第92页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
六、[热点素材](2025·原创)阅读理解。
城市阅读
Wang Yan is a student at Northeastern University in Shenyang. She likes to spend her weekends exploring the narrow alleys(小巷)of the city. She is especially on the lookout for undiscovered bookstores where she can relax and read. “Each store is special,” she said. “We can enjoy the beauty of the city and read a good book.”
Since the beginning of 2024,“City Read” has become popular on social media. This planned exploration of cities,by checking in at urban bookstores,allows young people to explore urban changes,history,culture,fashion,and innovation through a new way of reading.
On social media platforms,many young people recommend various urban bookstores and share stories of achieving “reading freedom” and “self-study freedom” right at their doorsteps.
Walking through the streets of Shenyang's Heping District,one can find many independent bookstores hidden in alleys.
The list includes Gede Bookstore,which has a long history. There is also Whoop Book & Cafe. It was converted from a community boiler room and recommends new books every week. When Paper Talk Bookstore is located under residential buildings,and is a store where new books are unsealed and available for free,allowing visitors to sit quietly and read all day.
“These bookstores are very close to my home,and the environment is comfortable. Sitting here reading gives me a unique feeling,” said Zhang Qi,a resident of Shenyang.
The popularity of “City Read” is inseparable from the continuous improvement of the construction of public facilities across China.
1. Why does Wang Yan explore the narrow alleys of the city at weekends?
A. To look for more tourist attractions.
B. To search for undiscovered bookstores.
C. To discover delicious local snacks.
D. To discover the beauty of narrow alleys.
2. What can we learn from Paragraph 2?
A. “City Read” has become a hot topic on social media.
B. Young people prefer to share book reviews online.
C. Online bookstores have become popular with the young.
D. It is difficult for young people to find a bookstore.
3. Which of the following statements is true?
A. When Paper Talk Bookstore recommends new books daily.
B. Whoop Book & Cafe provides round-the-clock service.
C. Gede Bookstore has a long history.
D. Whoop Book & Cafe publishes new books weekly.
4. What's the main idea of the passage?
A. Why is “City Read” becoming popular?
B. Where can readers find good bookstores?
C. Why do young people enjoy reading books?
D. How can young people spend their free time?
城市阅读
Wang Yan is a student at Northeastern University in Shenyang. She likes to spend her weekends exploring the narrow alleys(小巷)of the city. She is especially on the lookout for undiscovered bookstores where she can relax and read. “Each store is special,” she said. “We can enjoy the beauty of the city and read a good book.”
Since the beginning of 2024,“City Read” has become popular on social media. This planned exploration of cities,by checking in at urban bookstores,allows young people to explore urban changes,history,culture,fashion,and innovation through a new way of reading.
On social media platforms,many young people recommend various urban bookstores and share stories of achieving “reading freedom” and “self-study freedom” right at their doorsteps.
Walking through the streets of Shenyang's Heping District,one can find many independent bookstores hidden in alleys.
The list includes Gede Bookstore,which has a long history. There is also Whoop Book & Cafe. It was converted from a community boiler room and recommends new books every week. When Paper Talk Bookstore is located under residential buildings,and is a store where new books are unsealed and available for free,allowing visitors to sit quietly and read all day.
“These bookstores are very close to my home,and the environment is comfortable. Sitting here reading gives me a unique feeling,” said Zhang Qi,a resident of Shenyang.
The popularity of “City Read” is inseparable from the continuous improvement of the construction of public facilities across China.
1. Why does Wang Yan explore the narrow alleys of the city at weekends?
A. To look for more tourist attractions.
B. To search for undiscovered bookstores.
C. To discover delicious local snacks.
D. To discover the beauty of narrow alleys.
2. What can we learn from Paragraph 2?
A. “City Read” has become a hot topic on social media.
B. Young people prefer to share book reviews online.
C. Online bookstores have become popular with the young.
D. It is difficult for young people to find a bookstore.
3. Which of the following statements is true?
A. When Paper Talk Bookstore recommends new books daily.
B. Whoop Book & Cafe provides round-the-clock service.
C. Gede Bookstore has a long history.
D. Whoop Book & Cafe publishes new books weekly.
4. What's the main idea of the passage?
A. Why is “City Read” becoming popular?
B. Where can readers find good bookstores?
C. Why do young people enjoy reading books?
D. How can young people spend their free time?
答案:
1. B 细节理解题。根据第一段中“She likes to spend her weekends exploring the narrow alleys of the city. She is especially on the lookout for undiscovered bookstores where she can relax and read.”可知,她特别在寻找未被发现的书店,在那里她可以放松和阅读。2. A 细节理解题。根据第二段第一句“Since the beginning of 2024,‘City Read’ has become popular on social media.”可知,“城市阅读”在社交媒体上很热门。3. C 细节理解题。根据“The list includes Gede Bookstore,which has a long history.”可知,歌德书店有悠久的历史。4. A 主旨大意题。根据文章内容及最后一段可知,本文主要讲述了“城市阅读”受欢迎的原因。
查看更多完整答案,请扫码查看