第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
9. —Are you sure it will rain this afternoon, Teddy?
—
A.I agree with you.
B.No, I'm not sure of that.
C.It's a pity.
D.I don't mind it.
—
B
But it is cloudy now.A.I agree with you.
B.No, I'm not sure of that.
C.It's a pity.
D.I don't mind it.
答案:
【解析】:
这是一道英语对话理解题,需要理解对话的内容并根据语境选择合适的回答。题目中的问句是“Are you sure it will rain this afternoon, Teddy?”,意思是“泰迪,你确定今天下午会下雨吗?”。接下来需要从四个选项中选择一个最符合语境的回答。
A选项“I agree with you.”表示同意对方的观点,但在此对话中,由于问句是询问确定性的问题,而不是表达观点,因此A选项不符合语境。
B选项“No, I'm not sure of that.”表示“不,我不确定”,这与对话中的询问确定性以及后文的“But it is cloudy now.”(但现在多云)相呼应,表明虽然不确定但有一些迹象(多云)可能表明会下雨。
C选项“It's a pity.”表示遗憾,与对话内容不符。
D选项“I don't mind it.”表示不介意,也与对话内容不符。
因此,根据对话内容和语境,B选项是最合适的回答。
【答案】:
B
这是一道英语对话理解题,需要理解对话的内容并根据语境选择合适的回答。题目中的问句是“Are you sure it will rain this afternoon, Teddy?”,意思是“泰迪,你确定今天下午会下雨吗?”。接下来需要从四个选项中选择一个最符合语境的回答。
A选项“I agree with you.”表示同意对方的观点,但在此对话中,由于问句是询问确定性的问题,而不是表达观点,因此A选项不符合语境。
B选项“No, I'm not sure of that.”表示“不,我不确定”,这与对话中的询问确定性以及后文的“But it is cloudy now.”(但现在多云)相呼应,表明虽然不确定但有一些迹象(多云)可能表明会下雨。
C选项“It's a pity.”表示遗憾,与对话内容不符。
D选项“I don't mind it.”表示不介意,也与对话内容不符。
因此,根据对话内容和语境,B选项是最合适的回答。
【答案】:
B
1. 5G网络太酷了!我们能在很短的时间内上网。
The 5G network is cool! We can
2. 没有人知道这个问题的答案。
3. 对我们来说,有爱好是很重要的。
4. 她在空闲时学习英语。
5. 丹尼尔是如何表现他对科学的热爱的?
6. 当我们参观博物馆时,我们有机会学到各种各样的东西。
7. 珊迪是一个音乐迷。
The 5G network is cool! We can
go on the Internet
in a short time.2. 没有人知道这个问题的答案。
Nobody knows the answer to the question.
3. 对我们来说,有爱好是很重要的。
It's important for us to have hobbies.
4. 她在空闲时学习英语。
She studies English in her free time.
5. 丹尼尔是如何表现他对科学的热爱的?
How does Daniel show his love for science?
6. 当我们参观博物馆时,我们有机会学到各种各样的东西。
We get to learn all kinds of things when we visit the museum.
7. 珊迪是一个音乐迷。
Sandy is a fan of music.
答案:
1. go on the Internet 2. Nobody knows the answer to the question. 3. It's important for us to have hobbies. 4. She studies English in her free time. 5. How does Daniel show his love for science? 6. We get to learn all kinds of things when we visit the museum. 7. Sandy is a fan of music.
Ⅴ.阅读理解
On Oct. 9, 2024, Nima Rinji Sherpa from Nepal climbed to the top of Mount Shishapangma in Xizang for the first time. He is only 18 years old, but he made a new world record. Before this, he climbed 13 other mountains. All these 14 mountains are the tallest on Earth. And each of them stands over 8,000 metres above sea level.
Nima is a very modest(谦逊的) and shy young boy. He always wears a smile on his face and never talks much about his own abilities. When he was a little boy, he often went hiking with his family. He liked taking beautiful photos along the way. His father and uncles are very good climbers with a lot of experience. They taught Nima many climbing skills. He started climbing the tallest mountains at the age of 16. It took him only 740 days to climb all of them. Now he is the youngest person in the world to do this.
After that, Nima Rinji Sherpa told the BBC that he enjoyed climbing the mountains. In his eyes, climbing mountains can show how strong, brave and passionate(有激情的) people can be! He says, “When I stand on the top of the mountains, the other mountains appear so small.”His success tells us that nothing is impossible as long as we decide.
1. Which of the following is TRUE according to Paragraph 1&2?
A. Nima has climbed only 13 mountains till now.
B. Nima began to climb the tallest mountains at the age of 16.
C. Nima spent 740 days climbing Shishapangma.
D. Nima is a very strong climber full of experience.
2. 语言能力分析能力Which words best describe Nima's feelings after reaching the top of the mountains?
A. Excited and proud.
B. Happy but unlucky.
C. Sad and worried.
D. Surprised but afraid.
3. 跨学科语文What is the best Chinese for the underlined sentence in the last paragraph?
A. 拾级登高处,临风望远山。
B. 千山鸟飞绝,万径人踪灭。
C. 会当凌绝顶,一览众山小。
D. 云光侵履迹,山翠拂人衣。
4. Which is the CORRECT order of what happened in the passage?
①Nima finished climbing 13 other mountains.
②Nima's father and uncles taught him much experience.
③BBC invited Nima to talk about his feelings.
④Nima reached the top of Mount Shishapangma.
⑤Nima started to climb the tallest mountains at 16.
On Oct. 9, 2024, Nima Rinji Sherpa from Nepal climbed to the top of Mount Shishapangma in Xizang for the first time. He is only 18 years old, but he made a new world record. Before this, he climbed 13 other mountains. All these 14 mountains are the tallest on Earth. And each of them stands over 8,000 metres above sea level.
Nima is a very modest(谦逊的) and shy young boy. He always wears a smile on his face and never talks much about his own abilities. When he was a little boy, he often went hiking with his family. He liked taking beautiful photos along the way. His father and uncles are very good climbers with a lot of experience. They taught Nima many climbing skills. He started climbing the tallest mountains at the age of 16. It took him only 740 days to climb all of them. Now he is the youngest person in the world to do this.
After that, Nima Rinji Sherpa told the BBC that he enjoyed climbing the mountains. In his eyes, climbing mountains can show how strong, brave and passionate(有激情的) people can be! He says, “When I stand on the top of the mountains, the other mountains appear so small.”His success tells us that nothing is impossible as long as we decide.
1. Which of the following is TRUE according to Paragraph 1&2?
A. Nima has climbed only 13 mountains till now.
B. Nima began to climb the tallest mountains at the age of 16.
C. Nima spent 740 days climbing Shishapangma.
D. Nima is a very strong climber full of experience.
2. 语言能力分析能力Which words best describe Nima's feelings after reaching the top of the mountains?
A. Excited and proud.
B. Happy but unlucky.
C. Sad and worried.
D. Surprised but afraid.
3. 跨学科语文What is the best Chinese for the underlined sentence in the last paragraph?
A. 拾级登高处,临风望远山。
B. 千山鸟飞绝,万径人踪灭。
C. 会当凌绝顶,一览众山小。
D. 云光侵履迹,山翠拂人衣。
4. Which is the CORRECT order of what happened in the passage?
①Nima finished climbing 13 other mountains.
②Nima's father and uncles taught him much experience.
③BBC invited Nima to talk about his feelings.
④Nima reached the top of Mount Shishapangma.
⑤Nima started to climb the tallest mountains at 16.
答案:
1-4 BACB
查看更多完整答案,请扫码查看