第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
E) 阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
One day,a little girl found a cocoon(茧). She could tell that a butterfly was going to be born. She decided to wait for the butterfly to come out of the cocoon. She watched it for hours,but then the butterfly stopped moving—it got stuck.
The girl wanted to help the butterfly get out. She went home and got a pair of scissors(剪刀). As she cut open the cocoon,the butterfly then easily came out. However,its body was swollen(肿大的) and its wings(翅膀) were very small.
The girl still thought that she helped the butterfly. She sat there for another few hours and waited for its wings to grow. However,it didn't happen. The butterfly was unable to fly,and for the rest of its life,it could only move around with a large body and small wings.
The girl thought she was helping,but actually she was not. When the butterfly broke free of its cocoon by itself,it was time for its body to get smaller and its wings to get stronger. So it could fly soon.
It's true—struggling(挣扎) may make you stronger.
( ) 1. What did the little girl do to the butterfly?
A. She cut the cocoon to help the butterfly come out. B. She cut the butterfly's body and made it swell. C. She cut off the butterfly's wings. D. She used scissors to cut the butterfly's body.
( ) 2. The underlined words “got stuck” may mean “______” in Chinese.
A. 粘贴 B. 卡住 C. 扎进 D. 放置
( ) 3. Which of the following is TRUE?
A. When the girl found a cocoon,she helped to cut it open quickly. B. The butterfly couldn't come out of the cocoon by itself. C. The girl helped the butterfly fly soon. D. The girl just wanted to help the butterfly at first.
( ) 4. What happened to the butterfly in the end?
A. It flew far away. B. It was never able to fly. C. The little girl took it home. D. It thanked the little girl very much.
( ) 5. What does the story want to tell us?
A. Don't help others by yourself. B. Try to do everything by yourself. C. Difficulties can make you stronger. D. Don't wait for others to help out.
One day,a little girl found a cocoon(茧). She could tell that a butterfly was going to be born. She decided to wait for the butterfly to come out of the cocoon. She watched it for hours,but then the butterfly stopped moving—it got stuck.
The girl wanted to help the butterfly get out. She went home and got a pair of scissors(剪刀). As she cut open the cocoon,the butterfly then easily came out. However,its body was swollen(肿大的) and its wings(翅膀) were very small.
The girl still thought that she helped the butterfly. She sat there for another few hours and waited for its wings to grow. However,it didn't happen. The butterfly was unable to fly,and for the rest of its life,it could only move around with a large body and small wings.
The girl thought she was helping,but actually she was not. When the butterfly broke free of its cocoon by itself,it was time for its body to get smaller and its wings to get stronger. So it could fly soon.
It's true—struggling(挣扎) may make you stronger.
( ) 1. What did the little girl do to the butterfly?
A. She cut the cocoon to help the butterfly come out. B. She cut the butterfly's body and made it swell. C. She cut off the butterfly's wings. D. She used scissors to cut the butterfly's body.
( ) 2. The underlined words “got stuck” may mean “______” in Chinese.
A. 粘贴 B. 卡住 C. 扎进 D. 放置
( ) 3. Which of the following is TRUE?
A. When the girl found a cocoon,she helped to cut it open quickly. B. The butterfly couldn't come out of the cocoon by itself. C. The girl helped the butterfly fly soon. D. The girl just wanted to help the butterfly at first.
( ) 4. What happened to the butterfly in the end?
A. It flew far away. B. It was never able to fly. C. The little girl took it home. D. It thanked the little girl very much.
( ) 5. What does the story want to tell us?
A. Don't help others by yourself. B. Try to do everything by yourself. C. Difficulties can make you stronger. D. Don't wait for others to help out.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于小女孩和蝴蝶的小故事,并通过几个问题来检验学生对故事内容的掌握。
1. 对于第一个问题,需要从短文中找到小女孩对蝴蝶做了什么的具体描述。
2. 第二个问题要求理解“got stuck”这个短语在文中的意思。
3. 第三个问题需要判断哪个选项描述的情节与短文内容相符。
4. 第四个问题关注蝴蝶的最终命运。
5. 最后一个问题要求理解故事想要传达的道理或寓意。
接下来,我们根据短文内容,逐一解答这些问题。
【答案】:
1. A。根据短文,“As she cut open the cocoon, the butterfly then easily came out.”这句话明确描述了小女孩剪开茧来帮助蝴蝶出来,所以选项A是正确的。
2. B。在短文中,“got stuck”描述的是蝴蝶在茧中卡住的情况,所以“卡住”是最符合文意的解释,选项B正确。
3. D。从短文中可以看出,小女孩最初是想帮助蝴蝶,所以选项D“The girl just wanted to help the butterfly at first.”是正确的。
4. B。短文中明确提到,“The butterfly was unable to fly, and for the rest of its life, it could only move around with a large body and small wings.”这说明蝴蝶最终无法飞翔,所以选项B是正确的。
5. C。短文最后一句“It's true—struggling may make you stronger.”传达了故事的寓意,即挣扎和困难可以使人变得更强大,所以选项C“Difficulties can make you stronger.”是正确的。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对短文内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于小女孩和蝴蝶的小故事,并通过几个问题来检验学生对故事内容的掌握。
1. 对于第一个问题,需要从短文中找到小女孩对蝴蝶做了什么的具体描述。
2. 第二个问题要求理解“got stuck”这个短语在文中的意思。
3. 第三个问题需要判断哪个选项描述的情节与短文内容相符。
4. 第四个问题关注蝴蝶的最终命运。
5. 最后一个问题要求理解故事想要传达的道理或寓意。
接下来,我们根据短文内容,逐一解答这些问题。
【答案】:
1. A。根据短文,“As she cut open the cocoon, the butterfly then easily came out.”这句话明确描述了小女孩剪开茧来帮助蝴蝶出来,所以选项A是正确的。
2. B。在短文中,“got stuck”描述的是蝴蝶在茧中卡住的情况,所以“卡住”是最符合文意的解释,选项B正确。
3. D。从短文中可以看出,小女孩最初是想帮助蝴蝶,所以选项D“The girl just wanted to help the butterfly at first.”是正确的。
4. B。短文中明确提到,“The butterfly was unable to fly, and for the rest of its life, it could only move around with a large body and small wings.”这说明蝴蝶最终无法飞翔,所以选项B是正确的。
5. C。短文最后一句“It's true—struggling may make you stronger.”传达了故事的寓意,即挣扎和困难可以使人变得更强大,所以选项C“Difficulties can make you stronger.”是正确的。
查看更多完整答案,请扫码查看