’s possible that this family just wants you to pitch in(参与)a little, to be a good guest?
Bertha: It’s odd to me that you’re not agreeing with me. If you were smarter, you’d agree with me. That’s another thing. Everyone on Zadernol is smarter than the smartest person on the Earth. The Earth is below me.
Me: You know what, Bertha? I’m starting to see why you’re so unhappy here on the Earth. You’re just a boastful(自夸的), spoiled alien.
(
A
)1. Who is hosting the interview?
A. Aziza Bellamy.
B. Bertha.
C. A trans - galactic visitor.
D. A president.
(
A
)2. Which of the following sentences from the passage is an opinion?
A. Well, what you’re saying is surprising, Bertha.
B. So, you’ve been on the Earth for about a week now.
C. I have stayed with royalty and presidents on other planets.
D. But now they roll their eyes whenever I open my mouth to say anything.
(
C
)3. From the passage, we know that Aziza is ______.
A. proud of Bertha
B. interested in Zadernol
C. dissatisfied with Bertha
D. scared of Bertha’s words
(
D
)4. What might Aziza write in his diary about the interview?
A. Talking to Bertha was great fun. I now know much about Zadernol.
B. We should try to improve our Earth as Bertha’s hometown is much better.
C. The interview was interesting. But I dislike the family Bertha is staying with.
D. It was an unusual interview, and an unexpected experience as well.
(
A
)5. We can learn from the passage that ______.
A. being boastful will win us few friends
B. there are many good reasons to be boastful
C. people who boast a lot are better than others
D. boasting a lot is a good way to get people to like us
答案: 1. A 2. A 3. C 4. D 5. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭