第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
Ⅲ 阅读理解微技能训练
细节理解题②——排除干扰信息
此类题目是针对文中的某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,一般能在文中直接找出答案,做题时应找出与题干信息吻合的原文句子,排除干扰信息,再选出答案。
Hello, my name's Alan and I'm 10 years old. These are my family, and we're Americans. We take this photo when we travel in China. The boy beside me is my brother. He is Jack and he's 12. My mum's name is Tina and my dad's name is John. We like to go travelling on summer holidays. My father wants to go to Africa next time and I want to take a trip to the UK.
(
A.America.
B.China.
C.Africa.
D.The UK.
细节理解题②——排除干扰信息
此类题目是针对文中的某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,一般能在文中直接找出答案,做题时应找出与题干信息吻合的原文句子,排除干扰信息,再选出答案。
Hello, my name's Alan and I'm 10 years old. These are my family, and we're Americans. We take this photo when we travel in China. The boy beside me is my brother. He is Jack and he's 12. My mum's name is Tina and my dad's name is John. We like to go travelling on summer holidays. My father wants to go to Africa next time and I want to take a trip to the UK.
(
A
)Where are Alan and his family from?A.America.
B.China.
C.Africa.
D.The UK.
答案:
1. 定位原文相关信息:"These are my family, and we're Americans."
2. 对比选项:A.America 与原文"Americans"相符。
3. 排除干扰项:B.China(旅行地点)、C.Africa(父亲下次想去的地方)、D.The UK(Alan想去的地方)均非来源地。
4. 结论:答案为A。
A
2. 对比选项:A.America 与原文"Americans"相符。
3. 排除干扰项:B.China(旅行地点)、C.Africa(父亲下次想去的地方)、D.The UK(Alan想去的地方)均非来源地。
4. 结论:答案为A。
A
hobby,______
(句型:I have many hobbies ...)
a photo of,______
(句型:There are ... They're ...)
↑ ④爱好
↑ ①家庭成员
My family
↓ ③性格
↓ ②外貌

______
(句型:My dad is ... because he is ...)
beautiful,______
(句型:My brother is ... and ...)
chess
(国际象棋),Chinese chess,______play table tennis
(打乒乓球),spend time doing sth.,play the violin,have fun,______hiking
(远足),reading,watch films,a lot of,like doing sth.(句型:I have many hobbies ...)
a photo of,______
parent
(父/母),father,mother,______son
(儿子), brother,cousin,______grandchild
(孙子;孙女),uncle,sister,daughter,______husband
(丈夫)(句型:There are ... They're ...)
↑ ④爱好
↑ ①家庭成员
My family
↓ ③性格
↓ ②外貌
______
funny
(好笑的),kind,friendly,______clever
(聪明的),helpful,______quiet
(安静的),shy,interesting,noisy,make sb. laugh(句型:My dad is ... because he is ...)
beautiful,______
handsome
(英俊的),tall,thin,short,______cute
(可爱的),have big eyes,have long hair,have a round face(句型:My brother is ... and ...)
答案:
④爱好:chess, play table tennis, hiking
①家庭成员:parent, son, grandchild, husband
③性格:funny, clever, quiet
②外貌:handsome, cute
①家庭成员:parent, son, grandchild, husband
③性格:funny, clever, quiet
②外貌:handsome, cute
查看更多完整答案,请扫码查看