2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版》

( )5.—Where would you like to go tomorrow, Beijing or Xi'an?
Either
is OK. It's up to you.

A.Either
B.Neither
C.Both
D.All
答案: A
五、综合填空:根据内容,在空白处填入括号内所给单词的正确形式,使短文通顺。
Jingdezhen is 1 (know) as the “Porcelain Capital(瓷都)”. It began to make pottery (陶器) during the Han dynasty(202 BC-AD 220) and porcelain about 1,700 years ago.
The city of Jingdezhen has been famous for its porcelain since the Song dynasty(960-1279). Under the rule of Emperor Zhenzong, the city got the name Jingdezhen. At the 2 (begin) of the Yuan dynasty, the city started making porcelain for the government. In the Ming and Qing dynasties, porcelain from Jingdezhen 3 (travel) to many places around the world.
Jingdezhen porcelain has many styles. They include elegant blue, white, and colourful porcelain. Jingdezhen has over 30,000 4 (art), including 5,000 foreigners, living in the city. These people are known as jingpiao and foreigners as yangjingpiao. They make a living by 5 (sell) porcelain. For them, the small city's low cost of living and artistic culture make it a dream place. As a result, they are able to live in this city 6 (peace).
Japanese ceramist(陶艺家) takeshi Yasuda and his wife 7 (stay) in the city for seventeen years. Jingdezhen is not only their workplace, but also their 8 (two) home. In Yasuda's eyes, foreigners chose 9 (come) to Jingdezhen because they can learn high-level skills. Plus, precious materials and tools in Jingdezhen can turn their ideas into artworks.
“The future of Jingdezhen will be 10 (bright) as it is building cultural confidence at a higher and more international level,” said Yasuda.
1.
known
2.
beginning
3.
travelled/traveled
4.
artists
5.
selling

6.
peacefully
7.
have stayed
8.
second
9.
to come
10.
brighter
答案: 1. known 2. beginning 3. travelled/traveled 4. artists 5. selling 6. peacefully 7. have stayed 8. second 9. to come 10. brighter
六、阅读理解
I saved the grain carefully and finally had enough to plant. I built a wall around my garden to keep the wild goats away.
Then when my crop bore its fruit, the birds discovered it. The birds were not afraid of my dog at all. I shot them but as soon as I walked away, they returned. At last, I killed some birds and hung them among the crop, hoping they would serve as the scarecrows, which turned out to be successful. By harvest time, I had nearly two bushels of rice and two and a half bushels of wheat.
With my new grain to store, I found a new problem. The fine grain ran through my baskets. It took me nearly two months to form and dry two ugly pots—one for rice and one for wheat.
Next I formed a clay oven and made some other tools from hard wood and cloth to bake bread. I made and baked bread in my oven. I spent the third year on the island in farming and baking.
Soon after that, I began to think of my days sailing in a tidy boat with Xury. I wished to have a boat and explore the island by sea.
I tried to turn over the ship's boat that I had seen washed up, but failed. I was still determined to have a boat. So I chose a strong tree and spent weeks cutting it down. Then it took me months to turn it from tree to boat.
When it was time to launch(使船下水), I realized I had made my boat too far from the nearest stream. The boat was far too heavy for me to move. I tried bringing the water to the boat instead of the boat to the water. I soon saw it would take me twenty years of constant labour.
I celebrated my fourth year on the island with two boats, but I was no closer to a sea journey.
—Taken from The Adventures of Robinson Crusoe
(
C
)1. Paragraph 2 mainly tells us ______.
A. how much rice and wheat I harvested
B. how many tools I made to bake bread
C. how I protected my crop from the birds
D. how I kept the wild goats away from my crop
(
C
)2. What does “a new problem” in Paragraph 3 refer to?
A. How to plant grain.
B. How to make pots.
C. How to store grain.
D. How to fix the baskets.
(
D
)3. By the last sentence “I was no closer to a sea journey”, the writer means “______”.
A. I was getting closer and closer to the sea
B. I was getting farther and farther from the sea
C. it was possible for me to have a sea journey in my boats
D. it was still impossible for me to explore the island by sea
(
C
)4. What can we infer from the passage?
A. I managed to turn over the boat.
B. I spent months bringing the boat to the nearest stream.
C. I tried to solve the problems with my courage and wisdom.
D. I spent the third year on the island in farming and baking.
答案:
1. C
2. C
3. D
4. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭