第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
( ) 11. Before the writer climbed the mountain, ______.
A. she was very nervous B. she got some training C. many people encouraged her D. someone wanted to go with her
( ) 12. What was the weather like the day the writer slid down the mountain?
A. Stormy. B. Sunny. C. Windy. D. Cloudy.
( ) 13. What did the writer think was a miracle?
A. She was not hurt. B. She made it to the top. C. Someone saw her and saved her. D. Her lost tent was found on the slope.
( ) 14. Which is the RIGHT order of the following events?
① The writer climbed the slope. ② The writer hid herself in a tent. ③ The writer reached the top of the mountain. ④ The writer slid down to the foot of the mountain.
A. ①④③② B. ①④②③ C. ②④①③ D. ②①④③
( ) 15. What can we learn from the story?
A. Be happy with what we have. B. Always ask for help when in trouble. C. Nothing is impossible if we put our heart into it. D. Happiness is more important than anything else in life.
A. she was very nervous B. she got some training C. many people encouraged her D. someone wanted to go with her
B
( ) 12. What was the weather like the day the writer slid down the mountain?
A. Stormy. B. Sunny. C. Windy. D. Cloudy.
B
( ) 13. What did the writer think was a miracle?
A. She was not hurt. B. She made it to the top. C. Someone saw her and saved her. D. Her lost tent was found on the slope.
A
( ) 14. Which is the RIGHT order of the following events?
① The writer climbed the slope. ② The writer hid herself in a tent. ③ The writer reached the top of the mountain. ④ The writer slid down to the foot of the mountain.
A. ①④③② B. ①④②③ C. ②④①③ D. ②①④③
D
( ) 15. What can we learn from the story?
A. Be happy with what we have. B. Always ask for help when in trouble. C. Nothing is impossible if we put our heart into it. D. Happiness is more important than anything else in life.
C
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文短文内容的理解和分析能力。解题的关键在于仔细阅读短文,从文中提取关键信息,并与选项进行对比分析。
1. 对于第11题,需要关注短文中关于作者登山前准备工作的描述,从而判断哪个选项符合文意。
2. 第12题要求判断作者滑下山时的天气情况,需要找到文中描述天气的相关句子。
3. 第13题问作者认为什么是奇迹,需要找到文中作者表达奇迹感受的句子,并理解其含义。
4. 第14题要求排列事件的正确顺序,需要仔细阅读短文,理解每个事件发生的时间和先后顺序。
5. 第15题是主旨题,需要理解短文的主题和中心思想,从而选出最符合文意的选项。
【答案】:
11. B
根据短文中的“I had prepared for months. I had bought all of the best equipment (设备) and trained for months.”可知,作者在登山前进行了充分的准备和训练,因此选项B“她得到了一些训练”符合文意。
12. B
短文中提到“When I woke up the next morning, the wind had stopped. I went out of my tent and looked at the mountain. Everything was white and quiet.”,说明作者滑下山的那天是晴天,因此选项B“晴朗的”符合文意。
13. A
短文中提到“I tried moving, thinking that I must be hurt, but I was fine. It was a miracle (奇迹).”,说明作者认为自己没有受伤是一个奇迹,因此选项A“她没有受伤”符合文意。
14. D
根据短文内容,事件的正确顺序应该是:作者先躲在帐篷里(②),然后开始爬斜坡(①),接着滑下山到山脚(④),最后三天后到达山顶(③)。因此选项D“②①④③”是正确的。
15. C
短文主要讲述了作者克服重重困难,最终成功登顶的故事,传达了“只要我们用心去做,没有什么是不可能的”的积极信息。因此选项C“如果我们用心去做,没有什么是不可能的”最符合短文的主旨。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对英文短文内容的理解和分析能力。解题的关键在于仔细阅读短文,从文中提取关键信息,并与选项进行对比分析。
1. 对于第11题,需要关注短文中关于作者登山前准备工作的描述,从而判断哪个选项符合文意。
2. 第12题要求判断作者滑下山时的天气情况,需要找到文中描述天气的相关句子。
3. 第13题问作者认为什么是奇迹,需要找到文中作者表达奇迹感受的句子,并理解其含义。
4. 第14题要求排列事件的正确顺序,需要仔细阅读短文,理解每个事件发生的时间和先后顺序。
5. 第15题是主旨题,需要理解短文的主题和中心思想,从而选出最符合文意的选项。
【答案】:
11. B
根据短文中的“I had prepared for months. I had bought all of the best equipment (设备) and trained for months.”可知,作者在登山前进行了充分的准备和训练,因此选项B“她得到了一些训练”符合文意。
12. B
短文中提到“When I woke up the next morning, the wind had stopped. I went out of my tent and looked at the mountain. Everything was white and quiet.”,说明作者滑下山的那天是晴天,因此选项B“晴朗的”符合文意。
13. A
短文中提到“I tried moving, thinking that I must be hurt, but I was fine. It was a miracle (奇迹).”,说明作者认为自己没有受伤是一个奇迹,因此选项A“她没有受伤”符合文意。
14. D
根据短文内容,事件的正确顺序应该是:作者先躲在帐篷里(②),然后开始爬斜坡(①),接着滑下山到山脚(④),最后三天后到达山顶(③)。因此选项D“②①④③”是正确的。
15. C
短文主要讲述了作者克服重重困难,最终成功登顶的故事,传达了“只要我们用心去做,没有什么是不可能的”的积极信息。因此选项C“如果我们用心去做,没有什么是不可能的”最符合短文的主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看