2025年暑假作业南方出版社高一英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业南方出版社高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假作业南方出版社高一英语》

Ⅰ.单词拼写
1. These flowers like sunshine and will not grow in a cold c
climate
(气候).
2. A person's c
character
(品格) is very important when I decide who I want to work with.
3. As a result of destroying the forests, a large quantity of d
desert
(沙漠) covered the land.
4. As you know, most of the people there struggle against natural disasters, like d
drought
(干旱).
5. It's d
declared
(宣布) that both sides agree to stop fighting after the talks.
6. Do you have any questions or special c
concerns
(关心) today?
答案: 1. climate 2. character 3. desert 4. drought 5. declared 6. concerns
Ⅱ.单句语法填空
1. She spoke bravely in
defence
of freedom of speech.
2. Due
to
lack of treatment, some patients rescued from the ruins died soon.
3. Children are always
curious
about everything they see and hear.
4. Grandpa has a large
collection
of foreign coins.
5. The most pleasant thing of the rainy season is that one can be
entirely
free from dust.
6. Do you find that you are more
energetic
and awake after eating your breakfast?
7. These new shoes are not very comfortable though they
are designed
for comfort.
8. The bag, as well as the books, was donated
to
the poor boy yesterday.
9. The railway station is at
a
distance of two miles away from our school.
10.
Determined
not to return until he succeeded, he left home without a word.
答案: 1. defence 2. to 3. curious 4. collection 5. entirely 6. energetic 7. are designed 8. to 9. a 10. Determined
Ⅰ.阅读理解
The "swim-with-dolphins" tourist industry is becoming more popular every year with the increase of people's income. After all, it costs a large amount of money to have this kind of holiday experience. So tour operators try to place eager swimmers as near as possible to the dolphins by trying to predict where the dolphins will be.
Research has shown that dolphins can move away if they do not want to interact (交流) with human swimmers. They do not like it at all if the swimmers slip into the water directly on top of them or if humans are in their path of travel. However, if swimmers enter the water to one side of them, the dolphins do not avoid the swimmers to the same extent.
In all cases, the dolphins seem to have become more sensitive to the presence of the swimmers. For dolphins, swimming among or with humans is not necessarily a high priority. This research has shown that only 19% of any group of dolphins will participate in interaction. Young dolphins are the most likely to interact. They do seem curious about being with humans. It is believed that they see humans as "entertainment" and that the interaction is a new and unusual experience for them.
It is frequently asked whether "swim-with-dolphins" tourism should be discontinued. The advice is that dolphins should be given enough periods of time throughout the day when they are not exposed to tourism. Permitted interactions should not be too disturbing to the dolphins since there could be mothers and calves (幼崽) present in dolphin groups. There should also be educational campaigns about the creatures and what is likely to cause danger to them.
It is not easy to explain to someone that they cannot fulfill their lifelong dreams because the dolphins are resting, or that a mother dolphin and calf are in the area. But if we are to enjoy these remarkable animals and not just use them for our entertainment, then we must carefully monitor the "swim-with-dolphins" industry worldwide.
1. What makes "swim-with-dolphins" tourism popular?
A. The local government's encouragement.
B. The improvement of people's living standard.
C. The increasing number of tourists.
D. The high profits of the industry.
2. Why are young dolphins more likely to swim with humans?
A. They do this out of curiosity.
B. They like humans better.
C. They are less sensitive.
D. They prefer new things by nature.
3. What does the author suggest the "swim-with-dolphins" industry do in paragraph 4?
A. Make people know the hidden threat to dolphins.
B. Strictly limit the expansion of the industry.
C. Avoid interaction with young dolphins.
D. Expose dolphins to tourists only in the daytime.
4. What is the author's attitude toward "swim-with-dolphins"?
A. Negative.
B. Cautious.
C. Supportive.
D. Optimistic.
[答题区] 1~4
B
A
A
B
答案: 1. B 细节理解题。根据第一段首句“The ‘swim-with-dolphins’ tourist industry is becoming more popular every year with the increase of people's income.”可知,这一产业的兴起是由于人们收入的增加,即生活水平的提高。
2. A 细节理解题。根据第三段中的“Young dolphins are the most likely to interact. They do seem curious about being with humans.”可知,小海豚喜欢和人互动是因为它们对人类好奇。
3. A 推理判断题。根据第四段中的“The advice is that dolphins should be given enough periods of time”“Permitted interactions should not be too disturbing to the dolphins”和“There should also be educational campaigns about the creatures and what is likely to cause danger to them.”等内容可知,作者建议人们应了解这一产业对海豚的影响和潜在的威胁。
4. B 观点态度题。根据最后一段中的“But if we are to enjoy these remarkable animals and not just use them for our entertainment, then we must carefully monitor the ‘swim-with-dolphins’ industry worldwide.”可知,我们要监督“swim-with-dolphins”这个行业,否则会给海豚带来伤害,故作者对此问题持谨慎的态度。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭