2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年能力素养与学力提升九年级英语上册译林版》

四、根据汉语提示完成句子
1. 我想知道性格和星座是否有关系。
I wonder
whether/if there is a relationship between personalities and star signs
.
2. 我们都相信颜色能影响我们的心情。
We all believe that
colours can influence our moods
.
3. 相信我。你早晚会意识到和别人和睦相处是多么重要。
Believe me. You will realize
how important it is to get on/along well with
others sooner or later.
答案: 1. whether/if there is a relationship between personalities and star signs 2. colours can influence our moods 3. how important it is to get on/along well with
五、综合填空
“The milk tea in this shop is…‘YYDS’! I can't help but stomp my ‘jiojio’. Oh, and the ice cream! Ah! Ah! Ah! It's ‘juejuezi’!”
This paragraph is not long, however, some people (your parents and grandparents, for example) may have problems understanding these words. What are the 1 (
meanings
) of “YYDS” and “juejuezi”? Was the writer happy with the milk tea and the ice cream? Or was she trying to complain (抱怨) about them?
If people know little about online buzzwords (流行语), they 2 (
will find
) it difficult to enjoy the happiness of visiting the internet these days. In some ways, these buzzwords 3 (
have made
) a difference to China's social media recently. You might say it's just a fashion. The problem is that you may depend too much on these buzzwords and give up 4 (
using
) your own brain.
Just think about it: How would you describe yummy food? You might use “YYDS” or “juejuezi”. How would you describe your favourite English newspaper? You might still use “YYDS” or “juejuezi”. It 5 (
seems
) that you can never think of a 6 (
better
) way to describe things when using these buzzwords.
Let's take a look at how successful writers describe 7 (
their
) favourite things. The Chinese writer Lu Yao once 8 (
wrote
) about a full moon: “The moon appears 9 (
quietly
) from behind the mountains. It sprinkles (撒) its pale light on the fields. Everything appears hazy (朦胧的), as if veiled (以纱遮盖).” The description is so wonderful that the readers can even think of the beauty of the moon.
You may continue using “YYDS” or “juejuezi” while you 10 (
are chatting
) with your friends. But you'd better not depend on these buzzwords. Do some serious reading and think about how you can add more details to the descriptions of your favourite things.
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
6. ______
7. ______
8. ______
9. ______
10. ______
答案: 1. meanings 2. will find 3. have made 4. using 5. seems 6. better 7. their 8. wrote 9. quietly 10. are chatting
六、阅读理解
In the 1950s, a female swimming athlete set a goal for herself. She decided to swim across the English Channel before she retired. If she could make it, she would be the first person in the world who did it.
On that day, she jumped into the sea without any hesitation and swam towards the opposite bank.
In the journey, she faced heavy fog, heavy rain and heavy waves. Though she was very tired, she carried on swimming.
But in the end, she gave up. And what she didn't know at the moment she gave up was that the opposite bank was only one mile away.
Later people asked her about the reason. And she said, “The reason why I gave up is that I could not see the destination which I was so close to.”
Too many success stories have been lecturing us about courage and persistence (坚持). But they never told us where to find courage and persistence.
You can have courage only when you know where your goal is. You can manage to persist only when you know where your goal is, and prepare yourself well mentally (心理上).
Courage and persistence never fall from the sky. They come from weighing between input and output.
A life without goals is like a ship without a compass. It goes nowhere. There is no courage or persistence in a life without goals.
(
B
)1. In Paragraph 1, the underlined word “it” refers to ______.
A. being retired
B. swimming across the English Channel
C. swimming towards the bank
D. setting a goal
(
D
)2. ______ is (are) not mentioned in the passage.
A. Fog
B. Waves
C. Rain
D. Wind
(
A
)3. The underlined word “weighing” in Paragraph 8 probably means “______”.
A. 权衡
B. 有……重
C. 称重量
D. 有分量
(
D
)4. The reason why the athlete gave up is that ______.
A. the bank was one mile away
B. she was too tired
C. she didn't have courage at first
D. she thought her destination was far away
答案: 1.B 2.D 3.A 4.D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭