2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
(C)
新情境[人文积淀]Rabbit Shiny and tortoise(乌龟)Smily were neighbors. One day they were reading a story about their great-grandfathers: Shiny's and Smily's great-grandfathers decided to have a race. While Shiny's great-grandfather went to sleep during the race, Smily's great-grandfather won the race by slowly walking towards the finish line.
Smily said, “If your great-grandfather didn't go to sleep, my great-grandfather might never win. So his win was not a real win.”
The next day there was a notice in the jungle(丛林)newspaper. It said that there would be a race and the winner would win many prizes. The race started from the bear's house. From there, the runners had to cross a river. But most of the animals could not both run fast and swim fast. So they didn't know what to do. Shiny and Smily made a plan.
Shiny ran, while Smily was sitting on his back. He and other animals, like the deer, reached the riverside at the same time. But they saw the swift water and stood there because they were worried. None of them liked the idea of crossing the river. Smily quickly got into the water and Shiny sat on his back. Smily started swimming. Soon they reached the other side of the river. Shiny got down from Smily's back and Smily climbed on Shiny's back again. Shiny ran fast. They reached the finish line first.
“Both of them are the winners,” the president of the jungle said. “Shiny and Smily helped each other during the race and they won. So let's give them a big hand.”
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )41. Shiny's great-grandfather didn't win because he.
A. ran too slowly B. broke his leg C. fell asleep during the race
( )42. What does the underlined word “swift” mean in Chinese?
A. 平静的 B. 湍急的 C. 灵活的
( )43. Many animals when reaching the riverside.
A. were afraid of the water B. were too tired to swim C. felt worried about Shiny
( )44. What is the ending of the passage?
A. Neither Shiny nor Smily crossed the river.
B. Shiny and Smily both won the race through teamwork.
C. Animals in the jungle would not compete with each other.
( )45. Where is the passage probably from?
A. A storybook. B. A notice. C. A dictionary.
新情境[人文积淀]Rabbit Shiny and tortoise(乌龟)Smily were neighbors. One day they were reading a story about their great-grandfathers: Shiny's and Smily's great-grandfathers decided to have a race. While Shiny's great-grandfather went to sleep during the race, Smily's great-grandfather won the race by slowly walking towards the finish line.
Smily said, “If your great-grandfather didn't go to sleep, my great-grandfather might never win. So his win was not a real win.”
The next day there was a notice in the jungle(丛林)newspaper. It said that there would be a race and the winner would win many prizes. The race started from the bear's house. From there, the runners had to cross a river. But most of the animals could not both run fast and swim fast. So they didn't know what to do. Shiny and Smily made a plan.
Shiny ran, while Smily was sitting on his back. He and other animals, like the deer, reached the riverside at the same time. But they saw the swift water and stood there because they were worried. None of them liked the idea of crossing the river. Smily quickly got into the water and Shiny sat on his back. Smily started swimming. Soon they reached the other side of the river. Shiny got down from Smily's back and Smily climbed on Shiny's back again. Shiny ran fast. They reached the finish line first.
“Both of them are the winners,” the president of the jungle said. “Shiny and Smily helped each other during the race and they won. So let's give them a big hand.”
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )41. Shiny's great-grandfather didn't win because he.
A. ran too slowly B. broke his leg C. fell asleep during the race
( )42. What does the underlined word “swift” mean in Chinese?
A. 平静的 B. 湍急的 C. 灵活的
( )43. Many animals when reaching the riverside.
A. were afraid of the water B. were too tired to swim C. felt worried about Shiny
( )44. What is the ending of the passage?
A. Neither Shiny nor Smily crossed the river.
B. Shiny and Smily both won the race through teamwork.
C. Animals in the jungle would not compete with each other.
( )45. Where is the passage probably from?
A. A storybook. B. A notice. C. A dictionary.
答案:
(C)[语篇导读] 本文主要讲述的是以前龟兔赛跑故事中的后辈兔子Shiny和乌龟Smily在一次比赛中相互帮助共同赢得比赛的故事。
41.C [解析]细节理解题。根据“While Shiny's great-grandfather went to sleep during the race, Smily's great-grandfather won the race by slowly walking towards the finish line.”可知,Shiny的曾祖父没有赢得比赛是因为他在比赛途中睡着了。故选C。
42.B [解析]词义猜测题。根据“He and other animals, like the deer, reached the riverside at the same time. But they saw the swift water and stood there because they were worried.”可知,动物们到达河边之后,看着湍急的河水,站在那里发愁,所以画线单词swift词义为“湍急的”。故选B。
43.A [解析]细节理解题。根据“He and other animals, like the deer, reached the riverside at the same time. But they saw the swift water and stood there because they were worried. None of them liked the idea of crossing the river.”可知,许多动物到了河边,看着湍急的河水不敢下水。故选A。
44.B [解析]推理判断题。根据最后一段中的“Shiny and Smily helped each other during the race and they won.”可知,兔子Shiny和乌龟Smily在比赛中相互帮助共同赢得了比赛,也就是靠着团队合作赢得了比赛。故选B。
45.A [解析]文章出处题。本文主要讲了龟兔赛跑的故事中的后辈兔子Shiny和乌龟Smily在一次赛跑中相互帮助共同赢得比赛的故事。所以本文最有可能来自一本故事书。故选A。
41.C [解析]细节理解题。根据“While Shiny's great-grandfather went to sleep during the race, Smily's great-grandfather won the race by slowly walking towards the finish line.”可知,Shiny的曾祖父没有赢得比赛是因为他在比赛途中睡着了。故选C。
42.B [解析]词义猜测题。根据“He and other animals, like the deer, reached the riverside at the same time. But they saw the swift water and stood there because they were worried.”可知,动物们到达河边之后,看着湍急的河水,站在那里发愁,所以画线单词swift词义为“湍急的”。故选B。
43.A [解析]细节理解题。根据“He and other animals, like the deer, reached the riverside at the same time. But they saw the swift water and stood there because they were worried. None of them liked the idea of crossing the river.”可知,许多动物到了河边,看着湍急的河水不敢下水。故选A。
44.B [解析]推理判断题。根据最后一段中的“Shiny and Smily helped each other during the race and they won.”可知,兔子Shiny和乌龟Smily在比赛中相互帮助共同赢得了比赛,也就是靠着团队合作赢得了比赛。故选B。
45.A [解析]文章出处题。本文主要讲了龟兔赛跑的故事中的后辈兔子Shiny和乌龟Smily在一次赛跑中相互帮助共同赢得比赛的故事。所以本文最有可能来自一本故事书。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看