第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
( ) 21. According to the passage, what will a black man think of you if you say a word similar to the N-word to him?
A. You are lonely. B. You are boring. C. You are interesting. D. You are unfriendly.
( ) 22. Why did the man in Australia ask Ms Tang whether it was raining?
A. Because it started to rain suddenly. B. Because he wanted to borrow her umbrella. C. Because people don’t usually use umbrellas on sunny days there. D. Because he thought her umbrella was very beautiful.
( ) 23. What is the structure of the story? (① = Para. 1)
A. ①/②③④/⑤ B. ①②③/④/⑤ C. ①②/③④/⑤ D. ①/②③/④⑤
( ) 24. What does the passage mainly talk about?
A. How to make friends in a foreign country. B. The importance of learning foreign languages. C. Experiences and suggestions about culture shock. D. The differences between China and other countries.
( ) 25. What is the writer’s purpose?
A. To show people how to respect the black woman. B. To encourage people to be more active. C. To give suggestions to deal with the culture shock. D. To share some interesting stories with people.
A. You are lonely. B. You are boring. C. You are interesting. D. You are unfriendly.
D
( ) 22. Why did the man in Australia ask Ms Tang whether it was raining?
A. Because it started to rain suddenly. B. Because he wanted to borrow her umbrella. C. Because people don’t usually use umbrellas on sunny days there. D. Because he thought her umbrella was very beautiful.
C
( ) 23. What is the structure of the story? (① = Para. 1)
A. ①/②③④/⑤ B. ①②③/④/⑤ C. ①②/③④/⑤ D. ①/②③/④⑤
A
( ) 24. What does the passage mainly talk about?
A. How to make friends in a foreign country. B. The importance of learning foreign languages. C. Experiences and suggestions about culture shock. D. The differences between China and other countries.
C
( ) 25. What is the writer’s purpose?
A. To show people how to respect the black woman. B. To encourage people to be more active. C. To give suggestions to deal with the culture shock. D. To share some interesting stories with people.
C
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于文章内容的理解和分析能力,以及对文章结构的把握。题目包含了五个小题,分别涉及细节理解、推理判断、文章结构分析和主旨大意等题型。
对于21题,需要理解文章中提到的“N-word”对于黑人的冒犯性,从而判断出如果说出一个与“N-word”相似的词,黑人会如何看待你。
对于22题,需要定位到文章中的相关段落,理解澳大利亚人为什么在晴天打伞会感到奇怪,从而理解那个男人为什么会问唐女士是否下雨了。
对于23题,需要分析文章的结构,将文章划分为几个部分,理解每个部分的主题和内容。
对于24题,需要理解文章的主旨大意,概括出文章主要讨论的内容。
对于25题,需要理解作者的写作目的,判断作者写这篇文章是为了什么。
【答案】:
21. D。根据文章中的描述,如果说出一个与“N-word”相似的词,黑人会认为你是不友好的,因此答案为D。
22. C。在澳大利亚,人们通常不会在晴天使用雨伞,所以那个男人看到唐女士在晴天打伞会感到奇怪,因此他问唐女士是否下雨了。所以答案为C。
23. A。文章的结构可以分为三个部分:第一部分(Para. 1)介绍课程的内容和作者的学习收获;第二部分(Para. 2-4)通过两个故事来说明文化冲击的存在和影响;第三部分(Para. 5)给出应对文化冲击的建议。因此,答案为A。
24. C。文章主要讨论了文化冲击的经历和建议,通过两个故事来说明在不同国家可能会遇到的文化差异和文化冲击,并给出了一些应对建议。因此,答案为C。
25. C。作者的写作目的是给出应对文化冲击的建议,帮助读者更好地适应外国文化,避免因为文化差异而造成的误解和冲突。因此,答案为C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对于文章内容的理解和分析能力,以及对文章结构的把握。题目包含了五个小题,分别涉及细节理解、推理判断、文章结构分析和主旨大意等题型。
对于21题,需要理解文章中提到的“N-word”对于黑人的冒犯性,从而判断出如果说出一个与“N-word”相似的词,黑人会如何看待你。
对于22题,需要定位到文章中的相关段落,理解澳大利亚人为什么在晴天打伞会感到奇怪,从而理解那个男人为什么会问唐女士是否下雨了。
对于23题,需要分析文章的结构,将文章划分为几个部分,理解每个部分的主题和内容。
对于24题,需要理解文章的主旨大意,概括出文章主要讨论的内容。
对于25题,需要理解作者的写作目的,判断作者写这篇文章是为了什么。
【答案】:
21. D。根据文章中的描述,如果说出一个与“N-word”相似的词,黑人会认为你是不友好的,因此答案为D。
22. C。在澳大利亚,人们通常不会在晴天使用雨伞,所以那个男人看到唐女士在晴天打伞会感到奇怪,因此他问唐女士是否下雨了。所以答案为C。
23. A。文章的结构可以分为三个部分:第一部分(Para. 1)介绍课程的内容和作者的学习收获;第二部分(Para. 2-4)通过两个故事来说明文化冲击的存在和影响;第三部分(Para. 5)给出应对文化冲击的建议。因此,答案为A。
24. C。文章主要讨论了文化冲击的经历和建议,通过两个故事来说明在不同国家可能会遇到的文化差异和文化冲击,并给出了一些应对建议。因此,答案为C。
25. C。作者的写作目的是给出应对文化冲击的建议,帮助读者更好地适应外国文化,避免因为文化差异而造成的误解和冲突。因此,答案为C。
查看更多完整答案,请扫码查看