第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
B) 阅读短文,从方框中选择合适的句子完成短文,将序号填在横线上,其中有一个是多余的。
A. But now we make long-distance calls and write emails at home. B. I love these changes. C. But now we live in a big new three-bedroom house. D. Take my family as an example(举例). E. But now girls can go to school easily. F. Another big change is our living conditions(条件).
Over the past twenty years,great changes have taken place in our life. (1) ______ My parents contacted(联系)others by sending them letters in the past. (2) ______ In the past,my parents listened to the radio for news and other information. But now we get the news on the Internet or by watching TV.
(3) ______ About twenty years ago,my parents lived in a small and crowded(拥挤的)room. (4) ______ Our life is becoming comfortable and convenient. (5) ______
A. But now we make long-distance calls and write emails at home. B. I love these changes. C. But now we live in a big new three-bedroom house. D. Take my family as an example(举例). E. But now girls can go to school easily. F. Another big change is our living conditions(条件).
Over the past twenty years,great changes have taken place in our life. (1) ______ My parents contacted(联系)others by sending them letters in the past. (2) ______ In the past,my parents listened to the radio for news and other information. But now we get the news on the Internet or by watching TV.
(3) ______ About twenty years ago,my parents lived in a small and crowded(拥挤的)room. (4) ______ Our life is becoming comfortable and convenient. (5) ______
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对过去与现在生活变化的理解和描述能力。题目给出了一个短文,其中留有空白处需要选择合适的句子填入。学生需要根据短文内容和上下文,从给定的选项中选择最合适的句子完成短文。
在解答时,学生首先要读懂短文的大意,了解过去与现在的对比,特别是通讯方式、获取信息的方式以及居住条件的变化。然后,学生需要仔细分析每个空白处的前后文,选择与上下文相符的句子。
具体到这个题目,学生可以根据以下几点进行解答:
1. 第一个空白处后面提到了“My parents contacted(联系)others by sending them letters in the past.”,说明这里是在描述过去的通讯方式,因此应该选择与过去通讯方式相关的句子。
2. 第二个空白处后面提到了现在使用互联网和电视获取新闻,与过去通过收音机获取信息形成对比,因此应该选择描述现在通讯方式的句子。
3. 第三个空白处是一个过渡句,用于引出下文关于居住条件的变化,因此应该选择与居住条件相关的句子。
4. 第四个空白处描述了过去与现在的居住条件对比,应该选择描述现在居住条件的句子。
5. 最后一个空白处是对全文的总结,表达对生活变化的喜爱或肯定,因此应该选择表达正面情感的句子。
【答案】:
(1) D. Take my family as an example(举例).
这里选择D作为开头,引出下文关于自己家庭过去与现在的对比。
(2) A. But now we make long-distance calls and write emails at home.
这里选择A,与上文提到的过去通过信件联系他人形成对比,描述现在的通讯方式。
(3) F. Another big change is our living conditions(条件).
这里选择F,作为过渡句,引出下文关于居住条件的变化。
(4) C. But now we live in a big new three-bedroom house.
这里选择C,与上文提到的过去居住在小而拥挤的房间里形成对比,描述现在的居住条件。
(5) B. I love these changes.
这里选择B,作为全文的总结,表达对生活变化的喜爱。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对过去与现在生活变化的理解和描述能力。题目给出了一个短文,其中留有空白处需要选择合适的句子填入。学生需要根据短文内容和上下文,从给定的选项中选择最合适的句子完成短文。
在解答时,学生首先要读懂短文的大意,了解过去与现在的对比,特别是通讯方式、获取信息的方式以及居住条件的变化。然后,学生需要仔细分析每个空白处的前后文,选择与上下文相符的句子。
具体到这个题目,学生可以根据以下几点进行解答:
1. 第一个空白处后面提到了“My parents contacted(联系)others by sending them letters in the past.”,说明这里是在描述过去的通讯方式,因此应该选择与过去通讯方式相关的句子。
2. 第二个空白处后面提到了现在使用互联网和电视获取新闻,与过去通过收音机获取信息形成对比,因此应该选择描述现在通讯方式的句子。
3. 第三个空白处是一个过渡句,用于引出下文关于居住条件的变化,因此应该选择与居住条件相关的句子。
4. 第四个空白处描述了过去与现在的居住条件对比,应该选择描述现在居住条件的句子。
5. 最后一个空白处是对全文的总结,表达对生活变化的喜爱或肯定,因此应该选择表达正面情感的句子。
【答案】:
(1) D. Take my family as an example(举例).
这里选择D作为开头,引出下文关于自己家庭过去与现在的对比。
(2) A. But now we make long-distance calls and write emails at home.
这里选择A,与上文提到的过去通过信件联系他人形成对比,描述现在的通讯方式。
(3) F. Another big change is our living conditions(条件).
这里选择F,作为过渡句,引出下文关于居住条件的变化。
(4) C. But now we live in a big new three-bedroom house.
这里选择C,与上文提到的过去居住在小而拥挤的房间里形成对比,描述现在的居住条件。
(5) B. I love these changes.
这里选择B,作为全文的总结,表达对生活变化的喜爱。
C) 阅读短文,根据短文内容选择正确的答案。
One day,Old Tom went into a town to buy something. At lunchtime,he went into a restaurant and sat down at a table. When he looked around,he saw many old people put glasses on before reading the newspapers,so after lunch he walked to buy some glasses.
The man in the shop made him try on a lot of glasses,but Tom always said,“No,I can't read with these.”
The man became more and more puzzled(困惑的). He said,“Excuse me,but can you read?”
“No,of course I can't!” Tom said. “I think the good glasses can help me.”
( )1. Where did Old Tom go?
A. To a park. B. To a town. C. To a library.
( )2. What did Old Tom do after lunch?
A. He made friends with old people. B. He went home. C. He went to buy some glasses.
( )3. Who became more and more puzzled?
A. The man in the restaurant. B. The old people. C. The man in the glass shop.
( )4. Were there any good glasses in the shop?
A. Yes,there were. B. No,there weren't. C. They were in a library.
( )5. Which of the following is TRUE?
A. Old Tom thought the glasses could help him read the newspapers. B. Old Tom thought there were no good glasses in the shop. C. Old Tom thought the old people couldn't read.
One day,Old Tom went into a town to buy something. At lunchtime,he went into a restaurant and sat down at a table. When he looked around,he saw many old people put glasses on before reading the newspapers,so after lunch he walked to buy some glasses.
The man in the shop made him try on a lot of glasses,but Tom always said,“No,I can't read with these.”
The man became more and more puzzled(困惑的). He said,“Excuse me,but can you read?”
“No,of course I can't!” Tom said. “I think the good glasses can help me.”
( )1. Where did Old Tom go?
A. To a park. B. To a town. C. To a library.
( )2. What did Old Tom do after lunch?
A. He made friends with old people. B. He went home. C. He went to buy some glasses.
( )3. Who became more and more puzzled?
A. The man in the restaurant. B. The old people. C. The man in the glass shop.
( )4. Were there any good glasses in the shop?
A. Yes,there were. B. No,there weren't. C. They were in a library.
( )5. Which of the following is TRUE?
A. Old Tom thought the glasses could help him read the newspapers. B. Old Tom thought there were no good glasses in the shop. C. Old Tom thought the old people couldn't read.
答案:
1. B 2. C 3. C 4. A 5. A
查看更多完整答案,请扫码查看