2025年暑假作业南方出版社高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业南方出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ.阅读理解
What is the most popular way to travel in the whole world, not counting a human being's two legs? You say by car? No. Train? Wrong again. Airplane? I'm sorry, but you're not even close. The most popular way of going from one place to another is by bicycle. And it is a surprise to most Americans. After all, we see thousands of cars each day.
In the United States, most bike riders are either young people or adults bicycling for exercise. About nine million bikes are sold in America each year. Nearly three million are sold to adults. The rest are to children. But in the rest of the world, far more people use the bike as their main way of traveling. They ride bikes to work, to school and to stores.
Bicycles have been around for a long time. You would not like to ride around on those early bikes, though. They didn't have any pedals (脚蹬子). The riders had to push along with their feet. And this kind of bike only went straight ahead. There was no way to turn the front wheel. If the rider wanted to change direction, he or she had to get off and move the bicycle. When pedals were put on the front wheels, riding became easier. The most popular kind of bike in the late 1800s had a very high front wheel and a small back wheel. It was a long fall to the ground!
Another problem was that there were no rubber tires (橡胶轮胎). It's no wonder that one bike was called the “Boneshaker”. Then in the 1880s, air-filled rubber tires were put on the bicycle's wheels. Since then, the bicycle has not changed very much. Of course bikes come in different shapes and colors now, but the main design is still the same.
1. Compared with those in America, bikes in the rest of the world ____.
A. are much cheaper
B. enjoy greater popularity
C. are mainly used by children
D. are mainly used to do exercise
2. Why did people dislike riding early bikes?
A. They were too large.
B. They were dangerous.
C. They were hard to control.
D. They were too high for many people.
3. The underlined word “Boneshaker” in the last paragraph shows the bike was ____.
A. uncomfortable
B. slow
C. broken
D. old
4. The author wrote this text mainly to ____.
A. warn readers about bicycle safety
B. introduce the new shapes of bicycles
C. encourage readers to bicycle for exercise
D. tell readers the history of bicycles
[答题区] 1~4
What is the most popular way to travel in the whole world, not counting a human being's two legs? You say by car? No. Train? Wrong again. Airplane? I'm sorry, but you're not even close. The most popular way of going from one place to another is by bicycle. And it is a surprise to most Americans. After all, we see thousands of cars each day.
In the United States, most bike riders are either young people or adults bicycling for exercise. About nine million bikes are sold in America each year. Nearly three million are sold to adults. The rest are to children. But in the rest of the world, far more people use the bike as their main way of traveling. They ride bikes to work, to school and to stores.
Bicycles have been around for a long time. You would not like to ride around on those early bikes, though. They didn't have any pedals (脚蹬子). The riders had to push along with their feet. And this kind of bike only went straight ahead. There was no way to turn the front wheel. If the rider wanted to change direction, he or she had to get off and move the bicycle. When pedals were put on the front wheels, riding became easier. The most popular kind of bike in the late 1800s had a very high front wheel and a small back wheel. It was a long fall to the ground!
Another problem was that there were no rubber tires (橡胶轮胎). It's no wonder that one bike was called the “Boneshaker”. Then in the 1880s, air-filled rubber tires were put on the bicycle's wheels. Since then, the bicycle has not changed very much. Of course bikes come in different shapes and colors now, but the main design is still the same.
1. Compared with those in America, bikes in the rest of the world ____.
A. are much cheaper
B. enjoy greater popularity
C. are mainly used by children
D. are mainly used to do exercise
2. Why did people dislike riding early bikes?
A. They were too large.
B. They were dangerous.
C. They were hard to control.
D. They were too high for many people.
3. The underlined word “Boneshaker” in the last paragraph shows the bike was ____.
A. uncomfortable
B. slow
C. broken
D. old
4. The author wrote this text mainly to ____.
A. warn readers about bicycle safety
B. introduce the new shapes of bicycles
C. encourage readers to bicycle for exercise
D. tell readers the history of bicycles
[答题区] 1~4
B
C
A
D
答案:
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了自行车是世界上最受欢迎的交通工具,并介绍了自行车的历史。
1. B 细节理解题。根据第二段中的“But in the rest of the world, far more people use the bike as their main way of traveling.”可知,在世界上其他地方,自行车受欢迎的程度要远远大于美国。
2. C 推理判断题。根据第三段中的“They didn't have any pedals. The riders had to push along with their feet.”及“There was no way to turn the front wheel.”可知,早期的自行车没有脚蹬子,骑车人必须使劲儿用脚推着它前行,也没法转动前轮,所以很难控制。
3. A 词义猜测题。根据最后一段中的“Another problem was that there were no rubber tires.”可知,当时的自行车没有橡胶轮胎,所以自行车骑起来会颠簸,令人不舒服。
4. D 写作意图题。文章主要讲述了自行车是世界上最受欢迎的交通工具,并介绍了自行车的历史。
1. B 细节理解题。根据第二段中的“But in the rest of the world, far more people use the bike as their main way of traveling.”可知,在世界上其他地方,自行车受欢迎的程度要远远大于美国。
2. C 推理判断题。根据第三段中的“They didn't have any pedals. The riders had to push along with their feet.”及“There was no way to turn the front wheel.”可知,早期的自行车没有脚蹬子,骑车人必须使劲儿用脚推着它前行,也没法转动前轮,所以很难控制。
3. A 词义猜测题。根据最后一段中的“Another problem was that there were no rubber tires.”可知,当时的自行车没有橡胶轮胎,所以自行车骑起来会颠簸,令人不舒服。
4. D 写作意图题。文章主要讲述了自行车是世界上最受欢迎的交通工具,并介绍了自行车的历史。
查看更多完整答案,请扫码查看