第114页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
1. Which of the following poets could probably enjoy Zigong lanterns?
A. Cao Cao.
B. Li Bai.
C. Tao Yuanming.
D. Cao Zhi.
2. What can we learn from Paragraph 2?
① Holography is a kind of traditional technology.
② It's hard for makers to complete a huge lantern for exhibition.
③ Zigong lanterns are different from the lanterns in other places.
④ The workers of Zigong lantern making work together in a team.
A. ①②③
B. ①④
C. ②③④
D. ②③
3. According to the passage, what's Paragraph 3 mainly about?
A. The rich themes of Zigong lanterns.
B. The long history of Zigong lanterns.
C. The excellent inheritors of Zigong lanterns.
D. The modern technologies of Zigong lanterns.
4. What does the underlined word "they" in Paragraph 4 refer to?
A. People in Zigong.
B. Zigong lanterns.
C. The makers of Zigong lanterns.
D. Many museums.
A. Cao Cao.
B. Li Bai.
C. Tao Yuanming.
D. Cao Zhi.
B
2. What can we learn from Paragraph 2?
① Holography is a kind of traditional technology.
② It's hard for makers to complete a huge lantern for exhibition.
③ Zigong lanterns are different from the lanterns in other places.
④ The workers of Zigong lantern making work together in a team.
A. ①②③
B. ①④
C. ②③④
D. ②③
C
3. According to the passage, what's Paragraph 3 mainly about?
A. The rich themes of Zigong lanterns.
B. The long history of Zigong lanterns.
C. The excellent inheritors of Zigong lanterns.
D. The modern technologies of Zigong lanterns.
A
4. What does the underlined word "they" in Paragraph 4 refer to?
A. People in Zigong.
B. Zigong lanterns.
C. The makers of Zigong lanterns.
D. Many museums.
B
答案:
1. B 推理判断题。根据“The Zigong Lantern Festival dates back to the Tang dynasty.”可知,自贡灯会追溯到唐朝,四个选项中只有李白是唐朝诗人。2. C 推理判断题。根据Making a huge lantern for exhibition requires 17 steps可知,制作一个用于展览的巨型灯笼需要17个步骤,这并不容易;根据“The sundial,a kind of lantern made by Wan's team,for example,took about 80 makers over 50 days to complete the whole process.”可知,自贡制作灯笼的工人们在一个团队里一起工作;根据“Unlike the lanterns in other places,Zigong lanterns use modern technologies such as AI,mechanical engineering,and holography.”可知,自贡的灯笼与其他地方的不同。3. A 段落大意题。根据“What's more,the theme of the lantern can be chosen in different ways.”可知,第三段主要介绍了灯笼的主题。4. B 代词指代题。根据“Zigong lanterns are getting more and more popular. Driven by the collective efforts of the whole city,they have reached over 80 countries.”可知,在整个城市的共同努力下,自贡灯笼已经到达了80多个国家,所以they指代“Zigong lanterns”。
查看更多完整答案,请扫码查看