2025年暑假作业南方出版社高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业南方出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ.阅读理解
Doctors say you had better use it before you lose it. The more you sit each day, the more chance you have of getting sick.
Richard Rosenkranz of Kansas State University was among the researchers. He said people who sat for long periods were at great risk of diseases when compared with those who sat less. He said that was especially true for some chronic (慢性的) diseases.
Richard Rosenkranz studied the relationship between sitting and chronic diseases in middle-aged Australian men. He worked with researchers from the University of Western Sydney. They examined the health records of more than 63,000 men from New South Wales. The men were between the ages of 45 and 65. The men reported about what diseases they had or did not have. And they kept record of the amount of time each day that they sat.
The study also showed that exercising every morning for 30 minutes did not reduce the health risk if you spend the next eight hours sitting at the desk. Mr. Rosenkranz said it was important to make sure you exercise. But he said it was also important to find ways not to sit so much during the day.
Many jobs today require sitting and working at the desk all day. James Levine, who works at the Mayo Clinic in the United States, suggests working while standing at a high table sometimes instead of sitting at a desk. Dr. Levine also suggests standing while using the telephone or eating. He advises walking with the people you work with for an on-foot meeting. And he notes that if you spend more time on your feet, you may have muscle activity that helps burn fat and sugar in your body.
1. The underlined sentence in the first paragraph implies that ____.
A. doctors should treat all the patients well
B. doctors should make use of every method
C. one should value his health before he loses it
D. one should depend on himself to keep healthy
2. How did Richard Rosenkranz do the study?
A. By examining some records and reports.
B. By making some laboratory experiments.
C. By talking with the doctors and patients.
D. By watching the men’s daily performance.
3. According to Dr. Levine, in order to avoid the harm of long-time sitting, one should ____.
A. exercise more often
B. change his job
C. stay away from the desk
D. stand or walk more
4. Where does this text probably come from?
A. A fashion magazine.
B. A health magazine.
C. A biology textbook.
D. A life guide.
[答题区] 1~4
Doctors say you had better use it before you lose it. The more you sit each day, the more chance you have of getting sick.
Richard Rosenkranz of Kansas State University was among the researchers. He said people who sat for long periods were at great risk of diseases when compared with those who sat less. He said that was especially true for some chronic (慢性的) diseases.
Richard Rosenkranz studied the relationship between sitting and chronic diseases in middle-aged Australian men. He worked with researchers from the University of Western Sydney. They examined the health records of more than 63,000 men from New South Wales. The men were between the ages of 45 and 65. The men reported about what diseases they had or did not have. And they kept record of the amount of time each day that they sat.
The study also showed that exercising every morning for 30 minutes did not reduce the health risk if you spend the next eight hours sitting at the desk. Mr. Rosenkranz said it was important to make sure you exercise. But he said it was also important to find ways not to sit so much during the day.
Many jobs today require sitting and working at the desk all day. James Levine, who works at the Mayo Clinic in the United States, suggests working while standing at a high table sometimes instead of sitting at a desk. Dr. Levine also suggests standing while using the telephone or eating. He advises walking with the people you work with for an on-foot meeting. And he notes that if you spend more time on your feet, you may have muscle activity that helps burn fat and sugar in your body.
1. The underlined sentence in the first paragraph implies that ____.
A. doctors should treat all the patients well
B. doctors should make use of every method
C. one should value his health before he loses it
D. one should depend on himself to keep healthy
2. How did Richard Rosenkranz do the study?
A. By examining some records and reports.
B. By making some laboratory experiments.
C. By talking with the doctors and patients.
D. By watching the men’s daily performance.
3. According to Dr. Levine, in order to avoid the harm of long-time sitting, one should ____.
A. exercise more often
B. change his job
C. stay away from the desk
D. stand or walk more
4. Where does this text probably come from?
A. A fashion magazine.
B. A health magazine.
C. A biology textbook.
D. A life guide.
[答题区] 1~4
C
A
D
B
答案:
1. C 句意理解题。本文主要讲述的是久坐影响健康,中心思想同健康有关,由此推断 it 指的是健康,这句话暗示人们在失去健康之前要珍惜它,故选 C。
2. A 细节理解题。根据第三段中的“They examined the health records of ... The men reported about what diseases they had or did not have.”可知,Richard Rosenkranz 是通过考查一些记录和报告来进行研究的,故选 A。
3. D 细节理解题。根据最后一段中的“... suggests working while standing ... walking with the people you work with for an on-foot meeting”可知,他建议人们要多站立或行走,故选 D。
4. B 文章出处题。本文主要讲述的是久坐影响健康,由此可推断,此篇文章可能出自健康杂志,故选 B。
2. A 细节理解题。根据第三段中的“They examined the health records of ... The men reported about what diseases they had or did not have.”可知,Richard Rosenkranz 是通过考查一些记录和报告来进行研究的,故选 A。
3. D 细节理解题。根据最后一段中的“... suggests working while standing ... walking with the people you work with for an on-foot meeting”可知,他建议人们要多站立或行走,故选 D。
4. B 文章出处题。本文主要讲述的是久坐影响健康,由此可推断,此篇文章可能出自健康杂志,故选 B。
Ⅱ.完形填空
I once weighed 370 pounds. I had a very poor relationship with food—I used it to ____1____ bad feelings, to make myself feel better, and to celebrate. Worried about my health, I tried many different kinds of ____2____ but nothing worked. I came to believe that I could do nothing about my ____3____.
When I was 50, my weight problem began to affect me ____4____. I didn’t want to live the rest of my life with this extra weight any more.
That year, I attended a seminar (培训会) where we were asked to create a project that would touch the world. A seminar leader shared her ____5____ story—she had not only lost 125 pounds, but also raised 25,000 for homeless children.
____6____ by her story, I created the project called “As We Heal (痊愈), the World Heals”. My goal was to lose 150 pounds in one year and raise 50,000 ____7____ a movement founded 30 years ago to end hunger. This combination of healing myself and healing the world ____8____ me as the perfect solution (解决方案).
____9____ I began my own personal weight program, I was filled with the fear that I would ____10____ the same difficulties that beat me before. While the ____11____ hung over my head, there were also signs that I was headed down the right ____12____. I sent letters to everyone I knew, telling them about my project. It worked perfectly. Donations began ____13____ in from hundreds of people.
Of course, I also took some practical steps to lose weight. I consulted a physician (内科医生), I hired a fitness coach, and I began to eat small and ____14____ meals. My fund-raising focus also gave me new motivation to exercise regularly.
A year later, I reached my goal: I lost 150 pounds and raised 50,000! I feel that I’ve been given a second life to devote to something that is ____15____ and great.
(
B. mix
C. kill
D. share
(
B. drinks
C. fruits
D. dishes
(
B. ability
C. wisdom
D. weight
(
B. recently
C. seriously
D. secretly
(
B. success
C. adventure
D. science
(
B. Amused
C. Influenced
D. Disturbed
(
B. in need of
C. in place of
D. in support of
(
B. considered
C. confused
D. struck
(
B. Until
C. If
D. Unless
(
B. run into
C. look for
D. put aside
(
B. joy
C. anger
D. fear
(
B. hall
C. path
D. street
(
B. flooding
C. jumping
D. stepping
(
B. full
C. expensive
D. healthy
(
B. painful
C. meaningful
D. peaceful
[答题区] 1~5 ____
I once weighed 370 pounds. I had a very poor relationship with food—I used it to ____1____ bad feelings, to make myself feel better, and to celebrate. Worried about my health, I tried many different kinds of ____2____ but nothing worked. I came to believe that I could do nothing about my ____3____.
When I was 50, my weight problem began to affect me ____4____. I didn’t want to live the rest of my life with this extra weight any more.
That year, I attended a seminar (培训会) where we were asked to create a project that would touch the world. A seminar leader shared her ____5____ story—she had not only lost 125 pounds, but also raised 25,000 for homeless children.
____6____ by her story, I created the project called “As We Heal (痊愈), the World Heals”. My goal was to lose 150 pounds in one year and raise 50,000 ____7____ a movement founded 30 years ago to end hunger. This combination of healing myself and healing the world ____8____ me as the perfect solution (解决方案).
____9____ I began my own personal weight program, I was filled with the fear that I would ____10____ the same difficulties that beat me before. While the ____11____ hung over my head, there were also signs that I was headed down the right ____12____. I sent letters to everyone I knew, telling them about my project. It worked perfectly. Donations began ____13____ in from hundreds of people.
Of course, I also took some practical steps to lose weight. I consulted a physician (内科医生), I hired a fitness coach, and I began to eat small and ____14____ meals. My fund-raising focus also gave me new motivation to exercise regularly.
A year later, I reached my goal: I lost 150 pounds and raised 50,000! I feel that I’ve been given a second life to devote to something that is ____15____ and great.
(
C
)1. A. addB. mix
C. kill
D. share
(
A
)2. A. dietsB. drinks
C. fruits
D. dishes
(
D
)3. A. heightB. ability
C. wisdom
D. weight
(
C
)4. A. curiouslyB. recently
C. seriously
D. secretly
(
B
)5. A. folkB. success
C. adventure
D. science
(
C
)6. A. SurprisedB. Amused
C. Influenced
D. Disturbed
(
D
)7. A. in search ofB. in need of
C. in place of
D. in support of
(
D
)8. A. scaredB. considered
C. confused
D. struck
(
A
)9. A. AsB. Until
C. If
D. Unless
(
B
)10. A. get overB. run into
C. look for
D. put aside
(
D
)11. A. excitementB. joy
C. anger
D. fear
(
C
)12. A. rowB. hall
C. path
D. street
(
B
)13. A. breakingB. flooding
C. jumping
D. stepping
(
D
)14. A. heavyB. full
C. expensive
D. healthy
(
C
)15. A. stressfulB. painful
C. meaningful
D. peaceful
[答题区] 1~5 ____
C A D C B
____ 6~10 ____C D D A B
____ 11~15 ____D C B D C
____
答案:
1. C 根据设空后的“to make myself feel better”可知,“我”用食物来消除(kill)坏情绪,让自己心情更好。
2. A 根据设空前的“Worried about my health”可知,“我”担心自己的健康,所以尝试不同的饮食(diets)来控制体重。
3. D 在所有的尝试都不奏效的情况下,“我”认为“我”对自己的体重(weight)无能为力了。
4. C 根据后面的内容可知,当“我”50 岁的时候,体重超标对“我”生活的影响很严重(seriously)。
5. B 根据设空后的“not only lost 125 pounds, but also raised 25,000 for homeless children”可知,培训会的领导分享了她的成功(success)故事,她不但成功减肥,而且帮助了无家可归的孩子们。
6. C 根据语境可知,此处指“我”受到培训会领导成功减肥的故事的影响(influenced)。
7. D “我”的目标是一年内成功减掉 150 磅,并且募集 5 万美元用来支持(in support of)结束饥饿的活动。
8. D 这种治愈自己又治愈世界的联系让“我”突然想到(struck)这是完美的解决方案。strike sb. as 表示“让某人觉得”。
9. A 当“我”开始个人的体重计划时,“我”充满了恐惧。as 引导时间状语从句。
10. B “我”害怕自己将会遇到(run into)先前击败“我”的那些困难。
11. D 根据前文的“I was filled with the fear”可知,设空处意为“恐惧(fear)”笼罩在“我”的头上。
12. C 此处指有迹象表明,“我”朝着正确的道路走下去。
13. B 根据前文的“It worked perfectly.”以及后文的“from hundreds of people”可知,收到的捐款很多,flood in(大量涌入)符合语境。
14. D 前文提到咨询医生和聘请教练,此处也是说明减肥的方式:吃很少,吃得健康。
15. C 自己减肥成功,还帮助了别人,这是一件很有意义的(meaningful)事情。
2. A 根据设空前的“Worried about my health”可知,“我”担心自己的健康,所以尝试不同的饮食(diets)来控制体重。
3. D 在所有的尝试都不奏效的情况下,“我”认为“我”对自己的体重(weight)无能为力了。
4. C 根据后面的内容可知,当“我”50 岁的时候,体重超标对“我”生活的影响很严重(seriously)。
5. B 根据设空后的“not only lost 125 pounds, but also raised 25,000 for homeless children”可知,培训会的领导分享了她的成功(success)故事,她不但成功减肥,而且帮助了无家可归的孩子们。
6. C 根据语境可知,此处指“我”受到培训会领导成功减肥的故事的影响(influenced)。
7. D “我”的目标是一年内成功减掉 150 磅,并且募集 5 万美元用来支持(in support of)结束饥饿的活动。
8. D 这种治愈自己又治愈世界的联系让“我”突然想到(struck)这是完美的解决方案。strike sb. as 表示“让某人觉得”。
9. A 当“我”开始个人的体重计划时,“我”充满了恐惧。as 引导时间状语从句。
10. B “我”害怕自己将会遇到(run into)先前击败“我”的那些困难。
11. D 根据前文的“I was filled with the fear”可知,设空处意为“恐惧(fear)”笼罩在“我”的头上。
12. C 此处指有迹象表明,“我”朝着正确的道路走下去。
13. B 根据前文的“It worked perfectly.”以及后文的“from hundreds of people”可知,收到的捐款很多,flood in(大量涌入)符合语境。
14. D 前文提到咨询医生和聘请教练,此处也是说明减肥的方式:吃很少,吃得健康。
15. C 自己减肥成功,还帮助了别人,这是一件很有意义的(meaningful)事情。
查看更多完整答案,请扫码查看