2025年分层导学案七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年分层导学案七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年分层导学案七年级英语上册人教版》

(
C
)1. Where does Pauline live?
A.In China.
B.In England.
C.In Singapore.
D.In America.
答案: C
(
D
)2. What is Pauline's favourite sport?
A.Basketball.
B.Football.
C.Swimming.
D.Tennis.
答案: D
(
B
)3. How old is Peter?
A. 12. B. 13. C. 14. D. 15.
答案: B
(
A
)4. Who does Peter live with?
A.His parents.
B.His brother.
C.His sister.
D.His grandparents.
答案: A
(
A
)5. What is the purpose(目的)of this passage?
A.To make friends.
B.To get to know some countries.
C.To share some stories.
D.To tell some information about sports.
答案: A
第二步:拓文化视角,品精选时文。
语篇类型:记叙文 主题:人与自我(多彩、有意义的学校生活) 难度:■■■□□ 词数:约200 用时:13 分钟
        More than 20 students from two high schools in Washington State go on an exciting trip to China. Jake Junior Tei and his twin brother are two of them. They stay there for eleven days.
        Jake Junior Tei is a student from Lincoln High School. He is very excited to visit Wudang Mountain in Hubei Province. It is a great place to experience Chinese martial arts(中国武术). The brothers love kung fu movies very much. They are interested in learning real Chinese martial arts. Later, they meet a teacher in Wudang Mountain. And the teacher teaches them some tai chi(太极). It is really surprising. What a great experience!
        When they leave Hubei, the American students come to Guangdong. And they have a bigger surprise there. They visit a famous person's old home in Guangzhou. It is now a museum. Jake Junior Tei sees many old photos and learns about him and his family.
        They reach Shenzhen after visiting Guangzhou. There they meet some Chinese students and sing songs together. They have great fun.
        The trip to China means a lot to the American students. They not only learn Chinese martial arts and Chinese culture, but also make many Chinese friends.
语篇研读
文章结构
(仅Unit 1 提供段落示例,其他单元由学生自行分段)
Para. 1 ____________
Para. 2 - 4 ____________
Para. 5 ____________

核心素养
跨国之旅有助于培养学生文化意识与跨文化交流的能力。
文化视角
作为中国非物质文化遗产之一的中国武术博大精深,它在一招一式中折射着中华智慧,在一拳一路中体现着中华精神,对世界产生了深远影响。
学有所思
What other Chinese culture do you know? ______
Thinking map 思维导图(每空不超过3个单词)
A trip to China
Who:Jake Junior Tei and 1. ______
The first place: Wudang Mountain in Hubei Province Activities(活动):* They learn some 2. ______ from the teacher.
The second place: Guangzhou Activities:* Jake Junior Tei sees many 3. ______ and knows about the famous person and his family.
The third place: Shenzhen Activities:* They make friends with some 4. ______. * They have a 5. ______ time there.

Reading test 阅读理解
( )1. 新考法 行文方式 How does the writer develop Paragraph 1?

A.By listing numbers.
B.By asking questions.
C.By telling stories.
D.By giving examples.
( )2. What does the underlined word "surprising" mean in Paragraph 2?

A.Boring.
B.Tiring.
C.Interesting.
D.Amazing.
( )3. Where does Jake Junior Tei go to visit in Guangzhou?

A.A water park.
B.A primary school.
C.A martial arts school.
D.A museum.
( )4. What do the students do together in Shenzhen?

A.They sing songs.
B.They take photos.
C.They learn martial arts.
D.They watch some kung fu movies.
( )5. What can be the best title for the passage?

A.A Trip of Tai Chi
B.A Trip of Friendship
C.A Trip of Chinese Kung Fu
D.A Trip of Culture and Friendship
答案: 文章结构
Para. 1  Background: More than 20 students from two Washington high schools, including twins Jake Junior Tei and his brother, begin an 11-day trip to China.
Para. 2–4  Experiences: they practise Chinese martial arts and learn tai chi on Wudang Mountain; tour a famous figure’s former home-turned-museum in Guangzhou; then sing and make friends with Chinese students in Shenzhen.
Para. 5  Significance: the journey enriches the Americans with Chinese culture and lasting friendships.
学有所思
I know Chinese tea culture. (答案不唯一)
思维导图
1. his twin brother
2. tai chi
3. old photos
4. Chinese students
5. great
Reading test
1. A
2. D
3. D
4. A
5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭