2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版》

Ⅵ.阅读理解
Kathy took a test this morning, but she was not happy because she had cheated in school. In the evening, she talked to her mom, "I am sorry I have cheated on the test this morning, Mom. I really want to stop."
Mom smiled and said, "I'm glad you tell me this. It's right that you want to stop cheating. It is not fair to you or your classmates. The more you cheat, the less you learn."
Kathy said, "Yes, you're right. But I feel stressed out each time I have a test. What can I do?"
Mom answered, "You're not alone. When I was a student, I also felt nervous. Here are some suggestions to help you do your best on an exam. One way is to do your homework and study until you understand what you have learnt well. You can feel good because you have tried your best to prepare. Another way is to take deep breaths before having a test. Try to have a picture in your mind of something that can make you relaxed. If you do like this, I'm sure you'll do better next time."
After hearing what Mom said, Kathy felt happy again. When we get into trouble, talking to our parents can help a lot.
1. Why was Kathy unhappy?
A. She failed the test.
B. She cheated on the test.
C. She was afraid to have a test.
D. Her mom knew that she had cheated on the test.
2. 中考新考法 推断人物情绪变化 How did Kathy feel when she had the test?
A. Nervous.
B. Lonely.
C. Afraid.
D. Unhappy.
3. What does the underlined word "cheated" mean?
A. 不及格
B. 作弊
C. 焦虑
D. 害怕
4. Which of the following isn't Kathy's mom's suggestion?
A. Making a full preparation.
B. Taking deep breaths.
C. Telling her friend about her problem.
D. Making herself relaxed before the test.
答案: 1. B [解析]细节理解题。根据“but she was not happy because she had cheated in school”可知,因为她考试作弊了。故选B。
2. A [解析]细节理解题。根据“But I feel stressed out each time I have a test.”可知,考试的时候她感到紧张。故选A。
3. B [解析]词义猜测题。根据“Kathy took a test this morning”以及“I am sorry I have cheated on the test this morning, Mom. I really want to stop.”可知,前文提到了考试,后文又提到了想停止这种行为,因此画线词是“作弊”。故选B。
4. C [解析]细节理解题。根据“One way is to do your homework and study until you understand what you have learnt well.”以及“Another way is to take deep breaths before having a test. Try to have a picture in your mind of something that can make you relaxed.”可知,妈妈给的建议不包括选项C的“告诉她的朋友她的问题”。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭