2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
Ⅵ. (2025·四川眉山仁寿期中)阅读理解
Free time is a good chance for teenagers to have fun. What about free time with parents around? Some teenagers want free play without parents' supervision(监管) while parents and experts(专家) may think differently.
Lin Tao, a middle school student, thinks teenagers should be free to play. "Last time I played with my parents around, I was nervous and just couldn't enjoy myself to the fullest," Lin says. "And my friend Chen Xiaoxin has similar experiences. Once, he went out to play with his classmates. Everyone felt uncomfortable with his mother's supervision. "
Wang Min, a mother of a 14-year-old boy, thinks playtime needs supervision. She explains, "People usually say I like to control my kid, but that's not true. I am just worried that he will get into trouble. Some guys may have a bad influence on him, and some games like LARP(剧本杀) may mislead(误导) him. He might even get indulged in the stories and can't get back to real life. "
Mr. Ma, a doctor of social studies, says it's understandable for teenagers to wish for freedom. Free play helps them to be independent. Parents can give them more space. They don't have to supervise them all the time. However, teenagers should find out the exact details(细节) about the activities before playtime. Then they can tell their parents and decide together whether they can go out to play alone.
1. According to the passage, free time is a good chance for teenagers to.
A. study hard
B. have fun
C. get into trouble
D. mislead parents
2. 中考新考法 推断文章写作手法 Lin Tao shows his own idea by.
A. listing numbers
B. raising questions
C. comparing(比较) facts
D. giving examples
3. 中考新考法 短语理解 The underlined words "get indulged in" in Paragraph 3 probably mean " ".
A. get lost in
B. get interested in
C. be tired of
D. be proud(自豪的) of
4. 中考新考法 推断人物观点态度 According to the passage, which of the following may Mr. Ma agree with?
A. He Kai's parents are around every time he plays with his friends.
B. Feng Zhongfan's parents never ask him about whom he plays with.
C. Liu Xiang goes out without knowing anything about the activities.
D. Xie Hao talks to his parents about the exact details before playtime.
Free time is a good chance for teenagers to have fun. What about free time with parents around? Some teenagers want free play without parents' supervision(监管) while parents and experts(专家) may think differently.
Lin Tao, a middle school student, thinks teenagers should be free to play. "Last time I played with my parents around, I was nervous and just couldn't enjoy myself to the fullest," Lin says. "And my friend Chen Xiaoxin has similar experiences. Once, he went out to play with his classmates. Everyone felt uncomfortable with his mother's supervision. "
Wang Min, a mother of a 14-year-old boy, thinks playtime needs supervision. She explains, "People usually say I like to control my kid, but that's not true. I am just worried that he will get into trouble. Some guys may have a bad influence on him, and some games like LARP(剧本杀) may mislead(误导) him. He might even get indulged in the stories and can't get back to real life. "
Mr. Ma, a doctor of social studies, says it's understandable for teenagers to wish for freedom. Free play helps them to be independent. Parents can give them more space. They don't have to supervise them all the time. However, teenagers should find out the exact details(细节) about the activities before playtime. Then they can tell their parents and decide together whether they can go out to play alone.
1. According to the passage, free time is a good chance for teenagers to.
A. study hard
B. have fun
C. get into trouble
D. mislead parents
2. 中考新考法 推断文章写作手法 Lin Tao shows his own idea by.
A. listing numbers
B. raising questions
C. comparing(比较) facts
D. giving examples
3. 中考新考法 短语理解 The underlined words "get indulged in" in Paragraph 3 probably mean " ".
A. get lost in
B. get interested in
C. be tired of
D. be proud(自豪的) of
4. 中考新考法 推断人物观点态度 According to the passage, which of the following may Mr. Ma agree with?
A. He Kai's parents are around every time he plays with his friends.
B. Feng Zhongfan's parents never ask him about whom he plays with.
C. Liu Xiang goes out without knowing anything about the activities.
D. Xie Hao talks to his parents about the exact details before playtime.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据“Free time is a good chance for teenagers to have fun.”可知,空闲时间是青少年玩乐的好机会。故选 B。
2. D [解析]推理判断题。分析第二段内容可知,林涛通过列举自己和同学的例子来支持自己的观点。故选 D。
3. A [解析]词义猜测题。分析“Some guys may have a bad influence on him, and some games like LARP(剧本杀) may mislead him. He might even get indulged in the stories and can't get back to real life.”可知,有些人可能对他有不良影响,比如剧本杀可能会让孩子们无法回到现实生活中,所以此处 get indulged in 的意思是“沉迷,迷失”,与 get lost in 同义。故选 A。
4. D [解析]推理判断题。根据“However, teenagers should find out the exact details(细节) about the activities before playtime. Then they can communicate with their parents and decide together whether they can go out to play alone.”可知,马博士认为青少年应该在游戏前弄清楚活动的具体细节,然后他们可以和父母交流,一起决定他们是否可以单独出去玩。故选 D。
2. D [解析]推理判断题。分析第二段内容可知,林涛通过列举自己和同学的例子来支持自己的观点。故选 D。
3. A [解析]词义猜测题。分析“Some guys may have a bad influence on him, and some games like LARP(剧本杀) may mislead him. He might even get indulged in the stories and can't get back to real life.”可知,有些人可能对他有不良影响,比如剧本杀可能会让孩子们无法回到现实生活中,所以此处 get indulged in 的意思是“沉迷,迷失”,与 get lost in 同义。故选 A。
4. D [解析]推理判断题。根据“However, teenagers should find out the exact details(细节) about the activities before playtime. Then they can communicate with their parents and decide together whether they can go out to play alone.”可知,马博士认为青少年应该在游戏前弄清楚活动的具体细节,然后他们可以和父母交流,一起决定他们是否可以单独出去玩。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看