2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版盐城专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版盐城专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年启东中学作业本九年级英语上册译林版盐城专版》

One of the main problems that a teenager faces is a lack(缺乏) of self-pride. A person with high self-pride can be
confident
and happy with his personality and his physical appearance. A person with low self-pride might be
shy
, anxious(焦虑的) or unhappy with the way that he looks. People who feel this way often
worry
that other people do not like them, or might even be afraid that their old friends do not like them. For example, perhaps a friend did not call round when he said he
would
because he forgot that he had to visit his grandmother. A person with high self-pride might think that something had
happened
to his friend to stop him from
calling
round. However, a person with low self-pride might think his friend did not call round because he did not like him. Feeling this way often makes him look at things
differently
from what they are in reality(事实上).
Physical appearance is often the focus(焦点) of people with low self-pride, and most people experience this
feelings
in their lifetime. During their teenage years, their body will go
through
a lot of changes. It is natural to be anxious about these changes and it is important for friends to help and
support
one another during these times.
答案: 1. confident 2. shy 3. worry 4. would 5. happened 6. calling 7. differently 8. feelings 9. through 10. support
五、完形填空。
It's hard to be an astronaut's son. Everyone expects you to be 1. I'm just a normal eleven-year-old kid. My father is so good at everything. I often wonder 2 my father ever had a son like me.
One morning, my teacher announced a 3 Day essay(散文) competition for the whole school. What would I 4? My father is an astronaut. I would start out with that. No, I decided I wouldn't do that. The whole country and maybe even the whole 5 saw my father as an astronaut, 6 that wasn't the way I saw him.
How did I 7 my father? Hmm...
I saw him sitting with me in the dark when I was little and had a nightmare.
I saw him teaching me how to throw a baseball.
I remembered him hugging me for hours when my dog was killed by a car.
And I remembered how he 8 me with a new little dog at my eighth birthday party.
These were the things I was going to write about my dad. To me, he wasn't 9 a world¬famous astronaut. He was my dad.
On Thursday night, the winning essays would be 10 in the hall with all the parents and students present. When the third prize was announced and it wasn't me, I was relieved and 11 at the same time. Then the second prize. It was me! I went up to the stage and read my essay "My Father's Son". I watched my parents as I read.
When I finished reading, the audience(观众) applauded(鼓掌). I saw my father blowing his nose. Tears were running down my mother's 12. Dad 13 his throat, and put his hand on my shoulder, "Son, this is the proudest moment of my life."
It was the proudest moment of my life, too. Maybe I'll 14 be a great hero or win a Nobel Prize, but just then, it was 15 just to be my father's son.
( )1.
A

( )2.
B

( )3.
D

( )4.
A

( )5.
D

( )6.
C

( )7.
B

( )8.
C

( )9.
A

( )10.
B

( )11.
B

( )12.
A

( )13.
C

( )14.
D

( )15.
B
答案: 1. A 【点拨】perfect 完美的;happy 幸福的;tall 高的;lovely 可爱的。前句提到做宇航员的儿子不容易,因此,后句应该是说每个人都期待你是完美的。故选 A。2. B 【点拨】when 当……的时候;how 怎样;where 哪里;whether 是否。前句提到“我”父亲什么都做得好,后句应该是说“我”常想父亲怎么会有像“我”这样的儿子。故选 B。3. D 【点拨】由下文“My father is an astronaut.”以及后面提到的“My Father's Son”可知,是在父亲节举行一个散文竞赛。故选 D。4. A 【点拨】write 写;take 拿;send 送,派遣;make 做,整理。由后面提到“我父亲是个宇航员,我就从这个开始写。不,我决定不这样写”可知,作者在考虑写什么。故选 A。5. D 【点拨】school 学校;family 家庭;city 城市;world世界。句子前面提到整个国家,后面应是说甚至整个世界都知道“我”父亲是个宇航员。故选 D。6. C 【点拨】so 所以;and 和;but 但是;for 因为。前面提到整个国家甚至整个世界都知道“我”父亲是宇航员,后句提到“我”不那样看他。两句构成转折关系。故选 C。7. B 【点拨】care 在意;see 看;help 帮助;ask 问。根据前句“我不那样看他”可知,这句应该是说“我”怎样看“我”父亲。故选 B。8. C 【点拨】frighten 使害怕;worry 使担心;surprise 使感到惊讶;tire 使疲惫。根据后文“在我八岁生日的时候父亲给了我一只小狗”可知,这令“我”感到惊讶。故选 C。9. A 【点拨】simply 仅仅;really 真正地;certainly 当然;clearly 清晰地。文章前面提到父亲在生活中的点滴事例,本句应是说他对“我”来说不仅仅是一名宇航员,他还是“我”的父亲。故选 A。10. B 【点拨】finish 完成;read 读;write 写;publish 发表。后面提到所有的家长和学生在场,可见人们在等着宣读获奖作文。故选 B。11. B 【点拨】happy 开心的;disappointed 失望的;excited 兴奋的;thankful 感激的。根据前面的“三等奖宣布了,不是我,我松了口气”可知,“我”同时有些失望,怕不能获奖。故选 B。12. A 【点拨】句意:母亲泪流满面。face 脸;ear 耳朵;head 头;back 后背。故选 A。13. C 【点拨】hurt 使受伤;break 打破;clear 清除;pick 挑选。根据下文“父亲拍了拍我的肩膀说”可知,他清了清嗓子。故选 C。14. D 【点拨】句意:可能我永远不会成为大英雄。ever 曾经;still 仍然;even 甚至;never 从不。故选 D。15. B 【点拨】natural 自然的;enough 足够的;fair 公平的;wise 明智的。根据前文中的“可能我永远都不会成为大英雄”可知,本句意为“但我成为我父亲的儿子就足够了”。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭