第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A. To prove life education is important.
B. To show teenagers matter in society.
C. To introduce types of health problems.
D. To explain the way to solve problems.
(
A. rules
B. future
C. examples
D. background
(
①Shenzhen Middle School made life education a course.
②Life education is advised to be included in school courses.
③A Failure Museum was set up to help students learn from their failures.
A. ①③②
B. ①②③
C. ③②①
D. ③①②
(
A. She is a deputy of this year's two sessions.
B. She thinks the Internet is good for teenagers.
C. She does well in solving teenagers' mental problems.
D. She starts "Life Education Week" with the same theme.
A
)1. Why did Wang Xinhong mention students' mental problems in Paragraph 2?A. To prove life education is important.
B. To show teenagers matter in society.
C. To introduce types of health problems.
D. To explain the way to solve problems.
(
B
)2. The last two paragraphs are mainly about life education's ____.A. rules
B. future
C. examples
D. background
(
A
)3. Which is the right order of the events about life education?①Shenzhen Middle School made life education a course.
②Life education is advised to be included in school courses.
③A Failure Museum was set up to help students learn from their failures.
A. ①③②
B. ①②③
C. ③②①
D. ③①②
(
C
)4. What can we know about Wang Xinhong from the passage?A. She is a deputy of this year's two sessions.
B. She thinks the Internet is good for teenagers.
C. She does well in solving teenagers' mental problems.
D. She starts "Life Education Week" with the same theme.
答案:
1. A 【点拨】根据“Life education is so important for teenagers because they are one of the weakest groups in society and thousands of students in China are facing mental(心理的) problems”可知,王新红老师在第二段提到学生的心理问题,是为了说明生命教育的重要性。故选 A。 2. B 【点拨】根据“Wang suggests that more activities should be planned.”和“We are looking forward to setting up a united(联合的) system for life education connecting families, schools, communities and hospitals to work together for the happiness of teenagers”可知,针对当前学校提供的生命教育,王建议应规划更多的活动,以及建立一个统一的生命教育系统,将家庭、学校、社区和医院联系起来;由此推知最后两段是关于生命教育的未来。故选 B。 3. A 【点拨】根据“Since 2004, Shenzhen Middle School has made life education a course and has opened "Life Education Week" every year.”可知,首先是深圳中学开展生命教育课;根据“In 2015, the school started a Failure Museum, which encouraged students to face, share and learn from their failures.”可知,然后是开设失败博物馆,鼓励学生们从失败中学习;根据“Zhang Shunyong, a deputy of the two sessions(两会代表) in 2024, suggests that life education should be included in school courses.”可知,最后是生命教育课被建议纳入学校课程中。故选 A。 4. C 【点拨】根据“Wang has great views from her rich experience in solving the mental problems of teenagers.”可知,王在解决青少年心理问题方面的丰富经验使她有很好的见解;由此推知她擅长解决青少年的心理问题。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看