第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
九、阅读短文,完成相关任务。(本题共 7 小题,66—69 每小题 1 分,70—72 每小题 2 分,共 10 分)
Long long ago, there was a girl called Hua Mulan. Her father was a general(将军). She loved her family.
One day at dinner, Mulan's father was drinking and her mother was crying. "Dad, what's the matter?" asked Mulan. "Well, there will be a war(战争) soon. I have to go to the army(军队) because your brother is not old enough," her father said. Mulan thought, "Dad is getting older and older. What should I do?"
Early the next morning, Mulan ran to the market and bought a horse. In the evening, when Mulan's father came home, he saw a young soldier(士兵). She was Mulan! Mulan wanted to go to the army for her father. "Don't worry, Dad and Mum! I will be fine!" Mulan said to her parents. Then, she cut her hair and left home. Mulan was in the army for twelve years. In the army, she was very brave and finally won the war. Mulan became a hero.
任务 1: 请按照故事情节发展顺序,给下列图片排序。
| A. | B. | C. | D. |
66. ______
任务 2: 根据故事内容,选择正确的答案并回答问题。
( ) 70. Mulan's brother couldn't go to the army because he was ______.
A. not brave B. too young C. the only boy
( ) 71. Which of the following is TRUE according to the story?
A. Mulan had a short time in the army. B. Mulan's father was happy that he went to the army. C. Mulan did very well when she was in the army.
72. What do you think of Mulan? She is ______
Long long ago, there was a girl called Hua Mulan. Her father was a general(将军). She loved her family.
One day at dinner, Mulan's father was drinking and her mother was crying. "Dad, what's the matter?" asked Mulan. "Well, there will be a war(战争) soon. I have to go to the army(军队) because your brother is not old enough," her father said. Mulan thought, "Dad is getting older and older. What should I do?"
Early the next morning, Mulan ran to the market and bought a horse. In the evening, when Mulan's father came home, he saw a young soldier(士兵). She was Mulan! Mulan wanted to go to the army for her father. "Don't worry, Dad and Mum! I will be fine!" Mulan said to her parents. Then, she cut her hair and left home. Mulan was in the army for twelve years. In the army, she was very brave and finally won the war. Mulan became a hero.
任务 1: 请按照故事情节发展顺序,给下列图片排序。
| A. | B. | C. | D. |
66. ______
C
______ → 67. ______B
______ → 68. ______D
______ → 69. ______A
______ 任务 2: 根据故事内容,选择正确的答案并回答问题。
( ) 70. Mulan's brother couldn't go to the army because he was ______.
B
A. not brave B. too young C. the only boy
( ) 71. Which of the following is TRUE according to the story?
C
A. Mulan had a short time in the army. B. Mulan's father was happy that he went to the army. C. Mulan did very well when she was in the army.
72. What do you think of Mulan? She is ______
brave and she loves her family very much
______.
答案:
66. C 67. B 68. D 69. A 70. B 解析:根据because your brother is not old enough可知,木兰的弟弟太小了,所以木兰的父亲才要上战场。71. C 解析:根据“Mulan was in the army ... became a hero.”可知,木兰参军共12年,在战斗中她十分勇敢,并且最终获得了胜利,成了英雄。72. brave and she loves her family very much(本小题答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看