2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练暑假衔接版八升九年级英语人教版》

Ⅵ. 新素材 森林图书馆 (2025·安徽芜湖繁昌区期末)阅读理解
The first forest library in Shanghai opened to the public on February 20th, 2023. Readers can relax and read books in the forest library. The forest library was built by Pudong New Area and Shanghai Library. It is known as Read & Joy Forest. The forest library is near Shanghai Library East. It covers an area of 20, 546 square meters.
Readers can relax themselves in the quiet and comfortable environment. There are many different kinds of trees in the library. The green spaces are connected(连接) by wooden walkways(木制人行道).
The library is in the open air. There are many things such as chairs and information desks. Most of the visitors to the forest library are young people and parents with their children.
Having a library in the forest is such a wonderful idea. People enjoy themselves reading in the forest. "It is not only a place for lending books, or a reading room, but also an open space for enjoying fresh air and the smell of trees. It offers(提供) readers a different reading experience(体验). I love the fresh air and trees here, " said Wang Tao, a reader of the library. "The library makes it possible to enjoy reading in the natural environment. I feel very relaxed here. I will come back for sure. "
1. What is NOT talked about in the passage?
A. Fresh air.
B. Noisy children.
C. Quiet environment.
D. Green spaces.
2. Who often go to the library?
A. Young people.
B. Old people.
C. Children themselves.
D. Parents themselves.
3. How do people like reading in the forest library according to the last paragraph?
A. Relaxing.
B. Boring.
C. Tiring.
D. Exciting.
4. 中考新考法 标题归纳 Which can be the best title for the passage?
A. Reading on Wooden Walkways
B. Building a Forest Library
C. Shanghai Library East
D. Shanghai's First Forest Library
答案: 1. B [解析]细节理解题。根据“Readers can relax themselves in the quiet and comfortable environment... The green spaces are connected (连接) by wooden walkways(木制人行道).”和“It is not only a place for lending books, or a reading room, but also an open space for enjoying fresh air and the smell of trees.”可知,文章提到在森林图书馆人们可以呼吸新鲜的空气、可以在安静舒适的环境中放松自己,还可以在由木制人行道连接的绿色空间里漫步。文章没有提到“吵闹的儿童”。故选 B。
2. A [解析]细节理解题。根据“Most of the visitors to the forest library are young people and parents with their children.”可知,大多数来森林图书馆的参观者都是年轻人和带着孩子的父母。故选 A。
3. A [解析]细节理解题。根据“The library makes it possible to enjoy reading in the natural environment. I feel very relaxed here. I will come back for sure.”可知,人们能在自然环境中享受阅读,在这里很放松。故选 A。
4. D [解析]标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了上海第一个“森林图书馆”,这个图书馆让人们能在自然环境中享受阅读,让人感到非常放松。选项 D“上海第一个森林图书馆”适合作为文章的标题。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭