2025年拔尖特训九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训九年级英语上册译林版》

六、(2025·镇江期末)阅读理解。
When at college,Andrew Westbrook found that he could focus(集中注意力)well when he put his heart into an interesting book,but he could not focus in class. This troubled him a lot. After he graduated,he became a neurologist(神经科医生). His research helps us understand why we have difficulty doing certain tasks.
Scientists used to think that mentally(精神上)tiring tasks required more energy than easier ones. For example,solving Maths problems needs more energy than looking around a room. As a result,these harder tasks would make us lose focus more quickly. However,even when you're just looking around a room,your brain is handling lots of information and using a lot of energy. But we never think such tasks difficult.
According to Westbrook's studies,we often think certain tasks are harder than they really are. When we are thinking about doing a difficult task,it often feels much worse than really doing it. And this early difficulty can make us unwilling to do it. But if we can get over this difficulty,it will become easier.
Westbrook's team has found ways to help us. One is to focus on the advantages of finishing the task instead of the effort it takes. Another is to get into a mental state(状态)called “flow”,where we don't care how hard the task is. One key to entering “flow” is to reduce uncertainty. For example,before you write a report,ask yourself,“How much can I finish in 15 minutes?”
Making these mentally tiring tasks a habit can also help. Try doing them at a fixed time and place. After a few weeks,focusing on these tasks won't just feel easier—it will be easier.
1. What does the underlined word “handling” in Paragraph 2 probably mean?
A. Dealing with. B. Worrying about.
C. Giving up. D. Taking away.
2. What can we know from the passage?
A. When we look around a room,our brain needs little energy.
B. When we set a time limit,it becomes harder to finish the task.
C. Westbrook has the ability to focus on the things he's interested in.
D. Westbrook's research has nothing to do with his own experiences.
3. What is the best title for this passage?
A. Importance of hard tasks
B. Methods of getting into “flow”
C. Research on staying focused
D. A neurologist,Andrew Westbrook
答案: 1. A 词义猜测题。根据"However,even when you're just looking around a room,your brain is handling lots of information and using a lot of energy."可知,只是环顾房间,你的大脑也在处理大量信息并消耗大量能量,所以画线单词的含义是"处理"。deal with 意为"处理"。2. C 细节理解题。根据 Andrew Westbrook found that he could focus well when he put his heart into an interesting book 可知,他有能力专注于他感兴趣的事情。3. C 标题概括题。根据文章内容可知,本文主要讲述神经学家安德鲁的团队进行的关于人们在完成某些任务时难以集中精力的研究。他发现,我们常常高估了任务的难度,导致我们拖延或逃避。为了克服这一问题,团队给出了解决的方法。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭