2025年暑假作业南方出版社高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业南方出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ.单词拼写
1. What
2. As the examination is
3. They have bought an
4. Don’t
5. The
6. A smoker has a higher risk of a heart
7. The concert had an
8. The young
9. He
10. After the accident,she still had a positive
1. What
attracts
me to the job is the salary and the chance to travel.2. As the examination is
approaching
,Mike makes a request that I help him with his lessons.3. They have bought an
apartment
recently,two rooms of which face south.4. Don’t
assume
that you are a princess who lives in a castle.5. The
athlete
owed his success to his coach.6. A smoker has a higher risk of a heart
attack
than a non-smoker.7. The concert had an
audience
of about 20 thousand.8. The young
author
has published three novels so far,none of which I really enjoy.9. He
attempted
to carry out many experiments and at last realized his dream.10. After the accident,she still had a positive
attitude
towards life.
答案:
1. attracts 2. approaching 3. apartment 4. assume 5. athlete 6. attack 7. audience 8. author 9. attempted 10. attitude
Ⅱ.单句语法填空
1. It is reported that British shoppers buy 2.15 million tonnes of clothing and shoes
2. I attach great importance
3. Keep silent,please. Mr Bennett is about to make an
4. There is no doubt that the earth is becoming warmer
5. Most people are aware
6. Proper
7. We should make full use of time
8. It’s no use
9. She was chosen for the job on the
10. She thinks it’s important to have
11. The watch isn’t mine. Who does it belong
12. Many thousands of people have benefited
1. It is reported that British shoppers buy 2.15 million tonnes of clothing and shoes
annually
.2. I attach great importance
to
this research.3. Keep silent,please. Mr Bennett is about to make an
announcement
.4. There is no doubt that the earth is becoming warmer
on
average.5. Most people are aware
of
the dangers of drinking and driving.6. Proper
amounts
of exercise,if carried out regularly,can improve our health.7. We should make full use of time
to apply
knowledge to practice.8. It’s no use
arguing
with each other about money.9. She was chosen for the job on the
basis
of her qualifications.10. She thinks it’s important to have
a
balance between study and social life.11. The watch isn’t mine. Who does it belong
to
?12. Many thousands of people have benefited
from
the new medicine.
答案:
1. annually 2. to 3. announcement 4. on 5. of 6. amounts 7. to apply 8. arguing 9. basis 10. a 11. to 12. from
Ⅰ.阅读理解
I work with Volunteers for Wildlife,a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured,displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However,when it works,it is simply beautiful.
I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰)on the ground. When I arrived,I saw a 2- to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.
I examined the chick(雏鸟)and it seemed fine. If I could locate the nest,I might have been able to put it back,but no luck. My next work was to construct a nest and anchor(固定)it in a tree. The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest,and it quickly calmed down.
Now all that was needed were the parents,but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.
A nervous night to be sure,but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of all — LUNCH! The parents had done their duty and would probably continue to do so.
1. What is unavoidable in the author’s rescue work according to paragraph 1?
A. Efforts made in vain.
B. Getting injured in his work.
C. Feeling uncertain about his future.
D. Creatures forced out of their homes.
2. Why was the author called to Muttontown?
A. To rescue a woman.
B. To take care of a woman.
C. To look at a baby owl.
D. To cure a young owl.
3. What made the chick calm down?
A. A new nest.
B. Some food.
C. A recording.
D. Its parents.
4. How would the author feel about the outcome of the event?
A. It’s unexpected.
B. It’s beautiful.
C. It’s humorous.
D. It’s discouraging.
[答题区] 1~4
I work with Volunteers for Wildlife,a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured,displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However,when it works,it is simply beautiful.
I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰)on the ground. When I arrived,I saw a 2- to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.
I examined the chick(雏鸟)and it seemed fine. If I could locate the nest,I might have been able to put it back,but no luck. My next work was to construct a nest and anchor(固定)it in a tree. The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest,and it quickly calmed down.
Now all that was needed were the parents,but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.
A nervous night to be sure,but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of all — LUNCH! The parents had done their duty and would probably continue to do so.
1. What is unavoidable in the author’s rescue work according to paragraph 1?
A. Efforts made in vain.
B. Getting injured in his work.
C. Feeling uncertain about his future.
D. Creatures forced out of their homes.
2. Why was the author called to Muttontown?
A. To rescue a woman.
B. To take care of a woman.
C. To look at a baby owl.
D. To cure a young owl.
3. What made the chick calm down?
A. A new nest.
B. Some food.
C. A recording.
D. Its parents.
4. How would the author feel about the outcome of the event?
A. It’s unexpected.
B. It’s beautiful.
C. It’s humorous.
D. It’s discouraging.
[答题区] 1~4
A
C
A
B
答案:
1. A 细节理解题。根据第一段中的“Trying to help... never certain.”可知,为救助动物而花费的努力可能会白费,这是不可避免的。
2. C 细节理解题。根据第二段可知,有人给作者打电话是因为有只小猫头鹰掉在地上了,作者赶过去看看情况。
3. A 细节理解题。根据第三段最后一句可知,在作者把小猫头鹰放在一个新的鸟窝里之后,它很快就安静下来,所以是鸟窝让小猫头鹰安静下来的。
4. B 推理判断题。根据文章描述可知,作者为小猫头鹰做了鸟窝,并且帮助它找回了父母,作者的救助成功了;再结合第一段中的“However, when it works, it is simply beautiful.”可推测,作者认为结果很美好。
2. C 细节理解题。根据第二段可知,有人给作者打电话是因为有只小猫头鹰掉在地上了,作者赶过去看看情况。
3. A 细节理解题。根据第三段最后一句可知,在作者把小猫头鹰放在一个新的鸟窝里之后,它很快就安静下来,所以是鸟窝让小猫头鹰安静下来的。
4. B 推理判断题。根据文章描述可知,作者为小猫头鹰做了鸟窝,并且帮助它找回了父母,作者的救助成功了;再结合第一段中的“However, when it works, it is simply beautiful.”可推测,作者认为结果很美好。
查看更多完整答案,请扫码查看