第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
F) 阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
Andy's South American travel blog
6 p.m., 16th March Today is our last day in La Paz,the capital of Bolivia. Tomorrow Max and I are going to Coroico,a town about 60 kilometres from here. We're taking a bus along the North Yungas Road,also known as “Death Road”. It goes along steep(陡峭的) hillsides and cliffs. People call it the most dangerous road in the world! There are hundreds of accidents on it every year.
9 a.m., 17th March I find out more about the North Yungas Road. It's only about 3 metres wide,and in some parts there's a drop of at least 600 metres. That's more than half a kilometre! There's no barrier(屏障) along the side of the road. And there's often rain or fog,which makes it even more dangerous. I find out another thing. Here in Bolivia,they drive on the right side of the road. But on the North Yungas Road,they drive on the left. Why? Because this means that the driver on the dangerous side of the road can see the edge(边线) of the road more easily. The driver's seat is on the left side of the bus,so the driver is close to the edge. Our bus is leaving in an hour!
8 p.m., 17th March We get to Coroico safely. It is terrifying sometimes! But there is no rain or fog. Our driver tells us the road is safer than it used to be,and he's driven it many times before. He doesn't drive fast,and we never go too close to the edge. Thank you,Mr Bus Driver!
( ) 1. Andy takes a trip in Bolivia ______.
A. by car B. on foot C. with his friend Max D. with his driver
( ) 2. The North Yungas Road is known as “______”.
A. Coroico B. Mr Bus Driver C. the capital of Bolivia D. Death Road
( ) 3. The underlined word “it” refers to “______”.
A. driving on the North Yungas Road B. travelling in Bolivia in South America C. the town Coroico D. the weather on the road
( ) 4. The underlined word “terrifying” may mean “______”.
A. wonderful B. making you feel afraid C. making you laugh D. very cold and freezing
( ) 5. The text above is written to ______.
A. thank Andy's driver B. introduce the most dangerous road C. tell people not to travel to Coroico in Bolivia D. describe Andy's experience on the North Yungas Road
Andy's South American travel blog
6 p.m., 16th March Today is our last day in La Paz,the capital of Bolivia. Tomorrow Max and I are going to Coroico,a town about 60 kilometres from here. We're taking a bus along the North Yungas Road,also known as “Death Road”. It goes along steep(陡峭的) hillsides and cliffs. People call it the most dangerous road in the world! There are hundreds of accidents on it every year.
9 a.m., 17th March I find out more about the North Yungas Road. It's only about 3 metres wide,and in some parts there's a drop of at least 600 metres. That's more than half a kilometre! There's no barrier(屏障) along the side of the road. And there's often rain or fog,which makes it even more dangerous. I find out another thing. Here in Bolivia,they drive on the right side of the road. But on the North Yungas Road,they drive on the left. Why? Because this means that the driver on the dangerous side of the road can see the edge(边线) of the road more easily. The driver's seat is on the left side of the bus,so the driver is close to the edge. Our bus is leaving in an hour!
8 p.m., 17th March We get to Coroico safely. It is terrifying sometimes! But there is no rain or fog. Our driver tells us the road is safer than it used to be,and he's driven it many times before. He doesn't drive fast,and we never go too close to the edge. Thank you,Mr Bus Driver!
( ) 1. Andy takes a trip in Bolivia ______.
A. by car B. on foot C. with his friend Max D. with his driver
( ) 2. The North Yungas Road is known as “______”.
A. Coroico B. Mr Bus Driver C. the capital of Bolivia D. Death Road
( ) 3. The underlined word “it” refers to “______”.
A. driving on the North Yungas Road B. travelling in Bolivia in South America C. the town Coroico D. the weather on the road
( ) 4. The underlined word “terrifying” may mean “______”.
A. wonderful B. making you feel afraid C. making you laugh D. very cold and freezing
( ) 5. The text above is written to ______.
A. thank Andy's driver B. introduce the most dangerous road C. tell people not to travel to Coroico in Bolivia D. describe Andy's experience on the North Yungas Road
答案:
【解析】:
这是一道阅读理解题,主要考查学生对英文短文内容的理解能力。解题的关键在于仔细阅读短文,从文中提取关键信息来回答各个问题。
1. 对于第一题,需要在短文中找到关于Andy旅行同伴的信息。
2. 第二题要找出North Yungas Road的别称。
3. 第三题需联系上下文判断“it”所指代的内容。
4. 第四题要根据语境推测“terrifying”的含义。
5. 第五题要概括短文的主要目的。
【答案】:
1. C。根据短文中“Tomorrow Max and I are going to Coroico”可知Andy是和Max一起去旅行,所以选C。
2. D。由短文中“We're taking a bus along the North Yungas Road, also known as ‘Death Road’”可知North Yungas Road被称为“Death Road”,选D。
3. A。结合前文“We're taking a bus along the North Yungas Road”以及后文“It goes along steep(陡峭的) hillsides and cliffs”可知“it”指代的是“driving on the North Yungas Road”,选A。
4. B。根据短文中“People call it the most dangerous road in the world! There are hundreds of accidents on it every year”以及“It is terrifying sometimes! But there is no rain or fog”可知这条路很危险,所以“terrifying”意思是“making you feel afraid”,选B。
5. D。短文主要讲述了Andy在North Yungas Road的旅行经历,所以选D。
这是一道阅读理解题,主要考查学生对英文短文内容的理解能力。解题的关键在于仔细阅读短文,从文中提取关键信息来回答各个问题。
1. 对于第一题,需要在短文中找到关于Andy旅行同伴的信息。
2. 第二题要找出North Yungas Road的别称。
3. 第三题需联系上下文判断“it”所指代的内容。
4. 第四题要根据语境推测“terrifying”的含义。
5. 第五题要概括短文的主要目的。
【答案】:
1. C。根据短文中“Tomorrow Max and I are going to Coroico”可知Andy是和Max一起去旅行,所以选C。
2. D。由短文中“We're taking a bus along the North Yungas Road, also known as ‘Death Road’”可知North Yungas Road被称为“Death Road”,选D。
3. A。结合前文“We're taking a bus along the North Yungas Road”以及后文“It goes along steep(陡峭的) hillsides and cliffs”可知“it”指代的是“driving on the North Yungas Road”,选A。
4. B。根据短文中“People call it the most dangerous road in the world! There are hundreds of accidents on it every year”以及“It is terrifying sometimes! But there is no rain or fog”可知这条路很危险,所以“terrifying”意思是“making you feel afraid”,选B。
5. D。短文主要讲述了Andy在North Yungas Road的旅行经历,所以选D。
查看更多完整答案,请扫码查看