2025年通城学典小升初真题汇编六年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典小升初真题汇编六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典小升初真题汇编六年级英语》

(C)
Ben loved games. He liked word games,mind games and card games. What he liked best was winning(胜利). For Ben,winning was everything.
At school,students had a running race. Ben was on the blue team. When the race started,Ben pumped(急速摇晃)his legs and arms,and he ran fast. His legs started to burn. His chest(胸膛)started to hurt. But Ben didn't slow down. He had to win.
Suddenly,Ben couldn't move his left foot. He fell down and his face hit the ground. Other boys ran past him,but only one boy stopped. A hand reached down.
“Come on. Let's finish together,” said a voice. Ben looked up. It was a boy from his class. He was on the red team,but he helped Ben stand up. Together they finished the race. “Why did you help me?” he asked the boy. “You could pass me and win the race for the red team.”
The boy said,“______ I want to be a nice person and get friendship.”
阅读短文,选择正确的答案。
( )51. What was Ben's favourite part of a game at first?
A. Winning. B. Having fun. C. Learning new things.
( )52. What did the boy from the red team do when Ben fell?
A. He stopped and helped him. B. He ran past him. C. He stopped and laughed at him.
( )53. How did Ben feel when he asked the underlined question?
A. Excited. B. Confused. C. Angry.
( )54. 文中“______”处的句子应该是“______”。
A. Winning isn't everything. B. The race is so exciting. C. Running makes me happy.
( )55. What is the purpose(目的)of the passage?
A. To show an exciting game. B. To make people laugh. C. To teach people an important life lesson.
A
A
B
A
C
答案: 51. A 解析:根据文中"For Ben, winning was everything."可知,对本来说,赢最重要。 52. A 53. B 54. A 55. C 解析:本文主旨就是告诉人们,有些东西比赢更重要。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭