2025年通城学典全程测评卷九年级英语全一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典全程测评卷九年级英语全一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典全程测评卷九年级英语全一册译林版》

第100页
七、阅读理解。(每小题3分,共15分)
"Without music,life would be a mistake," famous German philosopher(哲学家)Friedrich Nietzsche said over a century ago. Music is a big part of our lives. But in recent years,some US schools have cut music classes to control budgets(预算).
For example,Chicago Public Schools hurt arts education when it fired(解雇)over 1,000 teachers. Among them,nearly 10 percent of the teachers taught art or music. In fact,this is not just a problem in the US. In other countries,such as China and the UK,music classes are not thought to be as important as ones like science,maths and history. That's partly because music is not seen as a very important life skill,and it isn't tested. Many students are busy with schoolwork,so parents and students choose to focus on subjects that are tested more often.
However,learning music is beneficial(有益的)in many ways.
When playing music,you need different abilities to work together. It is not as simple as it looks. For example,when playing the piano,people see music notes and decode(解码)them in their brains. They also use their fingers to make sounds. You need to deal with all these things at the same time.
Music has a special connection with science as well. You can see that many scientists are good at playing music:Einstein played the violin,and German physicist Max Planck was talented in playing the piano.
( )1. Some schools in the US cut music classes,because ______.
D

( )2. In Paragraph 2,what does the underlined word "them" refer to?
B

( )3. What's the main idea of Paragraph 4?
A

( )4. How many scientists who are good at playing music are mentioned in this passage?
B

( )5. What's the writer's opinion according to this passage?
C
答案: 1. D 细节理解题。由第一段的最后一句"But in recent years,some US schools have cut music classes to control budgets."可知,美国的一些学校削减音乐课程是为了控制预算。2. B 代词指代题。由文意可知,在被解雇的老师中,差不 多 10%的老师教美术或音乐。因此,them 指代"被解雇的老师"。3. A 段落大意题。通读第四段内容可知,本段主要讲述了当我们演奏音乐的时候,我们同时需要不同的能力。4. B 细节理解题。由最后一段中的"Einstein played the violin,and German physicist Max Planck was talented in playing the piano."可知,文中提到了两位擅长音乐的科学家。5. C 推理判断题。由第一段中的"Music is a big part of our lives."并通读全文可知,作者认为音乐在我们生活中发挥着重要作用。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭