第136页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
- 第208页
- 第209页
- 第210页
- 第211页
- 第212页
- 第213页
- 第214页
- 第215页
- 第216页
- 第217页
- 第218页
- 第219页
- 第220页
- 第221页
- 第222页
- 第223页
- 第224页
- 第225页
- 第226页
- 第227页
- 第228页
- 第229页
- 第230页
- 第231页
- 第232页
- 第233页
- 第234页
- 第235页
- 第236页
- 第237页
- 第238页
- 第239页
- 第240页
- 第241页
- 第242页
- 第243页
- 第244页
- 第245页
- 第246页
- 第247页
- 第248页
- 第249页
- 第250页
- 第251页
D(2023·扬州市宝应期末改编)
Rita was in the shopping mall, looking for a gift for her little daughter. Suddenly she stopped before a store, inside which were all kinds of dolls(玩具娃娃).
"Why not buy a lovely doll? Girls like dolls," she thought as she walked into the store. Looking around, she saw a grandma doll—one with grey hair and a pair of glasses. As she looked at it, in her mind somehow appeared(出现) Linda, her mother. When Rita was a little girl, she got the first doll from Linda for her birthday. She was very happy. Then the second, the third... Rita began to feel puzzled(疑惑的). When she asked her mum the reason, the answer was always "A girl can never have enough dolls." Year after year, Rita grew up and Linda aged, but a doll from Linda never arrived late.
"But why always a doll?" This question had been in Rita's mind until one day her father gave the answer.
Little Linda dreamed to have a doll. Her parents agreed to give her one for her fifth birthday. Sadly, they both died in a traffic accident(车祸) before it arrived. The never-received gift was the most precious(珍贵的) thing in her eyes. That's why she thought dolls were the best birthday gifts for Rita.
Her mother's story touched(触动) her heart. Rita had an idea...
It was Linda's sixtieth birthday. The whole family stood around the sixty-year-old lady when the doorbell rang. Much to Linda's surprise, a postman brought her a package, with a card reading:
Dear Linda,
I forgot to send you the package that you should have received on May 20, 1956, your fifth birthday. The gift inside has become old, but I feel that you may still wish to have it. Sorry for the lateness!
Love,
Angel of Joy
Linda opened the package and saw a lovely grandma doll. She held the doll that she had waited so many years to receive, tears running down her face. The doll, given by "Angel of Joy", made her the happiest "child" alive.
()1. Who is Linda in the story?
A. Rita's daughter.
B. Rita's mother.
C. The grandma doll.
D. Angel of Joy.
()2. What does Paragraph 2 mainly tell us?
A. Why Rita loved dolls very much.
B. Rita got a grandma doll when she was young.
C. Rita thought of her own birthday dolls from her mother.
D. Rita's mother could make beautiful dolls all by herself.
()3. Why did Linda think that dolls were the best birthday gifts for Rita?
A. Because Rita dreamed to have all kinds of lovely dolls.
B. Because Rita looked like a doll when she was a little girl.
C. Because Linda got a lot of lovely dolls from her parents.
D. Because Linda had never got the dream doll from her parents.
()4. What does the passage want to tell us?
A. How to make a grandma doll.
B. Rita's birthday gifts are different dolls.
C. How to buy birthday gifts for our children.
D. It is never late to do something for our own parents.
Rita was in the shopping mall, looking for a gift for her little daughter. Suddenly she stopped before a store, inside which were all kinds of dolls(玩具娃娃).
"Why not buy a lovely doll? Girls like dolls," she thought as she walked into the store. Looking around, she saw a grandma doll—one with grey hair and a pair of glasses. As she looked at it, in her mind somehow appeared(出现) Linda, her mother. When Rita was a little girl, she got the first doll from Linda for her birthday. She was very happy. Then the second, the third... Rita began to feel puzzled(疑惑的). When she asked her mum the reason, the answer was always "A girl can never have enough dolls." Year after year, Rita grew up and Linda aged, but a doll from Linda never arrived late.
"But why always a doll?" This question had been in Rita's mind until one day her father gave the answer.
Little Linda dreamed to have a doll. Her parents agreed to give her one for her fifth birthday. Sadly, they both died in a traffic accident(车祸) before it arrived. The never-received gift was the most precious(珍贵的) thing in her eyes. That's why she thought dolls were the best birthday gifts for Rita.
Her mother's story touched(触动) her heart. Rita had an idea...
It was Linda's sixtieth birthday. The whole family stood around the sixty-year-old lady when the doorbell rang. Much to Linda's surprise, a postman brought her a package, with a card reading:
Dear Linda,
I forgot to send you the package that you should have received on May 20, 1956, your fifth birthday. The gift inside has become old, but I feel that you may still wish to have it. Sorry for the lateness!
Love,
Angel of Joy
Linda opened the package and saw a lovely grandma doll. She held the doll that she had waited so many years to receive, tears running down her face. The doll, given by "Angel of Joy", made her the happiest "child" alive.
()1. Who is Linda in the story?
A. Rita's daughter.
B. Rita's mother.
C. The grandma doll.
D. Angel of Joy.
()2. What does Paragraph 2 mainly tell us?
A. Why Rita loved dolls very much.
B. Rita got a grandma doll when she was young.
C. Rita thought of her own birthday dolls from her mother.
D. Rita's mother could make beautiful dolls all by herself.
()3. Why did Linda think that dolls were the best birthday gifts for Rita?
A. Because Rita dreamed to have all kinds of lovely dolls.
B. Because Rita looked like a doll when she was a little girl.
C. Because Linda got a lot of lovely dolls from her parents.
D. Because Linda had never got the dream doll from her parents.
()4. What does the passage want to tell us?
A. How to make a grandma doll.
B. Rita's birthday gifts are different dolls.
C. How to buy birthday gifts for our children.
D. It is never late to do something for our own parents.
答案:
1.B 2.C 3.D
4.D 【解析】通读全文可知,Rita知道了母亲的故事后,在母亲60岁生日时送给母亲一个她本应该在5岁生日时收到的娃娃,母亲收到礼物后泪流满面。文章告诉我们,只要有心,无论什么时候为父母做点什么都不晚。
4.D 【解析】通读全文可知,Rita知道了母亲的故事后,在母亲60岁生日时送给母亲一个她本应该在5岁生日时收到的娃娃,母亲收到礼物后泪流满面。文章告诉我们,只要有心,无论什么时候为父母做点什么都不晚。
查看更多完整答案,请扫码查看