2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练暑假衔接版七升八年级英语外研版》

五、(2025·北京朝阳区期末)完形填空
I'll never forget November 23rd! I was so excited to be part of the concert(音乐会) at the School Arts Festival in our city. It was for the winners of the 15th School Music Competition.
When I first got the news that I could take part in the concert,I was very happy but a little bit 1. I practised my piano piece over and over again. I wanted to play it really well. But I worried I might make a mistake during the 2.
On the day of the concert,the hall was really big and I almost got lost. I asked a kind worker for 3,and she showed me the way to the stage.
Before my performance(表演),I saw a lot of other young winners from different schools. I felt a little scared. Waiting for my turn,my heart was beating 4. But I remembered how much I had practised and told myself to be brave.
It was my turn. I walked onto the stage. There were so many people 5. I took a deep(深的) breath and began to play my piano piece. At first,I was nervous. But then I got into the 6 and did my best.
After our performance,a music teacher talked about how important this competition was. She said that the concert was a tradition in our city. And she was happy to see our 7 for music during the show. Her words made me feel proud(自豪的) to be part of it. I found that through music,we can 8 with people from different schools. This concert was amazing!
1. A. sad B. nervous C. angry
2. A. holiday B. class C. concert
3. A. help B. food C. paper
4. A. lightly B. slowly C. fast
5. A. watching B. writing C. drawing
6. A. story B. music C. film
7. A. plan B. love C. advice
8. A. check B. read C. connect
答案: 1. B [解析]句意:当我第一次得到我可以参加音乐会的消息时,我很高兴,但有一点点紧张。sad 伤心的;nervous 紧张的;angry 生气的。根据“When I first got the news”和“But I worried”可知,“我”第一次知道这个消息应是又高兴又有点紧张。故选 B。2. C [解析]句意:但我担心我可能会在演唱会上犯错误。holiday 假期;class 课程;concert 音乐会。根据“I could take part in the concert”可知,此处指“我”担心在音乐会上犯错。故选 C。3. A [解析]句意:我向一位好心的工作人员求助,她带我去了舞台。help 帮助;food 食物;paper 纸。根据“I almost got lost... and she showed me the way to the stage.”可知,此处指“我”向工作人员求助。故选 A。4. C [解析]句意:我的心跳得很快。lightly 轻轻地;slowly 慢慢地;fast 快速地。根据“I felt a little scared.”及常识可知,人在害怕的时候通常会心跳加速。故选 C。5. A [解析]句意:有很多人看着。watching 看着;writing 写着;drawing 画着。根据“I walked onto the stage. There were so many people...”及上文可知,是在音乐会上,所以作者上台后,有很多人看着。故选 A。6. B [解析]句意:但后来我投入到音乐中,尽了最大的努力。story 故事;music 音乐;film 电影。根据“play my piano piece... But then I got into the... and did my best.”可知,此处指“我”慢慢投入到了音乐中。故选 B。7. B [解析]句意:她很高兴在节目中看到我们对音乐的热爱。plan 计划;love 热爱;advice 建议。根据“happy to see our... for music during the show”可知,这是音乐会表演,所以应是看到了大家对音乐的热爱。故选 B。8. C [解析]句意:我发现,通过音乐,我们可以与来自不同学校的人联系起来.check 检查;read 阅读;connect 把……联系起来。根据 “through music, we can... with people from different schools"可知,应是音乐可以把不同学校 的人联系起来。故选 C .
六、阅读理解
When Mary was seven,her family moved to a new town. She usually went to school by school bus,for it was not near her house.
One morning,their family clock stopped and when they got up,it was too late for Mary to catch the school bus. Her mother said she would drive Mary to school on her way to the office. “But how can you find the way,Mum?” Mary asked. “You have only been to my school once.”
“Yes,” her mother answered. “But you've been there by school bus seven times,you know the way.”
“Oh,yes,” said Mary. They started out and Mary asked her mother to turn one way or another on their way to school,so she made her mother drive round most of the town before they got there.
When they arrived,her mother found it was not really very far from their house. “Why did you make me go such a long way?” her mother asked her.
“Well,Mum?” answered Mary. “I know only this way. The bus always goes like this,so the other children can take it to school.”
1. Mary usually went to school ______.
A. in her mother's car
B. by school bus
C. on foot
D. by bike
2. One morning Mary got up late because ______.
A. her mother forgot to wake her up
B. she was not feeling well
C. there was something wrong with the clock
D. she wanted to sleep more
3. Mary's mother has been to her school ______.
A. only once B. twice
C. five times D. seven times
4. Which of the following is TRUE about Mary?
A. She knew the shortest way to her school.
B. She didn't know the way to her school.
C. She knew many ways to her school.
D. She knew only one way to her school.
5. Mary made her mother go a long way because ______.
A. she wanted to stay with her mother longer
B. she didn't want to get to school too early
C. the school bus always went that way
D. she wanted to take other children to school
答案: 1.B [解析]细节理解题。根据第一段中的“She usually went to school by school bus, for it was not near her house.”可知,玛丽通常乘坐校车上学。故选 B。2.C [解析]细节理解题。根据第二段中的“One morning, their family clock stopped and when they got up, it was too late for Mary to catch the school bus.”可知,玛丽家的钟表出了故障,所以她起晚了。故选 C . 3.A [解析]细节理解题 . 根据第二段中的"You have only been to my school once."可知 ,玛丽 的妈妈只去过她学校一次 . 故选 A . 4.D [解析]细节理解题 . 根据最后一段中的"I know only this way."可知,玛丽只知道这一条去学校的路 . 故选 D . 5.C [解析]细节理解题 . 根据最后一段中的"I know only this way . The bus always goes like this..."可知,因为校车都是走这条路,所以玛丽只认识这条路 ,并且让她妈妈也走这条路 . 故选 C .

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭