2025年通城学典全程测评卷九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典全程测评卷九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典全程测评卷九年级英语全一册译林版》

第4页
七、阅读理解。(每小题3分,共15分)
Joel Sartore is a writer,teacher,and photographer. His words and beautiful images show his love of photography and of the natural world.
Question 1:How did you become a National Geographic photographer?
My first job was for a newspaper. After a few years there,I met a National Geographic photographer. He liked my photos and said I should send some to the magazine. So I did. That led to a one-day job. And that led to a nine-day job,and so on.
Question 2:______
To get into National Geographic,you have to give them something they don't have. It's not enough just to be a great photographer. You also have to be a scientist,for example,or be able to dive under sea ice,or spend maybe several days in a tree.
Question 3:Is it hard to get a job as a photographer today?
It's now harder to work for magazines. Technology makes it easy to take good pictures,which means there are more photos and photographers. Also,the Web is filled with photos from all around the world that are free,or cost very little. These photos are often good enough to be put in books and magazines.
Question 4:I want to be a photographer. Do you have any advice for me?
Advice? Well,work hard. Be passionate (热情的) about every project you work on. Take lots of pictures in different situations. Look at others' photos thoughtfully and learn from them. And be curious about everything. There's something to photograph everywhere.
(
A
)1. What kind of passage is it?
A. An interview. B. A story. C. A quiz. D. An advertisement.
(
C
)2. Joel Sartore used to ______.
A. teach in a school B. work as a scientist C. work for a newspaper D. work in a forest
(
D
)3. 新考法 信息还原 Which of the following can be Question 2?
A. Why do you want to work for National Geographic?
B. What do National Geographic photographers like to do?
C. What kind of photos do you give to National Geographic?
D. What kind of photographer is National Geographic looking for?
(
B
)4. How many reasons did Joel Sartore mention in his answer to Question 3?
A. 1. B. 2. C. 3. D. 4.
(
C
)5. Who is most likely to be employed by National Geographic?
A. Hanson,a photographer who has worked for many magazines.
B. Bowie,a photographer who learned to take photos at an early age.
C. Marina,a photographer who is good at science and diving.
D. Jason,a photographer who has taken many famous photos.
答案: 1. A 推理判断题。通读全文可知,本文是一问一答的方式,因此是采访。2. C 细节理解题。根据"My first job was for a newspaper."可知,Joel 过去是为一个报社工作。3. D 信息还原题。根据"To get into National Geographic,you have to give them something they don't have. It's not enough just to be a great photographer. You also have to be a scientist,for example,or be able to dive under sea ice,or spend maybe several days in a tree."可知,本段在说仅仅成为一名好的摄影师是不够的,你还必须是一名科学家,或者能够潜入海冰下,或者在树上待上几天。因此这个问题应是提问《国家地理》需要什么样的摄影师。4. B 细节理解题。根据"Technology makes it easy to take good pictures,which means there are more photos and photographers. Also,the Web is filled with photos from all around the world that are free,or cost very little."可知,Joel 说了两种原因。5. C 推理判断题。根据"You also have to be a scientist,for example,or be able to dive under sea ice,or spend maybe several days in a tree."可知,擅长科学和潜水的摄影师更可能被雇用。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭