2025年暑假作业南方出版社高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业南方出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ.单词拼写
1. Robert was unwilling to give us any f
2. Would you like to make a contribution to the hospital building f
3. The watch is necessary in our daily life, but its f
4. To be f
5. It wasn't wise of you to i
6. The i
7. To my surprise, she greeted me with a h
8. A special village is being built with a very large swimming pool and a g
9. It's necessary to understand the fact that there will always be differences in opinions across two g
10. More and more g
11. Considering my case, my teacher advised me to set a short-term g
12. Once you decide to take part in the activity, please don't h
1. Robert was unwilling to give us any f
further
(进一步的) details.2. Would you like to make a contribution to the hospital building f
fund
(基金)?3. The watch is necessary in our daily life, but its f
function
(功能) is too simple and dull.4. To be f
frank
(坦白的) with you, I think your son has little chance of passing the exam.5. It wasn't wise of you to i
ignore
(忽视) our professor's advice.6. The i
identity
(身份) of the killer is still unknown. The police are trying to find out who he is.7. To my surprise, she greeted me with a h
hug
(拥抱).8. A special village is being built with a very large swimming pool and a g
gym
(体育馆).9. It's necessary to understand the fact that there will always be differences in opinions across two g
generations
(一代人).10. More and more g
greenhouse
(温室) gases are produced and the earth is becoming warmer.11. Considering my case, my teacher advised me to set a short-term g
goal
(目标) to improve my maths.12. Once you decide to take part in the activity, please don't h
hesitate
(犹豫) to let me know.
答案:
Ⅰ.1. further 2. fund 3. function 4. frank 5. ignore
6. identity 7. hug 8. gym 9. generations
10. greenhouse 11. goal 12. hesitate
6. identity 7. hug 8. gym 9. generations
10. greenhouse 11. goal 12. hesitate
Ⅱ.单句语法填空
1. He is a ____
2. The teacher often asks us to make use of every chance we get ____
3. We would like to thank all the judges who gave such ____
4. The worried expression on her face suggested that she was very ____
5. Health is ____
6. A fire broke out in the market yesterday, but ____
7. For most ____
8. ____
9. It is ____
10. While watching TV, children do not merely absorb words and ____
1. He is a ____
failure
as an artist, but a success as an art teacher.2. The teacher often asks us to make use of every chance we get ____
to improve
our spoken English.3. We would like to thank all the judges who gave such ____
generosity
of their time.4. The worried expression on her face suggested that she was very ____
frightened
.5. Health is ____
frequently
thought to be associated with a balanced diet and plenty of exercise.6. A fire broke out in the market yesterday, but ____
fortunately
no one was hurt.7. For most ____
informal
dinners, you can just wear comfortable clothes.8. ____
Gathering
around the fire, the tourists danced with the local people.9. It is ____
a
great honour for me to introduce my best friend to you.10. While watching TV, children do not merely absorb words and ____
images
.
答案:
Ⅱ.1. failure 2. to improve 3. generosity
4. frightened 5. frequently 6. fortunately
7. informal 8. Gathering 9. a 10. images
4. frightened 5. frequently 6. fortunately
7. informal 8. Gathering 9. a 10. images
Ⅰ.阅读理解
Jamie Oliver, a lively British guy, loves to share his secrets. In his first television show, The Naked Chef, Jamie Oliver taught everyone to make simple but delicious food. In Jamie's Kitchen, he taught young people how to prepare meals. His next show, Jamie's School Dinners, is about changing the food that students eat.
Jamie Oliver saw that some schools in Britain were serving junk food. Although it can be delicious, junk food is not very good for children. It is bad for their health, because it doesn't give them the energy they need at school. They sometimes can't think well, and they sometimes put on weight.
Some of the junk food that Jamie Oliver wants to change is canned spaghetti, chicken nuggets, French fries, soda and muffins. He encourages schools to serve fresh and healthy meat, vegetables and fruit. He helps the school cooks to make healthy dinners without junk food.
People liked Jamie Oliver's idea of bringing good quality food to schools. Thousands of people enjoyed his television show. But Jamie Oliver wanted them to do more than just watch. At his Feed Me Better website, he collected over 270,000 signatures from people. Jamie Oliver sent these signatures to British Prime Minister who later promised to help change the school kitchens, teach the school cooks to make healthy food, and spend more on school dinners. Thanks to Jamie Oliver, my children will be able to enjoy more healthy meals at school.
1. What are Jamie Oliver's secrets about?
A. Cooking and eating.
B. How to be a good cook.
C. Exercising and sleeping.
D. Where to buy healthy food.
2. Which of the following may Jamie Oliver like best?
A. Muffins.
B. Bananas.
C. French fries.
D. Chicken nuggets.
3. Why did Jamie Oliver collect 270,000 signatures?
A. To put healthy food in schools.
B. To keep school kitchens cleaner.
C. To lower food prices in schools.
D. To collect money for poor children.
4. Who might be the author of the text?
A. A student.
B. A teacher.
C. A parent.
D. Jamie Oliver.
[答题区] 1~4
Jamie Oliver, a lively British guy, loves to share his secrets. In his first television show, The Naked Chef, Jamie Oliver taught everyone to make simple but delicious food. In Jamie's Kitchen, he taught young people how to prepare meals. His next show, Jamie's School Dinners, is about changing the food that students eat.
Jamie Oliver saw that some schools in Britain were serving junk food. Although it can be delicious, junk food is not very good for children. It is bad for their health, because it doesn't give them the energy they need at school. They sometimes can't think well, and they sometimes put on weight.
Some of the junk food that Jamie Oliver wants to change is canned spaghetti, chicken nuggets, French fries, soda and muffins. He encourages schools to serve fresh and healthy meat, vegetables and fruit. He helps the school cooks to make healthy dinners without junk food.
People liked Jamie Oliver's idea of bringing good quality food to schools. Thousands of people enjoyed his television show. But Jamie Oliver wanted them to do more than just watch. At his Feed Me Better website, he collected over 270,000 signatures from people. Jamie Oliver sent these signatures to British Prime Minister who later promised to help change the school kitchens, teach the school cooks to make healthy food, and spend more on school dinners. Thanks to Jamie Oliver, my children will be able to enjoy more healthy meals at school.
1. What are Jamie Oliver's secrets about?
A. Cooking and eating.
B. How to be a good cook.
C. Exercising and sleeping.
D. Where to buy healthy food.
2. Which of the following may Jamie Oliver like best?
A. Muffins.
B. Bananas.
C. French fries.
D. Chicken nuggets.
3. Why did Jamie Oliver collect 270,000 signatures?
A. To put healthy food in schools.
B. To keep school kitchens cleaner.
C. To lower food prices in schools.
D. To collect money for poor children.
4. Who might be the author of the text?
A. A student.
B. A teacher.
C. A parent.
D. Jamie Oliver.
[答题区] 1~4
A
B
A
C
答案:
Ⅰ.
语篇解读:本文是一篇记叙文。一位英国厨师经常在电视秀上给大家分享制作美食的秘密,他通过自己的影响力,呼吁学校让孩子们吃到更多健康的食物。
1. A 细节理解题。根据第一段内容可知,Jamie Oliver 的秘诀是关于烹饪和饮食的。
2. B 细节理解题。根据第三段内容可知,Jamie Oliver 可能最喜欢的是香蕉,因为其他三项都是他想要改变的垃圾食品,而香蕉是水果类。
3. A 推理判断题。根据最后一段倒数第二句中的“help change the school kitchens, teach the school cooks to make healthy food, and spend more on school dinners”可知,Jamie Oliver 收集签名是想呼吁学校给学生提供健康的食物。
4. C 推理判断题。根据文章最后一句“Thanks to Jamie Oliver, my children will be able to enjoy more healthy meals at school.”可知,本文的作者是一名学生家长。
语篇解读:本文是一篇记叙文。一位英国厨师经常在电视秀上给大家分享制作美食的秘密,他通过自己的影响力,呼吁学校让孩子们吃到更多健康的食物。
1. A 细节理解题。根据第一段内容可知,Jamie Oliver 的秘诀是关于烹饪和饮食的。
2. B 细节理解题。根据第三段内容可知,Jamie Oliver 可能最喜欢的是香蕉,因为其他三项都是他想要改变的垃圾食品,而香蕉是水果类。
3. A 推理判断题。根据最后一段倒数第二句中的“help change the school kitchens, teach the school cooks to make healthy food, and spend more on school dinners”可知,Jamie Oliver 收集签名是想呼吁学校给学生提供健康的食物。
4. C 推理判断题。根据文章最后一句“Thanks to Jamie Oliver, my children will be able to enjoy more healthy meals at school.”可知,本文的作者是一名学生家长。
查看更多完整答案,请扫码查看