第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
C) 阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
There is a little bird in the tree. His name is Nick. He likes singing very much, but he can't sing well. On a sunny morning, when all birds in the tree start to sing, Nick joins them. But one bird asks, “Who sings so terribly?” Then another bird says, “It's Nick.” Nick isn't happy and he stops singing.
One day, Nick goes to ask Mrs Green for help. She is a very good Music teacher. Mrs Green says, “Singing is easy. Everyone can do it well. Just think: when your mother makes good food, sing to thank her; when you go to a beautiful place, sing to show you are happy. Now if(如果)you think I'm right, sing to say ‘Yes’.” It sounds that singing isn't so difficult. Now Nick wants to sing very much. After he sings a song, everyone says, “It's beautiful! You can sing very well now.”
( )1. When do the birds start to sing?
A. On a sunny morning. B. On a sunny afternoon.
C. On a cold morning. D. On a cold afternoon.
( )2. What does the underlined word “terribly” mean?
A. Quietly. B. Well. C. Happily. D. Badly.
( )3. What does Mrs Green do?
A. She's a student. B. She's a teacher.
C. She's a farmer. D. She's a worker.
( )4. Which of the following may Mrs Green agree with?
A. Singing is difficult. B. Nick can't sing well.
C. She is always right. D. Everyone can sing well.
( )5. What does Nick think of(认为)singing at last?
A. Difficult. B. Correct. C. Easy. D. Useful.
There is a little bird in the tree. His name is Nick. He likes singing very much, but he can't sing well. On a sunny morning, when all birds in the tree start to sing, Nick joins them. But one bird asks, “Who sings so terribly?” Then another bird says, “It's Nick.” Nick isn't happy and he stops singing.
One day, Nick goes to ask Mrs Green for help. She is a very good Music teacher. Mrs Green says, “Singing is easy. Everyone can do it well. Just think: when your mother makes good food, sing to thank her; when you go to a beautiful place, sing to show you are happy. Now if(如果)you think I'm right, sing to say ‘Yes’.” It sounds that singing isn't so difficult. Now Nick wants to sing very much. After he sings a song, everyone says, “It's beautiful! You can sing very well now.”
( )1. When do the birds start to sing?
A. On a sunny morning. B. On a sunny afternoon.
C. On a cold morning. D. On a cold afternoon.
( )2. What does the underlined word “terribly” mean?
A. Quietly. B. Well. C. Happily. D. Badly.
( )3. What does Mrs Green do?
A. She's a student. B. She's a teacher.
C. She's a farmer. D. She's a worker.
( )4. Which of the following may Mrs Green agree with?
A. Singing is difficult. B. Nick can't sing well.
C. She is always right. D. Everyone can sing well.
( )5. What does Nick think of(认为)singing at last?
A. Difficult. B. Correct. C. Easy. D. Useful.
答案:
【解析】:本题为英语阅读理解题,主要考查学生对英语短文内容的理解和信息提取能力。需要仔细阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
1. 题目问的是“鸟儿们什么时候开始唱歌?”,需要在短文中找到与鸟儿们唱歌时间相关的信息。
2. 题目中的“terribly”是一个关键词,需要根据上下文推测其意思。
3. 题目问的是“Mrs Green是做什么的?”,需要在短文中找到关于Mrs Green职业的信息。
4. 题目问的是“Mrs Green可能同意下列哪个观点?”,需要根据短文中Mrs Green的话来推测她的观点。
5. 题目问的是“Nick最后对唱歌的看法是什么?”,需要在短文中找到Nick对唱歌看法的变化。
【答案】:
1. A
根据短文中的“On a sunny morning, when all birds in the tree start to sing, Nick joins them.”可知,鸟儿们在阳光明媚的早晨开始唱歌,所以选A。
2. D
根据短文中的“But one bird asks, ‘Who sings so terribly?’ Then another bird says, ‘It's Nick.’ Nick isn't happy and he stops singing.”可知,有鸟儿问谁唱得这么糟糕,然后有鸟儿回答说是Nick,因此可以推测“terribly”的意思是“糟糕地”,即“Badly”,所以选D。
3. B
根据短文中的“One day, Nick goes to ask Mrs Green for help. She is a very good Music teacher.”可知,Mrs Green是一位音乐老师,所以选B。
4. D
根据短文中的“Mrs Green says, ‘Singing is easy. Everyone can do it well.’”可知,Mrs Green认为每个人都能唱得很好,所以选D。
5. C
根据短文中的“It sounds that singing isn't so difficult. Now Nick wants to sing very much. After he sings a song, everyone says, ‘It's beautiful! You can sing very well now.’”可知,Nick最后认为唱歌并不难,而且他现在唱得很好,所以他对唱歌的看法是“容易的”,即“Easy”,选C。
1. 题目问的是“鸟儿们什么时候开始唱歌?”,需要在短文中找到与鸟儿们唱歌时间相关的信息。
2. 题目中的“terribly”是一个关键词,需要根据上下文推测其意思。
3. 题目问的是“Mrs Green是做什么的?”,需要在短文中找到关于Mrs Green职业的信息。
4. 题目问的是“Mrs Green可能同意下列哪个观点?”,需要根据短文中Mrs Green的话来推测她的观点。
5. 题目问的是“Nick最后对唱歌的看法是什么?”,需要在短文中找到Nick对唱歌看法的变化。
【答案】:
1. A
根据短文中的“On a sunny morning, when all birds in the tree start to sing, Nick joins them.”可知,鸟儿们在阳光明媚的早晨开始唱歌,所以选A。
2. D
根据短文中的“But one bird asks, ‘Who sings so terribly?’ Then another bird says, ‘It's Nick.’ Nick isn't happy and he stops singing.”可知,有鸟儿问谁唱得这么糟糕,然后有鸟儿回答说是Nick,因此可以推测“terribly”的意思是“糟糕地”,即“Badly”,所以选D。
3. B
根据短文中的“One day, Nick goes to ask Mrs Green for help. She is a very good Music teacher.”可知,Mrs Green是一位音乐老师,所以选B。
4. D
根据短文中的“Mrs Green says, ‘Singing is easy. Everyone can do it well.’”可知,Mrs Green认为每个人都能唱得很好,所以选D。
5. C
根据短文中的“It sounds that singing isn't so difficult. Now Nick wants to sing very much. After he sings a song, everyone says, ‘It's beautiful! You can sing very well now.’”可知,Nick最后认为唱歌并不难,而且他现在唱得很好,所以他对唱歌的看法是“容易的”,即“Easy”,选C。
D) 阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
Once(曾经)a man stole(偷)one of Washington's horses.
Washington went with a policeman to get back the horse. But the man didn't give the horse to Washington. He said it was his horse.
Washington put his hands on the eyes of the horse and said to the man, “If this is your horse, then in which eye is he blind(瞎的)?”
“In the right eye!” the man said. Washington took his hand from the right eye of the horse and showed the policeman that the horse was not blind.
“Oh, I made a mistake(错误),” said the man. “He is blind in the left eye.”
Washington then took his hand from the left eye of the horse. It was not blind in the left eye either. “I made another mistake,” said the man.
“Yes,” said the policeman, “and you know the horse is not yours. You must give it back to Washington.”
( )1. A man stole Washington's ______.
A. horse B. money C. monkey
( )2. Washington went to get back the horse with ______.
A. his son B. a farmer C. a policeman
( )3. Washington put his ______ on the horse's eyes.
A. one hand B. two hands C. two fingers
( )4. The horse was ______.
A. blind in the left eye B. blind in the right eye C. not blind
( )5. From the story, we know Washington was a ______ man.
A. bad B. clever C. foolish
Once(曾经)a man stole(偷)one of Washington's horses.
Washington went with a policeman to get back the horse. But the man didn't give the horse to Washington. He said it was his horse.
Washington put his hands on the eyes of the horse and said to the man, “If this is your horse, then in which eye is he blind(瞎的)?”
“In the right eye!” the man said. Washington took his hand from the right eye of the horse and showed the policeman that the horse was not blind.
“Oh, I made a mistake(错误),” said the man. “He is blind in the left eye.”
Washington then took his hand from the left eye of the horse. It was not blind in the left eye either. “I made another mistake,” said the man.
“Yes,” said the policeman, “and you know the horse is not yours. You must give it back to Washington.”
( )1. A man stole Washington's ______.
A. horse B. money C. monkey
( )2. Washington went to get back the horse with ______.
A. his son B. a farmer C. a policeman
( )3. Washington put his ______ on the horse's eyes.
A. one hand B. two hands C. two fingers
( )4. The horse was ______.
A. blind in the left eye B. blind in the right eye C. not blind
( )5. From the story, we know Washington was a ______ man.
A. bad B. clever C. foolish
答案:
1. A 2. C 3. B 4. C 5. B
查看更多完整答案,请扫码查看