第48页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
一、用括号内所给单词的适当形式填空
1. Every country has
2. My grandmother needs a pair of
3. Chinese New Year is a
4. He is writing a
5. My sister is a
1. Every country has
its
(it) own special culture.2. My grandmother needs a pair of
scissors
(scissor) and some red paper to make the paper cutting.3. Chinese New Year is a
celebration
(celebrate) marking the end of winter and the beginning of spring.4. He is writing a
historical
(history) novel about 19th - century France.5. My sister is a
lively
(live) child and popular with everyone.
答案:
1.its 2.scissors 3.celebration 4.historical 5.lively
二、根据汉语意思完成句子,每空一词
1. 这座新跨海大桥是上个月完成的。
The new bridge, which is sea - crossing,
2. 根据这篇文章,你可以了解关于湖南的历史。
3. 我爸爸喜欢许多运动,比如游泳和踢足球。
My father likes many sports,
4. 当我处于困境的时候,我的朋友们总会帮助我。
When I'm
5. 她被视为年轻女孩的榜样。
She
1. 这座新跨海大桥是上个月完成的。
The new bridge, which is sea - crossing,
was
completed
last month.2. 根据这篇文章,你可以了解关于湖南的历史。
According
to
the passage, you can know about the history of Hunan.3. 我爸爸喜欢许多运动,比如游泳和踢足球。
My father likes many sports,
such
as
swimming and playing football.4. 当我处于困境的时候,我的朋友们总会帮助我。
When I'm
in
trouble
, my friends always help me.5. 她被视为年轻女孩的榜样。
She
is
seen
as
a role model for young girls.
答案:
1.was completed 2.According to 3.such as 4.in trouble 5.is seen as
三、短文阅读
Pan Jiachen, 13: Beijing is my hometown. It has Peking Opera, Beijing food and many other things. Clay figurines (泥人) are my favorite traditional art of Beijing. With some mud, you can make lots of vivid characters that look so real. Some of them are laughing. Some of them are crying. They are so interesting. I really hope we can learn this in our class.
Zhou Zishan, 15: Silk is beautiful. And people in my hometown, Suzhou, are good at making silk into a more beautiful craft—the embroidery(刺绣品). People around the world love embroidery. It is soft and now has become an art form, not just a kind of clothes decoration(装饰). I think we should learn this art at school.
Sun Lin, 15: I'd like to learn errenzhuan. It is a folk song and dance style, popular in Northeast China. I saw my grandparents singing it all the time when I was a little kid. They looked so happy. Once it was just a memory. But now I know it is a traditional art in my hometown, Jilin. I hope we can all learn this art in class.
(

(
A. Historical.
B. Expensive.
C. Lively.
(
A. Zhou Zishan is the same age as Sun Lin.
B. Sun Lin always knew errenzhuan is a traditional art when she was a kid.
C. Embroidery is not only a kind of decoration but a traditional art form.
(
A. History.
B. Culture.
C. Food.
Pan Jiachen, 13: Beijing is my hometown. It has Peking Opera, Beijing food and many other things. Clay figurines (泥人) are my favorite traditional art of Beijing. With some mud, you can make lots of vivid characters that look so real. Some of them are laughing. Some of them are crying. They are so interesting. I really hope we can learn this in our class.
Zhou Zishan, 15: Silk is beautiful. And people in my hometown, Suzhou, are good at making silk into a more beautiful craft—the embroidery(刺绣品). People around the world love embroidery. It is soft and now has become an art form, not just a kind of clothes decoration(装饰). I think we should learn this art at school.
Sun Lin, 15: I'd like to learn errenzhuan. It is a folk song and dance style, popular in Northeast China. I saw my grandparents singing it all the time when I was a little kid. They looked so happy. Once it was just a memory. But now I know it is a traditional art in my hometown, Jilin. I hope we can all learn this art in class.
(
A
)1. Which traditional form of art is NOT mentioned in the passage?(
C
)2. What does the underlined word “vivid” probably mean?A. Historical.
B. Expensive.
C. Lively.
(
B
)3. Which of the following is NOT true according to the passage?A. Zhou Zishan is the same age as Sun Lin.
B. Sun Lin always knew errenzhuan is a traditional art when she was a kid.
C. Embroidery is not only a kind of decoration but a traditional art form.
(
B
)4. What's the theme of the passage?A. History.
B. Culture.
C. Food.
答案:
1.A 2.C 3.B 4.B
查看更多完整答案,请扫码查看