2025年暑假作业南方出版社高一英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业南方出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假作业南方出版社高一英语》

Ⅱ.阅读七选五
Tips for Cooking on a Tight Schedule
From my experience, there are three main reasons why people don't cook more often: ability, money, and time. 1
B
Money is a topic I'll save for another day. So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen. Here are three tips for great cooking on a tight schedule:
· Think ahead. The moments when I think cooking is a pain are when I'm already hungry and there's nothing ready to eat. So think ahead of the coming week. When will you have time to cook? Do you have the right materials already? 2
G

· Make your time worth it. When you do find time to cook a meal, make the most of it and save yourself time later on. Are you making one loaf of bread? 3
C
It takes around the same amount of time to make more of something. So save yourself the effort for a future meal.
· 4
A
This may surprise you, but one of the best tools for making cooking worth your time is experimentation. It gives you the chance to hit upon new ideas and recipes that can work well with your appetite and schedule. The more you learn and the more you try, the more ability you have to take control of your food and your schedule.
Hopefully, that gives you a good start. 5
F
And don't let a busy schedule discourage you from making some great changes in the way you eat and live!
A.Try new things.
B.Ability is easily improved.
C.Make three or four instead.
D.Understand your food better.
E.Cooking is a burden for many people.
F.Let cooking and living simply be a joy rather than a burden.
G. A little time planning ahead can save a lot of work later on.
[答题区] 1~5
B
G
C
A
F
答案: 语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在紧张的时间里做好烹饪的三个小技巧。
1. B 根据上文可知,人们不经常做饭的主要原因有三个:能力、金钱和时间,再根据下文提到的金钱和时间可知,此处应该说的是能力,B选项“能力很容易提高”符合语境。
2. G 根据本段的主题句“Think ahead.”可知,我们应提前思考,也就是做饭前要做好准备,G选项“提前花一点儿时间做计划可以为以后节省大量的工作”符合语境。
3. C 根据下文可知,制作多一些的东西需要相同的时间。由此可推断,设空处说的是不要一次只做一条面包,既然花相同的时间,就要做得多一些,所以C选项“而是要做三四条”符合语境。
4. A 根据下文可知,本段主要讲尝试新的菜谱,所以A选项“尝试新事物”符合本段主题。
5. F 根据下文可以推断,设空处是说让烹饪成为快乐的事情,F选项“让烹饪和生活成为一种乐趣,而不是一种负担”符合语境。
Dear Lisa,
How's everything going?I was lucky to be chosen as a volunteer for the coming great sports meeting. At the beginning of July, we gathered together in a university, and the training lasted for about a month. Every day in the morning, we had classes to learn how to greet guests, how to offer service to them and the knowledge related to sports games. In the afternoon, we had physical exercise.
The training was so interesting and useful that all of us devoted ourselves to it. I hope I will perform the task well.
Hope to hear from you soon.
Yours,
Li Hua
答案: Dear Lisa,
How's everything going?
I was lucky to be chosen as a volunteer for the coming great sports meeting. At the beginning of July, we gathered together in a university, and the training lasted for about a month. Every day in the morning, we had classes to learn how to greet guests, how to offer service to them and the knowledge related to sports games. In the afternoon, we had physical exercise.
The training was so interesting and useful that all of us devoted ourselves to it. I hope I will perform the task well.
Hope to hear from you soon.
Yours,
Li Hua

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭